Чт, 2024-03-28, 12:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 14 » На третьому реакторі АЕС "Фукусіма-1" стався вибух. ВІДЕО
10:00
На третьому реакторі АЕС "Фукусіма-1" стався вибух. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

На третьому реакторі АЕС "Фукусіма-1" 14 березня об 11.01 (04.01 за Києвом) стався вибух водню, що скупчився під дахом будівлі реактора в результаті робіт з охолодження реактора, передає РИА "Новости".

За оцінкою експертів Токійської енергокомпанії, вибух на третьому блоці був значно потужнішим за вибух, який стався 12 березня, і призвів до обвалення стелі будівлі. Судячи з відеозйомок, після вибуху піднявся стовп вогню, потім з'явилася хмара чорного диму, передає ИТАР-ТАСС. Третій реактор працює на урано-плутонієвому паливі, але за своїми характеристиками не створює особливих проблем з погляду безпеки, запевнили експерти.

Реактор АЕС "Фукусіма" і його захисна оболонка не пошкоджено вибухом водню, що скупчився під дахом будівлі третього реактора, повідомив генеральний секретар уряду Японії Юкіо Едано на екстреній прес-конференції. Крім того, він повідомив, що головний пункт управління реактором не зруйновано, нейтронного випромінювання не помічено.

Під час вибуху постраждали 11 людей, зниклих безвісти немає. Серед потерпілих є військовослужбовці. Всі вони працювали всередині приміщення блоку.

Також генсек повідомив, що вибух не призвів до забруднення та зростання радіаційного фону за межами станції. Радіаційний фон за п'ять кілометрів від станції залишився на тому ж рівні, що і вчора - 1 мікрозіверт на годину, сказав Едано.

У сервісному відділі станції радіація становила 50 мікрозівертів на годину. На території станції - 20 мікрозівертів на годину. У п'яти кілометрах від станції - 1 мікрозіверт на годину, що не відрізняється від рівня 13 березня.

"Різкого зростання радіації не зафіксовано", - підкреслив Едано. Генеральний секретар уряду заявив, що тиск в реакторі стабільний.

Одна тисяча мікрозівертів становить 1 мілізіверт на годину. Дозою опромінювання, що викликає такі симптоми, як блювоту, вважається доза в одну тисячу мілізівертів, тобто в тисячу разів більша, ніж було зафіксовано на станції.

Інформації про витік радіації немає. Але стан потерпілого від землетрусу і цунамі атомного реактора на АЕС "Фукусіма-1" на північному сході Японії все ще викликає побоювання, повідомив прем'єр-міністр країни Наото Кан.

Аналогічний вибух стався на першому реакторі АЕС 12 березня. Реактор і його захисна оболонка не постраждали. Проте в районі реактора було зафіксовано тимчасове підвищення радіації до 1015 мікрозівертів на годину.

Згідно з наданим компанією-оператором звітом, рівень радіації, зафіксований біля АЕС в ніч проти понеділка, 14 березня, перевищив допустимий поріг в 500 мікрозівертів на годину, піднявшись до 751 мікрозівертів на годину.

Максимальний рівень радіації з часу введення на станції режиму НС - 1557 мікрозівертів на годину - було встановлено на АЕС "Фукусіма-1" 13 березня. Тимчасом рівень опромінювання, прийнятий за норму на АЕС, становить 1000 мікрозівертів на рік.

На даний час всі АЕС в Японії зупинено і влада оголосила про повсюдні обмеження в електропостачанні.

Режим НС після найсильнішого в історії країни землетрусу 11 березня було введено на АЕС "Фукусіма-1" і "Фукусіма-2" через вихід із ладу системи охолоджування. На "Фукусіма-1" фахівцям вдалося вивести частину газу, що скупчився в захисній оболонці реактора, усунувши загрозу її руйнування. Проте 12 березня на АЕС стався вибух, постраждали чотири людини. Влада оголосила евакуацію населення в радіусі приблизно 20 кілометрів навколо АЕС "Фукусіма-1". Вже евакуйовано більш як 170 тисяч осіб.

У 20-кілометровій зоні, що підлягає евакуації, залишилося 600 людей. Про всяк випадок їх просять зачинити вікна та двері й утриматися від виходу на вулицю.

Землетрус магнітудою 8,9 стався в п'ятницю, 11 березня, на північному сході Японії. Його епіцентр був за 373 кілометри на північний схід від Токіо, вогнище залягало на глибині 24 кілометрів. Незабаром в тому ж районі сталося ще декілька потужних підземних поштовхів магнітудою понад 6,0, епіцентр один з них був на віддалі лише 67 кілометрів від Токіо.

Найпотужніший за 140 років (тобто з тих часів, коли в Японії почали вести офіційні записи) землетрус у північно-східному узбережжі країни також викликав цунамі, в деяких районах висота приливної хвилі яких перевищувала десять метрів.

Кількість загиблих і зниклих безвісти в результаті руйнівного землетрусу і викликаного ним цунамі перевищує 2,5 тисячі осіб.

Уряди багатьох країн уже виступили з пропозиціями про надання допомоги Японії, що постраждала від стихійного лиха. Зокрема, допомогу запропонували Росія, США, Південна Корея і Євросоюз, а також Україна.

Рівень радіації довкола АЕС "Онагава" нормалізувався

Рівень радіації в районі АЕС "Онагава", де було оголошено надзвичайний стан, повернувся до норми, повідомляє Бі-Бі-Сі, посилаючись на дані Міжнародного агентства ООН з атомної енергії (МАГАТЕ).

За даними японської влади, які надають МАГАТЕ звіти про ситуацію на атомних електростанціях, радіаційний фон в районі АЕС "Онагава", що підвищився 13 березня вранці, повернувся до нормальних показників.

Як повідомлялося, 13 березня влада Японії оголосила про запровадження режиму НС на АЕС "Онагава", що постраждала від сильного землетрусу. Це було вирішено зробити через те, що в безпосередній близькості від АЕС рівень радіації перевищував максимально допустиме значення.

Японські метеорологи спростували загрозу повторних цунамі

Японське метеорологічне управління спростувало 14 березня повідомлення про те, що на північно-східне узбережжя країни насуваються нові цунамі. "Таких змін на поверхні океану не зареєстровано", - заявив на екстреній прес-конференції в Токіо представник відомства, передає ИТАР-ТАСС.

Він послався на дані апаратури стеження в префектурах Аоморі та Ібаракі, хоча у низці районів узбережжя датчики знищено землетрусами і цунамі 11 та 12 березня.

Раніше, 14 березня, органи місцевого самоврядування прибережних префектур Фукусіма, Міягі і Аоморі отримали вказівку про хвилі цунамі, що насуваються, заввишки 2-3 метри, зокрема, від патрульних вертольотів Пожежного управління. В результаті наказ про евакуацію отримали майже 13 тис людей.

11 березня на окремі ділянки північно-східного побережжя Японії обрушилася серія цунамі заввишки до 10 метрів. Вони повністю знищили ряд населених пунктів і призвели до численних жертв, достеменну кількість яких все ще не встановлено.

ЗМІ: Японія применшує рівень радіації після вибухів на АЕС

Не зійшлися оцінки рівня радіації у американців і японців після сьогоднішнього вибуху на АЕС "Фукусіма-1". У Токіо ситуацію оцінюють оптимістичніше, повідомляє РБК.

Місцева влада стверджує, що після сьогоднішнього вибуху на третьому енергоблоці рівень радіації в районі проблемної електростанції залишився тим самим.

Проте, згідно з повідомленнями ЗМІ США, авіаносець американських військово-морських сил Ronald Reagan, відправлений до території Японії, 14 березня пройшов через радіоактивну хмару, яка утворилася після вибухів на АЕС у Фукусімі 12 і 13 березня. Американська влада відзначає, що екіпаж корабля отримав місячну дозу радіації за годину.

Вибух на першому енергоблоці стався 12 березня вранці. У Токіо стверджують, що це був вибух скупченого водню, проте експерти з'ясували, що в повітря потрапили частинки радіоактивного цезію. Є відомості, що частина людей піддалася опроміненню.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1975 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ