Пт, 2024-04-26, 11:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 2 » ООН працевлаштувала понад 32 тис гаїтян: вони прибирають сміття за 5 дол
10:36
ООН працевлаштувала понад 32 тис гаїтян: вони прибирають сміття за 5 дол
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


ООН працевлаштувала більше 32 тис жителів Гаїті, задіявши їх на прибиранні сміття і розборі завалів після землетрусу. Про це повідомила в понеділок Програма розвитку ООН (ПРООН), що здійснює на Карибському острові проект "гроші в обмін на роботу", передає ИТАР-ТАСС.
Кожному робітнику за шість годин праці на день виплачується по п'ять доларів.

Всього ПРООН має намір працевлаштувати на Гаїті до 100 тис осіб. Зараз вона закуповує на кошти, що надійшли від донорів, чоботи, рукавички, лопати та візки для перевезення сміття. У реалізації цього проекту ООН працює в тісному контакті з 15 неурядовими організаціями.

Жителі Гаїті, що постраждали від руйнівного землетрусу, отримали від Євросоюзу фінансову допомогу в розмірі 212 мільйонів євро. Про це повідомляється в комюніке Європейської комісії, передає Інтерфакс.

З 27 країн ЄС фінансову допомогу Гаїті надали 18 держав. Єврокомісія виділила 30 мільйонів євро. Крім того, країни ЄС направлять додатково 200 мільйонів євро для відновлення Гаїті в короткостроковий і довгостроковий період.

Країни ЄС також відправили на Гаїті 800 експертів, 12 пошуково-рятувальних груп, 2 польових госпіталі, 5 операційних, 38 медичних груп, а також більше тисячі наметів.

Суд розглядає справу американців, які намагалися нелегально вивезти дітей з Гаїті

Тим часом слухання у справі про спробу нелегального вивезення громадянами США 33 гаїтянських дітей відкладено через відсутність перекладача. Про це повідомила в понеділок міністр комунікацій Гаїті Марі-Лоранс Жослін Лоссег, уточнивши, що суддя повинен вирішити, чи буде справа розглядатися місцевими судовими органами чи буде передана американській юстиції. Очікується, що у вівторок гаїтянський суд визначить, чи є в діях місіонерів ознаки злочину, передає Бі-Бі-Сі.

Становище десяти затриманих американців ускладнилося після того, як у деяких дітей, яких під виглядом сиріт намагалися вивезти, з'явилися законні батьки, які оголосили про свої права. Одна з гаїтянок повідомила, що в цій групі дітей у віці від 3-х місяців до 12 років перебувають п'ятеро її дітей.

Тим часом американці - баптисти зі штатів Техас і Канзас - стверджували в момент їх затримання на кордоні з Домініканської республікою, що вони вивозять дітей, які залишилися без батьків. При цьому у них не було ніяких документів, що підтверджують цю версію.

Після руйнівного землетрусу на Гаїті 12 січня встановлені суворі правила усиновлення, згідно з якими прем'єр-міністр країни повинен особисто дозволити вивезення кожної дитини. Крім того, відповідно до норм ООН, питання про усиновлення або удочеріння дітей, осиротілих в результаті природних катастроф, можуть розглядатися не раніше, ніж через два роки після стихійного лиха.

10 місіонерів з баптистської церкви в штаті Айдахо були затримані у п'ятницю, 29 січня, при спробі перевезти дітей до сусідньої Домініканської республіки.

Прем'єр-міністр Гаїті не проти, щоб американських місіонерів судили на території США

Прем'єр-міністр Гаїті Жан-Макс Бельрів назвав американських місіонерів "викрадачами". Зараз діти перебувають у притулку в столиці країни Порт-о-Пренсі.

В інтерв'ю Associated Press Бельрів відзначив, що якщо місіонери справді керувалися кращими прагненнями, "суди, можливо, спробують виявити щодо них м'якість".

Разом з тим, глава гаїтянського уряду відзначив: "Зараз вже очевидно, що вони намагалися перетнути кордон без документів. Очевидно, що у деяких з дітей є живі батьки. І очевидно, що вони знали про незаконність своїх дій".

Щонайменше 10 з 33 дітей повідомили, що їхні батьки живі. "Одна дівчинка плакала і говорила: "я не сирота, у мене є батьки". Вона думала, що її везуть в літній табір або в школу-інтернат, або щось подібне до цього", - говорить Джордж Уіллейт з благодійної організації SOS Children's Village.

Проте представник місіонерської групи Лаура Сілсбі сказала в інтерв'ю CNN, що американці хотіли відвезти дітей в один з дитячих будинків в Домініканській республіці.

"У них дійсно не було жодних документів. Я не розуміла, що це взагалі знадобиться, - сказала Сілсбі. - Ми вважаємо, що нас звинуватили в незаконному перевезенні дітей абсолютно неправильно. Ми віддали все, що у нас було ... щоб приїхати сюди і допомогти цим дітям, і ми, звичайно ж, не причетні до жахливих злочинів такого роду".

Гаїтянський прем'єр-міністр відзначив, що його країна не буде заперечувати, якщо американських місіонерів судитимуть на території США, оскільки більшість урядових і судових будівель Гаїті зруйновані.

Однак у посольстві США на Гаїті не повідомили, як Вашингтон може відреагувати на подібні пропозиції. При цьому співробітники американського представництва відзначили, що у справі щодо вивезення дітей поки нікому не пред'явлені звинувачення.

У результаті руйнівного землетрусу, що стався на Гаїті на початку січня, за офіційними даними загинули 170 тисяч людей, більше 190 тисяч отримали поранення і травми.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1132 | Додав: gena_masur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ