Чт, 2024-05-02, 21:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 18 » На українські сирні заводи РФ відмовилася направити інспекторів, звинувативши в зриві поїздки Мінсільгосп України
14:53
На українські сирні заводи РФ відмовилася направити інспекторів, звинувативши в зриві поїздки Мінсільгосп України
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Фахівці Росспоживнагляду в понеділок, 19 березня, не поїдуть в Україну для інспекції підприємств, які збираються поставляти сир в РФ, заявив Інтерфаксу у неділю, 18 березня, керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко.

Він сказав, що Роспотребнадзор був готовий почати інспекцію українських сироварів 19 березня, але її параметри не були узгоджені, причому, з вини України.

"Підтверджуючи готовність виїхати 19 березня, ми цього не зробимо. У нас немає чіткого узгодження технічних параметрів перебування, складів делегацій, супроводжуючих осіб і так далі", - сказав Онищенко.

"Замість технічних узгоджень умов, порядку, маршрутів досліджень і часу перебування на території України, не отримавши відповідей від Мінсільгоспу (Україна), протягом другої половини тижня, що минає ми спостерігали лише якісь міркування та посилання на незрозумілі експертизи", - заявив Онищенко.

Він сказав, що Роспотребнадзор готовий вести діалог напряму з українськими виробниками сиру, минаючи Мінсільгосп Україні.

"Я пропоную тим трьом заводам, яких ми номінували, як перший етап допуску, вийти безпосередньо на наших фахівців. Ми готові без участі офіційної структури, судячи з усього, мало зацікавленої в якнайшвидшому розв'язанні ситуації, перевести роботу в технологічний режим, надзвичайно необхідний для виробника ", - заявив Онищенко.

Минулої п'ятниці, 16 березня, Державна ветеринарна і фітосанітарна служба України заявила, що не отримала від Росспоживнагляду офіційного підтвердження, що його фахівці 19 березня відвідає Україну для інспекції сироварів. У прес-службі Держветфітослужби заявили, що не знають, коли в Україну може відбутися цей візит.

Раніше Росспоживнагляд заявив, що може на наступному тижні (19-25 березня) приступити до інспекції українських заводів, які мають намір постачати сир на ринок РФ. Проте пізніше Онищенко розкритикував рішення України провести незалежну експертизу продукції своїх сирзаводів.

Нагадаємо, що Росія оголосила "сирну війну" на початку лютого, заборонивши імпорт сирів трьох українських виробників, а потім розширила цей список.

27 лютого Онищенко заявив, що Україні більш ніж наполовину скоротила поставки сиру в Росію.

3 березня Онищенко повідомив, що російські експерти завершили етап документарній перевірки низки українських підприємств, що поставляли сирну продукцію в РФ. Росспоживнагляд повідомив українську сторону про готовність перевірити на місці відповідність їхньої продукції російським вимогам.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 957 | Додав: adminA | Теги: українські сирні заводи, РФ відмовилася, інспекторів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ