Нд, 2024-04-28, 23:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 1 » Новий варіант надзвукової ракети індуси спільно з росіянами створили проти авіаносців
11:49
Новий варіант надзвукової ракети індуси спільно з росіянами створили проти авіаносців
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Російсько-індійське аерокосмічне СП "БраМос" розробило нову надзвукову крилату ракету з радіусом дії в 290 км для знищення авіаносців, заявив в суботу, 31 березня, керуючий директор цього підприємства Сіватхану Піллаі, передає Інтерфакс.

"Ми отримали здатність атакувати авіаносці, використовуючи варіант ракети з надзвуковим пікіруванням (на кінцевій ділянці - ред.), - сказав Піллаі. - І після недавньої демонстрації можливостей ракети, що має більшу точність, ми тепер запропонуємо оснастити нею індійські військово-морські сили ".

Так він прокоментував відбулися на минулому тижні два запуски наземних ракет "БраМос", оснащених низкою нових систем.

28 і 30 березня були проведені випробувальні пуски цієї ракети з полігону в східному штаті Орісса.

Раніше представник російсько-індійського СП "БраМос" Правін Патак на що проходить в Делі 7-й міжнародній виставці сухопутних і морських оборонних систем DefexpoIndia 2012, кажучи про випробування цієї ракети 28 березня, повідомив Інтерфаксу, що тоді "стріляли на повну дальність - 290 кілометрів. Кінцевий ділянку траєкторії був з крутим пікіруванням. Це - одна з вимог Сухопутних військ ".

Він пояснив, що такий варіант стрільби потрібний, зокрема, для знищення цілей у горах. Патак повідомив, що СП "БраМос" вже поставило ракети для оснащення двох полків зі складу Сухопутних військ.

Ракета "БраМос" призначена і для знищення широкого спектру морських цілей. Вона характеризується високою дальністю польоту (до 290 км), великою надзвуковою швидкістю (до 2,8 М), потужної бойовим навантаженням (до 250 кг), а також малої помітністю для радарів. Політ ракети, вага якої в базовому варіанті становить 3 т, здійснюється в діапазоні висот від 10 метрів до 14 тис метрів по змінної траєкторії. У новій ракеті на практиці реалізований принцип "вистрілив - забув" - мета вона знаходить сама.

За оцінкою фахівців, аналогів такої ракети, яка б мала надзвукову швидкість і подібну дальність польоту, в світі поки немає. За відношенню до зарубіжних аналогів, які сьогодні експлуатуються, "БраМос" має переваги в швидкості в 3 рази, по дальності дії в 2,5 рази, за часом реагування в 3-4 рази.

Патак зазначив також, що в кінці 2012 року почнуться випробування надзвукових крилатих ракет "БраМос" повітряного базування.

"Ми сподіваємося, що наприкінці року почнуться перші пуски ракет з борту літака. Це будуть кидкові випробування", - сказав Патак.

Ракета повітряного базування буде легше базової на 500 кг.

Патак сказав, що роботи з адаптації ракет "БраМос" для пусків з борту літаків Су-30МКІ замовлені ВВС Індії. Кілька літаків проходять спеціальну доопрацювання.

Крім того, повідомив представник СП, індійські ВПС закупили партію ракет "БраМос" наземного базування для оснащення двох полків. Ці ракети будуть розміщені поблизу кордонів Індії і будуть призначені для нанесення ударів по цілям ВВС на суміжних територіях - злітно-посадкових смуг, станціям ППО і радіоелектронного придушення.

Раніше повідомлялося, що в листопаді 2011 року в Пентагоні провели успішні випробування зброї, швидкість якої вп'ятеро перевищує швидкість звуку. Апарат під робочою назвою "Удосконалена гіперзвукова зброя" (Advanced Hypersonic Weapon) був запущений з острова Кауаї на Гаваях. Він пролетів 3700 кілометрів до острова Атолл Кваджалейн (Маршаллові острова) менш ніж за півгодини.

Нагадаємо, що в рамках цієї ж програми було розроблено надзвуковий безпілотний літак Falcon HTV-2. На такому апараті менш ніж за годину можна доставити і скинути, наприклад, ядерну бомбу в будь-яку точку планети.

Випробування Falcon пройшли в серпні 2011 року, однак завершилися невдачею. Літак впав у Тихий океан.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 873 | Додав: adminA | Теги: росіянами, надзвукової ракети, індуси, проти авіаносців
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ