Пн, 2024-04-29, 00:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 13 » Олігарх Усманов звільнив керівництво "Коммерсанта" за "хуліганство"
17:10
Олігарх Усманов звільнив керівництво "Коммерсанта" за "хуліганство"
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Власник російського видавничого дому "КоммерсантЪ" Алішер Усманов оголосив про звільнення двох керівників холдингу за порушення журналістської етики.

Посад позбулися генеральний директор ЗАТ "КоммерсантЪ-Холдинг" Андрій Галієв і головний редактор журналу "КоммерсантЪ-Власть" Максим Ковальський, передає "Газета.ru".

Причиною рішення стало невдоволення бізнесмена змістом останнього числа "Власти", яке було присвячене виборам до Держдуми Росії.

"Ці матеріали межують з дрібним хуліганством", - йдеться в заяві Усманова, який досі, принаймні публічно, не втручався в редакційну політику.

Він не уточнив, які саме матеріали мав на увазі, однак, за деякими припущеннями, йдеться про публікацію в журналі фотографії виборчого бюлетеня з нецензурною лайкою на адресу прем'єр-міністра Володимира Путіна у статті "Яблучний пуй".

Гендиректор видавничого дому Дем'ян Кудрявцев уже вибачився за непрофесіоналізм своїх співробітників, визнав, що "Власть" порушила "стандарти професійної журналістики" та російські закони, і також подав заяву про відставку.

"Подавши у відставку, я позначаю свою відповідальність за все, що сталося. На мій погляд, директор відповідає за все, що відбувається у видавничому домі", - пояснив Кудрявцев.

Останнє число журналу "КоммерсантЪ-Власть" вийшов у понеділок, 12 грудня. Номер був присвячений виборам до Держдуми РФ 4 грудня, його головна стаття вийшла під назвою "Победа единовбросов".

На думку російської газети "Ведомости", "хуліганством" могли визнати статтю "Яблучний Пуй", точніше, фото, які додавалися до неї. На одному зі знімків, наприклад, зображений малюнок на асфальті, забезпечений провокаційним підписом: "Хутін Пуй".

Але головні нарікання викликала світлина бюлетеня, "правильно заповненого, але визнаного недійсним". У ньому хрестик стоїть у клітинці навпроти партії "Яблуко", а зверху червоним залишено образливе послання на адресу Володимира Путіна.

The Moscow Post вважає, що неґречність у матеріалах засмутили Усманова, оскільки його бізнес безпосередньо залежить від держави: з 2000 року він є гендиректором "доньки" "Газпрому" ТОВ "Газпромінвестхолдинг".

Видання також нагадало, що, коли в 2006 році Усманов як приватна особа придбав у Бориса Березовського і Бадрі Патаркацишвілі 100% акцій ВД "КоммерсантЪ", він пообіцяв, що не буде втручатися в редакторську політику.

Слід зазначити, що в травні 2011 року британська газета The Sunday Times внесла Усманова в трійку найбагатших людей Великої Британії. Він посів друге місце, випередивши Романа Абрамовича.

Зазначимо, що в Україні теж усувають керівників медіаресурсів. Раніше голова Наглядової ради "Сегодня мультимедіа" Катерина Лапшина оголосила про те, що головного редактора газети "Сегодня" Ігоря Гужву буде відсторонено від займаної посади разом з генеральним директором Оленою Громницькою, проти якої виступив трудовий колектив.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 867 | Додав: abel | Теги: Алішер Усманов, Коммерсантъ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ