Вт, 2024-04-30, 06:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 3 » Найбрудніші міста України: Ужгород і Рівне обійшли Київ у рейтингу
13:17
Найбрудніші міста України: Ужгород і Рівне обійшли Київ у рейтингу
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Два західноукраїнських міста - Ужгород і Рівне - несподівано увійшли у першу десятку міст з найвищим рівнем забрудненості повітря, пише "Сегодня" з посиланням на дані Центральної геофізичної обсерваторії МНС. Фахівці лабораторії щороку вимірюють рівень забрудненості в 53 містах, де у них встановлені пости, і аналізують повітря на вміст 31 шкідливої речовини.

Решта лідерів чорного списку перебувають там вже кілька років. На першому місці, як і в 2010 році, - Маріуполь. Друге місце торік посідала Макіївка, третє - Дніпродзержинськ. Цьогоріч ці східноукраїнські промислові центри розбавили Ужгород, Одеса і Рівне. І якщо Одеса вже давно потрапляє до десятки найбрудніших, то присутність там Ужгорода та Рівного дивує.

"Це справді дивно, обидва міста вибиваються з традиційних реалій. Рівне - зелене місто, де немає промисловості, тому такі дані виглядають сумнівно. Також дивує і Ужгород. Всі решта в мене не викликають сумнівів", - розповів завідувач Лабораторії екобезпеки НАУ Ярослав Мовчан. Обурюються своїм другим місцем і жителі Ужгорода: "Не вірю! У місті всього 120 тисяч населення, немає промислових об'єктів, як воно може бути на перших місцях із забрудненості повітря?" - обурюється тамтешній житель Іван.

У самій обсерваторії нам пояснили, що в Ужгороді значно зросло забруднення формальдегідами - летючою речовиною, яка є до того ж ще й канцерогеном.

"Думаю, причина цього в тому, що знову запрацювали тамтешні меблеві фабрики. Саме під час обробки дерева він виділяється у великих кількостях", - припускає голова Української екологічної асоціації "Зелений світ" Юрій Самойленко. У лабораторії Закарпатського центру з гідрометеорології вважають, що сильній забрудненості посприяло три місяці аномально сухого літа, через що забруднювальні речовини не вимивалися з вулиць міста. Схожі проблеми були й у Рівному.

Київ традиційно посідає місця в середині рейтингу, орієнтовно між високим і підвищеним рівнем забрудненості. У 2011 році тут було перевищено норми забруднення з формальдегіду і діоксиду азоту, зазначають в обсерваторії. При цьому столиця, за даними Держкомстату, вже кілька років на одному з перших місць за обсягом промислових викидів. Однак не стати найбруднішим містом Києву допомагають протяги. У Києві викиди швидко видуваються, на відміну від Ужгорода, який загороджують гори.

Найчистішим містом країни вже кілька років поспіль екологи називають Комсомольськ, що на Полтавщині, незважаючи на те, що там є кілька великих заводів, найбільший з яких - гірничо-збагачувальний комбінат.

Зазначимо, що Київ виробляє найбільше відходів на душу населення серед інших міст Європи. Укладачі рейтингу підрахували, що один киянин за рік виробляє вдесятеро більше відходів, ніж важить сам.

Але в Україні столицю не вважають найбруднішим містом, хоча вона не вперше потрапляє в топ екологічних антирейтингів світу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1028 | Додав: adminA | Теги: Найбрудніші міста України: Ужгород
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ