Чт, 2024-05-02, 22:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Квітень » 2 » Опитування: українці вважають, що їх загарбують, і потрібна зброя
14:24
Опитування: українці вважають, що їх загарбують, і потрібна зброя
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

71,8% громадян України вважають, що РФ є державою агресором, стороною конфлікту на сході України, а 66,1% вважає т.зв. "ДНР" та "ЛНР" терористичними організаціями, що не мають права представляти населення відповідних територій, свідчать результати дослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 6 по 12 березня 2015 року, пише Інтерфакс-Україна.

Як наголошується в прес-релізі, поширеному Центром Разумкова в четвер, 2 квітня, такої позиції дотримується абсолютна або відносна більшість у всіх регіонах України. Протилежної думки дотримуються 8,4% і 19,6% респондентів відповідно.

56,1% опитаних вважають конфлікт на сході України загарбницькою війною РФ проти України, 15,6% - як громадянський конфлікт між проукраїнськи і проросійськи налаштованими жителями України, 18,6% - як боротьбу між РФ і США за сфери впливу.

Загарбницькою війною РФ проти України конфлікт на Донбасі вважає абсолютна більшість жителів західного і центрального регіонів і відносна більшість опитаних на півдні, сході та Донбасі.

42,4% опитаних переконані в необхідності надання західними державами Україні летальної зброї. 34,6% респондентів вважають, що надання такої зброї ускладнить мирне вирішення конфлікту, 11,2% - що надання такої зброї принципово не змінить ситуацію, а 11,7% - вагалися з відповіддю. Ставлення до цього питання має виразну регіональну відмінність: підтримують надання летальної зброї 66,8% опитаних у західному та 51,2% - у центральному. Вважають, що надання такої зброї ускладнить мирне вирішення конфлікту 42,3% респондентів у південному, 49,5% - східному регіонах і 61,2% - на Донбасі.

32,8% опитаних вважають, що слід продовжувати АТО до відновлення контролю України над окупованими територіями, 30,6% підтримують надання цим територіям особливого статусу у складі України, а 17,9% підтримують відокремлення цих територій від України. При цьому 47,9% (проти 33,3%) підтримують припинення будь-яких економічних зв'язків між Україною і контрольованою бойовиками територією, включаючи соціальні виплати, постачання енергоресурсів, закупівлю вугілля тощо, до повного відновлення контролю над нею. Цю ідею підтримує абсолютна більшість опитаних на заході (74,7%) і в центрі України (53,7%), і не підтримує абсолютна більшість опитаних на сході (50,1%) та Донбасі (52,8%).

48,6% респондентів підтримують думку, що громадян України, які підтримали російську агресію проти України, анексію Криму, сепаратистські рухи на сході і півдні, треба позбавляти українського громадянства. Не підтримують цю думку 33% опитаних. Підтримують таку думку абсолютна більшість жителів заходу (77,4%) і центру (56,0%), не підтримує половина жителів Донбасу (50%).

Результати Мінських домовленостей позитивно оцінюють 34% опитаних, негативно - 22,2%, нейтрально - 25,5%. Решта вагалися з відповіддю або нічого не знають про ці домовленості. Немає одностайної думки і в кожному з регіонів, за винятком Донбасу, де 57,1% позитивно оцінили поточні результати домовленостей.

Опитування було проведено з 6 по 12 березня, всього було опитано 2009 респондентів у віці від 18 років у всіх регіонах України за винятком анексованого Росією Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Області розподіляються по регіонах таким чином: Захід - це Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська та Чернівецька області, Центр: - Вінницька, Житомирська, Київська, Кіровоградська, Полтавська, Сумська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська області та місто Київ, Південь - Миколаївська, Одеська, Херсонська області, Схід - Дніпропетровська, Запорізька, Харківська області, Донбас: Донецька та Луганська області.

Раніше повідомлялося, що кожен другий житель (50%) тимчасово окупованих територій хоче до складу України.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 892 | Додав: adminA | Теги: загарбують, українці, Опитування, потрібна зброя
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ