Нд, 2024-04-28, 23:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 29 » На таджицькому Памірі в ході спецоперації загинули 17 силовиків, 40 поранені
10:17
На таджицькому Памірі в ході спецоперації загинули 17 силовиків, 40 поранені
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
17 співробітників силових структур стали жертвами спецоперації в Горно-Бадахшанської автономної області (ГБАО) Таджикистану, поранення отримали 40 співробітників правоохоронних органів, йдеться в офіційному повідомленні Генеральної прокуратури країни, передає Інтерфакс.

При цьому силовики знищили 30 бойовиків незаконних збройних формувань (НВФ), поранивши і заарештувавши ще 41 бойовика, в тому числі п'ятьох громадян Афганістану.

"В цілому знешкоджено понад 30 бойовиків, поранено 36 осіб, затримано п'ятьох громадян Афганістану", - йдеться в повідомленні Генпрокуратури.

У ньому уточнюється, що ці 41 члена НВФ заарештовані.

"На жаль, в ході операції також загинули 17 співробітників правоохоронних органів і силових структур, 40 осіб отримали різні тілесні ушкодження. Серед мирного населення загинув один чоловік 58 років", - зазначає Генпрокуратура.

ДКНБ за підсумками силового етапу операції 24 липня повідомляють про загибель 12 співробітників правоохоронних органів і 23 поранених, а також про знищення 30 бойовиків і взяття живими ще 40 осіб, у тому числі восьми громадян Афганістану. Жертв серед мирного населення, за даними ДКНБ, на той момент не було.

Вперше про жертви серед мирного населення кілька годин повідомив Хукумат - місцевий орган виконавчої влади - ГБАО, який заявив про двох загиблих серед мирного населення. Тим часом, Генпрокуратура в заяві говорить тільки про одну людину.

Також це відомство повторює раніше озвучену ДКНБ версію про те, що 21 липня вбивство генерал-майора ДКНБ, голови Управління цього відомства по ГБАО, Абдулло Назарова було скоєне членами НВФ під проводом колишнього польового командира опозиції Толіба Айембекова.

Генпрокуратура також підтвердила дані, що містилися в заяві Хукумата ГБАО, про те, що Айембеков відмовився здати зброю і видати підозрюваних у вбивстві генерала Назарова, за що іншим членам НВФ була обіцяна амністія.

"Аембеков Т.А. і його спільники на вимогу слідчих органів про явку для виробництва слідчих дій і нести відповідальність перед законом категорично відмовилися. Під час передачі повістки про явку, Аембеков Т.А. заявив, що він не буде говорити за повісткою, він буде говорити зі зброєю", - підкреслює Генпрокуратура.

"Численні спроби і прагнення урядової комісії про складання зброї і видачі злочинців правоохоронним органам залишилися безрезультатними. Вони від виконання цих пропозицій категорично відмовилися, навпаки стали збирати навколо себе озброєних осіб і почали збройне протистояння", - відзначає відомство.

В даний час, за даними Генпрокуратури, створено нову слідчу групу, яка "проведе розслідування всіх злочинів, скоєних у місті Хорог організованими озброєними злочинними угрупованнями, і будуть застосовані заходи по залученню винних до відповідальності".

Експерти не виключають другого етапу силової операції в ГБАО, яка може спричинити нові жертви з обох сторін.

"Сподіваємося, що спецоперація по затриманню злочинців також завершиться найближчим часом", - йдеться в повідомленні відомства.

Як повідомлялося 24 липня, в горах Паміру в Таджикистані в ході бойових дій вбито близько 100 мирних жителів і десятки військових.

Зазначимо, що Гірський Бадахшан - один з найбідніших районів Таджикистану, з високим рівнем безробіття і масової міграції.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1039 | Додав: adminA | Теги: 17 силовиків, таджицькому Памірі
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ