Чт, 2024-05-02, 12:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Листопад » 9 » Найдорожчим брендом у світі визнали Apple: "яблуко" оцінили в 104,3 млрд дол
13:37
Найдорожчим брендом у світі визнали Apple: "яблуко" оцінили в 104,3 млрд дол
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/
Apple за версією журналу Forbes в третій раз поспіль визнано найдорожчою торговою маркою в світі, який вони оцінили в 104,3 млрд дол. За рік вартість бренду Apple виросла на 20%.

Microsoft завоював друге місце. Цей бренд аналітики Forbes оцінили в 56,7 млрд дол., що на 4% більше, ніж роком раніше. Третю позицію в рейтингу зайняла компанія Coca-Cola, вартість торгової марки склала 54,9 млрд дол, передає РБК-Україна.

До п'ятірки лідерів також увійшли IBM і корпорація Google: їх вартість оцінюється в 50,7 млрд і 47,3 млрд дол. відповідно.

У рейтингу Forbes беруть участь компанії з 15 країн 20 продуктових категорій, які працюють на американському ринку, що, наприклад, виключає з вибірки мобільних гігантів Vodafone і China Mobile. У список потрапляють як бренди окремих продуктів, так і корпоративні бренди. Для визначення вартості бренду враховується середня виручка компаній за останні три роки, помножена на мультиплікатор і роль, яку учасники рейтингу грають у своїх галузях.

Нагадаємо, що чистий прибуток Apple в IV кварталі 2013 фінансового року знизився на 8,5% щодо показника 2012 р. до 7,5 млрд дол. Дохід компанії за IV квартал 2012 р. склав 36 млрд дол., а чистий квартальний прибуток - 8,2 млрд дол., або 8,67 дол. на одну акцію. Валовий квартальний прибуток склав 37% в порівнянні з 40% роком раніше. Міжнародні продажі склали 60% від квартального доходу.

Зазначимо, що за квартал компанія продала 33,8 млн iPhone - рекордна кількість для вересневого кварталу в порівнянні з квартальним показником у розмірі 26,9 млн в 2012 р. Компанія Apple продала 14,1 млн iPad порівняно з 14 млн в аналогічному кварталі минулого року. Квартальні продажі комп'ютерів Mac склали 4,6 млн пристроїв; у відповідному кварталі минулого року ця кількість становила 4,9 млн.

Рада директорів Apple оголосив про виплату дивідендів в розмірі 3,05 дол. на акцію. Дивіденди будуть виплачені 14 листопада 2013 р. діючим акціонерам на момент закриття реєстру в кінці дня 11 листопада 2013 р.

Раніше повідомлялося, що в березні американський Apple посів перше місце в рейтингу 500 найбільш дорогих світових брендів за версією консалтингової компанії Brand Finance (BF) - його вартість тоді оцінили в 87,3 мільярда доларів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1050 | Додав: adminA | Теги: 104, найдорожчим брендом, apple, світі, 3 млрд дол
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ