Чт, 2024-05-02, 13:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Листопад » 7 » Опозиція хоче врятувати Тимошенко пакетним голосуванням
13:41
Опозиція хоче врятувати Тимошенко пакетним голосуванням
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Законопроекти щодо Юлії Тимошенко можуть бути розглянуті о 16 годині у четвер, 7 листопада. Як розповів журналістам лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, таку пропозицію опозиційні фракції озвучили на погоджувальній раді у спікера Володимира Рибака зранку, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

За його словами, опозиція наполягає на пакетному голосуванні закону про прокуратуру, зміни до виборчого кодексу і взяття за основу законопроекту Лабунської.

Після цього, за словами Яценюка, вони погодяться на створення робочої групи для доопрацювання проекту Лабунської, який має бути проголосований наступного четверга.

За словами Яценюка, для цього наступний четвер має бути пленарним.

"Ми озвучили свою пропозицію і дали їм час до 4 години сьогодні. Вони не мають рішення, оскільки не мають команди від Януковича, бо о 12-й Янукович зустрічався з Коксом і Кваснєвським", - сказав він.

"О 15.30 зустріч спікера з Коксом і Кваснєвським. Тоді вони отримають команду від Януковича і скажуть нам, погоджуються вони чи не погоджуються", - зазначив він.

Сьогодні стало відомо, що парламентська фракція Партії регіонів не збирається підтримувати жоден з проектів закону про лікування ув'язнених за кордоном. Відповідаючи на запитання, який із законопроектів підтримає фракція, лідер фракції Олександр Єфремов сказав: "Ніякий... Взагалі ніякий".

Рада частково погодилася на вимоги опозиції

Верховна Рада погодилась внести до порядку денного законопроекти про прокуратуру від президента та опозиції, як того вимагала опозиція. За це проголосували 383 депутати.

Як перед цим повідомив голова парламенту Рибак, погоджувальна рада ухвалила рішення, що в разі позитивного рішення ВР, на вечірньому засіданні в четвер буде розглянуто проекти про прокуратуру, два проекти щодо змін до виборчого законодавства - від Партії регіонів та другий - від УДАРу.

Також у четвер мають розглянути чотири проекти щодо лікування засуджених за кордоном. У свою чергу депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко заявив, що залишилося 3 євроінтеграційних закони, які ВР має розглянути.

"По двох з них є розуміння і, як ми розуміємо, підтримка з боку опозиції. Це закони про прокуратура і зміни до виборчого законодавства. Питання Тимошенко поки що не знайшло спільного рішення. Але є політична воля проводити консультації і шукати вихід", - сказав він.

Після цього він повторив пропозицію про створення робочої групи, яка має виробити єдиний проект закону щодо лікування Тимошенко. "Поки що такого бажання і готовності немає з боку наших колег по опозиції. Ми сподіваємося, що до 16 години ці консультації будуть успішно завершені", - сказав він.

4 жовтня захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко зачитав її заяву про те, що екс-прем’єр приймає пропозицію екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського й екс-президента Європарламенту Пета Кокса про лікування в Німеччині. Спостерігачі від Європарламенту відвідали Тимошенко в харківській лікарні 3 жовтня.

У той же день Кокс і Кваснєвський подали президенту України Віктору Януковичу клопотання про помилування Юлії Тимошенко.

17 жовтня Янукович заявив, що Верховна Рада може ухвалити рішення про можливість лікування Тимошенко за кордоном та обіцяє підписати такий закон.

"Нині політичні сили, які представлені в парламенті, підготували законопроект, який дасть змогу вирішити це завдання. Сьогодні в Україні немає закону, який дозволив би Тимошенко виїхати за кордон. Як тільки це питання в парламенті буде вирішено, і у мене на стіл ляже цей закон, тоді буде питання до президента. Звісно, якщо парламент ухвалить цей закон, я його підпишу", - сказав він.

До ВР внесено законопроекти лідерів трьох опозиційних фракцій - "Батьківщина" Арсенія Яценюка, "УДАР" Віталія Кличка і "Свобода" Олега Тягнибока - в якому передбачено звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко з погашенням їй судимості (№3479); позафракційних народних депутатів Сергія Міщенка – про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу (№2453а), Анжеліки Лабунської - про внесення змін до ст. 84 Кримінального кодексу про можливість лікування засуджених за кордоном (№3461); Володимира Купчака - щодо гуманізації законодавства про попереднє ув'язнення та забезпечення конституційних прав і свобод осіб, узятих під варту, засуджених до позбавлення волі, а також засуджених, які перебувають на лікуванні за межами пенітенціарних установ. Усі вони спрямовані на вирішення питання Тимошенко.

31 жовтня місія Кокса - Кваснєвського заявила, що на базі законопроекту Лабунської треба шукати необхідний консенсус щодо лікування засуджених осіб за кордоном.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 961 | Додав: adminA | Теги: пакетним голосуванням, врятувати Тимошенко, опозиція
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ