Пн, 2024-04-29, 18:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 16 » Останнє слово Луценка: Україна "наїлася лайна" і потребує оптимізму. ВІДЕО
19:15
Останнє слово Луценка: Україна "наїлася лайна" і потребує оптимізму. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

16 лютого Печерський суд продовжив розгляд справи проти Юрія Луценка. Суддя Сергій Вовк пообіцяв, що журналісти зможуть повноцінно працювати на винесенні вироку.

Сьогодні, 16 лютого, у суді з заключним словом виступив Юрій Луценко, передає прес-служба "Народної самооборони".

"Те, що моє перебування у камері не є результатом боротьби із корупцією, – не викликає жодного сумніву. У моєму звинуваченні немає жодної копійки особистої користі, а всі дії, які Генпрокуратура вважає незаконними, робилися, робляться і будуть робитися усіма міністрами внутрішніх справ. Але на лавці підсудних – я один. Тож причина цих ґрат, з-за яких я говорю, - не в службовій діяльності", - наголосив Луценко в останньому слові.

Він також зазначив, що для нього важким ударом була зрада деяких колег-нардепів з "Народної самооборони".

"Моральний удар від продажності "самооборонних" тушок був найважчим у моєму житті. Я довго думав, як не допустити цього сорому наступного разу. І дійшов висновку, що депутатами від опозиції мають бути не багаті (бо їх зламає міліція і податкова), не бідні (бо їх куплять за ціною тушки). Єдиний вихід – люди, для яких ім'я дорожче за будь-які гроші, а статус в своєму середовищі унеможливлює зраду", - заявив Луценко.

Юрій Луценко вважає своєю найбільшою помилкою парламентську діяльність "Народної самооборони". Про це він заявив під час свого заключного слова у суді в четвер.

Він зазначив, що особисто знав "за роки роботи у владі і опозиції" майже всіх депутатів свого списку, і від цього їхня зрада була ще болючішою для нього.

"Клюєвські гроші роблять з людей "тушок", але навіть їх подвійна сума не зробить з "тушок" людей", - додав екс-міністр.

Луценку винесуть вирок за півтора тижні

Суд у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка пішов до нарадчої кімнати. За словами судді Вовка, "орієнтовний вихід" з кімнати – 27 лютого 9-та година ранку.

Перед цим трохи більше двох годин тривало виголошення останнього слова Луценка в суді.

Він подякував громадянам, які писали йому листи підтримки, журналістам, які "протягом восьми місяців стали об'єктивним судом присяжних", а також усім свідкам за об'єктивні покази.

"Користуючись правом вільної людини, я прощаю єдиного свідка, який оббрехав мене в суді, - це мій колишній заступник Клюєв. Він виявився слабкою людиною, навіть у своїх генеральських погонах, Бог йому суддя", - сказав Луценко.

Луценко визнав помилкою свій конфлікт із Колесніковим та Черновецьким

Юрій Луценко заявив, що під час перебування на посту голови МВС припустився деяких помилок, серед яких конфлікт у 2005 році із на той момент депутатом Верховної Ради від ПР Борисом Колесніковим та конфлікт у 2008 році з мером Києва Леонідом Черновецьким. Нинішній судовий процес над ним Луценко вважає помстою. Про це він заявив сьогодні, 17 лютого, у Печерському районному суді Києва, виступаючи з останнім словом, передають "Українські новини".

"Чи були у мене помилки? Безумовно. У МВС вони були пов'язані з відсутністю юридичної освіти і, напевно, це найяскравіше проявилося під час мого виступу в парламенті щодо Бориса Колеснікова, а також занадто емоційні дії з Черновецьким. Власне, я не шкодую про цей випадок. На мою думку, він (його вчинок) був справедливим", - сказав він.

Луценко визнав, що як міністр внутрішніх справ мав бути менш емоційним, але він такий, як є.

Крім того, екс-голова МВС вважає, що кримінальна справа проти нього є помстою влади за його діяльність у МВС та за політичну позицію.

"Це публічне покарання Майдану, так сталося, що ми з Юлією Тимошенко по заслузі або не по заслузі стали символами цього Майдану... і страх повторення такого, або ще більшого, Майдану - це причина показової розправи над Юлею та мною", - сказав він.

Усього екс-міністр назвав 4 причини свого кримінального переслідування, серед яких - помста за чесну роботу на посаді міністра внутрішніх справ у 2005-2009 роках, за позицію під час виборів президента, коли МВС, за його словами, на чолі з ним перешкоджало фальсифікаціям, а також за співпрацю з Тимошенко.

Нагадаємо, Колесніков був затриманий 6 квітня 2005 року за порушеною у лютому кримінальною справою за фактом вимагання у 2002 році акцій торговельного центру "Білий Лебідь" (Донецьк) у Володимира Пенчука та екс-директора ТЦ Бориса Пенчука.

Луценко, оперуючи даними оперативного слідства, заявляв, що Колесніков шляхом погроз певним громадянам вбивством вимагав від них віддати акції ТЦ.

У 2006 році справу було закрито через відсутність складу злочину.

Зараз Колесніков - віце-прем'єр - міністр інфраструктури.

18 січня 2008 року між Луценком та Черновецьким виникла сутичка після засідання Ради національної безпеки та оборони на ґрунті неприязних відносин - вони трохи побилися.

Екс-міністр назвав Януковича самозакоханим Плюшкіним і Гобсеком

Юрій Луценко у своєму заключному слові порівняв президента Віктора Януковича з Плюшкіним і Гобсеком, який збирає "колекцію посаджених опонентів".

Зокрема, кажучи про президента, Луценко зазначив: "За два роки після президентських виборів виявилося, що стати президентом легше, ніж бути ним. Це також повинно стати уроком для кандидатів у президенти. Замість капітана державного корабля ми отримали самозакоханого Плюшкіна, або, по-європейськи, Гобсека, який збирає у своєму межигірському Версалі мільярди грошей, тисячі гектарів мисливських угідь і колекцію посаджених опонентів".

На думку Луценка, влада Януковича давно не донецька. "Вона Межигірська, з усіма ознаками мафіозного сімейного клану, мета якого - повна і необмежена влада, конвертована у гроші, а всі гроші країни конвертовані у владу", - додав він.

Луценко: Є спис, яким можна вбити межигірського дракона

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко закликає громадян забезпечити максимальну явку та тотальний контроль на майбутніх парламентських виборах. Про це він заявив у своєму останньому слові під час судового процесу в четвер.

"Є спис, яким можна вбити межигірського дракона – це максимальна явка та тотальний контроль на виборах. Кожен повинен стати частиною виборчого процесу. Я агітую не за партії, я агітую за участь", - сказав Луценко.

Він також закликав громадян не дуже сподіватися на політиків, "хоча вони, слава Богу, об'єдналися".

"Я радий, що до коаліції опору диктатурі приєднався Віталій Кличко, і вважаю, що саме його відсотки, може й невеликі, стануть вирішальними для перемоги опозиції", - сказав він.

Луценко також закликав опозицію бойкотувати вибори в разі внесення змін до відповідного закону щодо скасування можливості паралельного балотування.

"У наступному парламенті має бути не менше 100 безбашенних, готових на все заради країни опозиціонерів. Тоді у 2015 році, що б не робила Партія регіонів, у другому турі виграє кандидат від опозиції і стане новим президентом. І тоді Янукович матиме вибір: новий президент буде або з Майданом, або без нього", - сказав Луценко.

"Ми будемо боротися за кожен голос. Я кажу "ми", бо збираюся робити це і з тюрми", - сказав він.

Нагадаємо, що 15 лютого на засіданні суду у справі Луценка відбулася завершальна стадія судового процесу - дебати. На дебатах екс-міністр заявив, що прокуратура не використовувала жодного доказу, здобутого під час проведення судового слідства. Що стосується його самого, то він повідомив, що не кається, бо йому немає за що це робити, а також він не має наміру мститися або ображатися на когось.

Водій Луценка на дебатах сказав лише, що не скоював злочинів.

А захист екс-міністра закликав суддів проявити мужність і виправдати Луценка.

Країна потребує ін'єкції оптимізму, вважає Луценко

Юрій Луценко вважає головним завданням опозиції створення оптимістичних настроїв в суспільстві. Про це він заявив в останньому слові під час судового процесу в четвер.

"Країна потребує ін'єкції оптимізму", - сказав він, звертаючись до опозиції.

"Не треба розказувати, що в Україні при владі мафія. Це і так всі знають. З антинародним режимом усе ясно після кричалки футбольних фанів і футболок "Просто-принту". Мій добрий друг львівський письменник Юрій Винничук у своєму тепер уже прославленому міліцією та Генпрокуратурою вірші "Убий п....са, який може стати гідним варіантом гімну Євро, усе сказав", - зазначив Луценко.

За словами екс-міністра, дворічна діяльність Януковича на цій посаді довела, що "президентом легше стати, ніж ним бути", "що має стати уроком для майбутніх кандидатів".

"Замість капітана державного корабля ми отримали самозакоханого Плюшкіна, який збирає у своєму межигірському Версалі мільярди грошей, тисячі гектарів мисливських угідь і колекцію посаджених опонентів", - сказав Луценко

"Влада Януковича вже давно не донецька, вона межигірська з усіма ознаками мафіозного сімейного клану", - додав він.

"Головне тіло так зацілували в усі місця, що гігієнічні рефлекси спрацьовують тільки на золотих унітазах", - сказав екс-міністр.

За словами Луценка, саме діяльність Януковича, а не критика опозиції призвели до того, що 88% населення не підтримують владу.

Він висловив сподівання на розростання протестних настроїв у суспільстві. "І тоді власник межигірського Версалю можливо зрозуміє, що немає таких грошей, за які можна викупити своє минуле і уникнути свого майбутнього", - зазначив він.

Луценко: "Україна вже наїлася гівна"

Нинішня ситуація в країні нагадує Юрію Луценку старий анекдот про двох ковбоїв, які їдуть по пустелі, кожен з мішечком золота, і, від нудьги, на суперечку поїдають екскременти своїх коней в обмін на мішечок золота, передає "Левый берег".

"У результаті один каже другому: "Джон, тобі не здається, що ми наїлися гівна і кожен залишився при своєму", - про це заявив Юрій Луценко, виступаючи із завершальним словом у суді у своїй справі.

У даному контексті він провів аналогію: "Схід і Захід України - квити, вони порахувалися. І тих, і цих зрадили вожді", - зазначив екс-міністр.

Луценко переконаний: "На сьогодні Україна і держава - це дві різниці. І тому влада Януковича тимчасова".

На його думку, сучасна еліта, зокрема політична, перебуває в жалюгідному стані. Порядних людей залишилося мало: "Пігмеї духу, сидячи на Евересті з вкрадених грошей, намагаються видати себе за українських законодавців", - сказав він.

У Кабміні, вважає Луценко, ситуація ще гірша: "Звідти смердить радянським архівом, а то й розритою могилою. Тільки таргани в голові у Азарова можуть стоячи аплодувати цій кунсткамері радянського часу".

Звертаючись до присутнім, Луценко заявив: "На фасаді Лук'янівського і інших СІЗО треба написати "Не убий, не вкради, Партія регіонів не терпить конкуренції"".

"Мені іноді здається, що казнокради самі соромляться свого казнокрадства. Приклад - колись перспективний політик Тігіпко. Він спіткнувся об власну тінь і страх 2004 року і у результаті став членом правлячої партії", - акцентував екс-міністр.

Луценко: Янукович переміг, бо Ющенко натиснув на спостерігачів

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко звинувачує екс-президента Віктора Ющенка у тиску на закордонних спостерігачів на користь Віктора Януковича під час виборів 2010 року.

За його словами, Ющенко особисто телефонував президенту Грузії Михайлу Саакашвілі з вимогою відкликати грузинських спостерігачів з Донецька, які мали проконтролювати відсутність фальсифікацій на президентських виборах.

"Якби Ющенко особисто не подзвонив Михайлу Саакашвілі з вимогою відкликати спостерігачів з Грузії, які висадилися в Донецьку, ніякого президента Януковича не могло було в натурі", - заявив Луценко.

"Він особисто вимагав зняти спостерігачів, щоб явка на Донбасі як завжди була 98%, намальована, звичайно", - додав екс-міністр внутрішніх справ.

"Янукович прекрасно знає, хто саме запрошував цих спостерігачів. Їх запрошував я", - зазначив Луценко.

Він також додав, що МВС разом з ЦВК викреслили понад мільйон мертвих душ зі списків, складених проянуковичівськими виборчими комісіями на Сході та Півдні України. Також, за його словами, МВС не допустило друку додаткових бюлетенів на приватній друкарні в Донецькій області та заборонило підвезення проплаченого електорату в день виборів.

"Згадайте, як Янукович перед виборами хвалився з усіх телеекранів розривом між ним і Тимошенко у 10-15%. У підсумку реальний показник відриву становив 3%, тому позиція МВС дорого коштувала Партії регіонів", - зазначив він.

Як відомо, під час першого туру президентських виборів в Україну прибула група грузинських спостерігачів. Вони спостерігали за виборами у Донецьку.

Тимошенко стверджувала, що ці люди були зареєстрованими спостерігачами. Партія регіонів переконувала всіх, що це спеціально навчені бойові формування, які можуть розіграти силовий сценарій у разі потреби.

Під час першого туру виборів, який відбувся 17 січня, Луценко був міністром внутрішніх справ. Однак до другого туру, який відбувся 7 лютого, він вже був звільнений з цієї посади.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 992 | Додав: admin | Теги: Юрій Луценко, суд
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ