Пн, 2024-04-29, 06:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Березень » 19 » Папа Римський зійшов на престол
13:19
Папа Римський зійшов на престол
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/
У соборі Святого Петра і на прилеглій площі у Ватикані розпочалася урочиста інавгураційна служба, що знаменує офіційний початок понтифікату 76-річного аргентинського кардинала Хорхе Маріо Бергольо, яке обрало собі ім'я на честь захисника бідних - ченця-аскета Фраціска Ассизького, і вже побажав обійтися без особливої пишноти в ході інтронізації. Можливо, тому вся церемонія займе лише дві години замість трьох, як було при минулому Папі Бенедиктові XVI.

На думку італійських експертів по Ватикану, в ході інтронізації новий папа Франциск цілком міг піднести кілька церемоніальних сюрпризів.

І дійсно, хоча церемонія офіційно розпочалася о 12:30 біля могили Святого Петра у головній католицькій базиліці, але сам Папа Римський Франциск з'явився на площі Святого Петра на півгодини раніше оголошеного часу.

До того ж він прибув у звичайному відкритому джипі, а не в закритому "папамобілі". Він об'їхав кілька разів не тільки величезний простір, обрамлений колонадою Берніні, але і виїхав несподівано за межі державного кордону Ватикану і проїхав у бік сусідніх вулиць, теж загачених паломниками, повідомляє ИТАР-ТАСС. Кілька разів він зупинявся поцілувати протягнуту йому дитину, і навіть спустився на бруківку, щоб обійняти літньої людини в інвалідному візку.

Цікаво, що в місті встановилася гарна і сонячна погода, незважаючи на те, що синоптики прогнозували, що сьогодні до Риму підійде потужний циклон і принесе з собою зливові дощі і грози. При бажанні це можна вважати черговим благим "небесним знаком" (так само деякі оцінили дощове небо, що прояснилося у момент оголошення про обрання нового Папи).

Потім почалася подячна меса - понтифік зійшов в підземну крипту до могили апостола Петра. На паперті базиліки його чекали численні іноземні гості і всі керівники Італії.

У базиліці французький кардинал-протодиякон, найстарший з "пурпуроносцев", Жан-Луї Туран поклав на плечі 266-го понтифіка папську мантію, яку Франциск "успадкував" у свого попередника Бенедикта XVI.

Ще один символ влади суверена Ватикану - "перстень рибалки" - Франциску вручив італійський кардинал Анджело Содано. Однак, сам перстень також став церемоніальним сюрпризом. Справа в тому, що новий понтифік відмовився від золотого виконання цього традиційного символу папської влади і зволів аналогічне прикраса з позолоченого срібла.

Отримав Папа і білу вовняну стрічку - палій, яка символізує заблуканих вівцю і повноту влади Папи. Палій виготовлений за канонами раннього християнства. Його довжина 2 метри 60 сантиметрів, ширина - 11 сантиметрів. На білій шерсті вишиті чорні хрести, на кінцях стрічки - обшитими чорним шовком шматочки свинцю.

Коли понтифік вийшов з крипти, на площі Святого Павла розпочалася урочиста служба.

Напередодні був представлений герб нового предстоятеля. Франциск вирішив зберегти і після сходження на апостольський престол свій старий єпископський герб. Він являє собою щит, де на блакитному фоні виділені три золотих зображення: нагорі розташована емблема "Товариства Ісуса", ордена єзуїтів, до якого належить новий римський первосвященик, монограма Христа IHS в сонячних променях, при цьому центральна буква спирається на хрест, під ним - три чорних цвяха. Зліва внизу щита розташована зірка, що представляє Діву Марію, а направо від зірки - квітка нарду, що представляє Святого Йосипа-обручника, патрона Церкви. Новими елементами герба стануть папська тіара і перехрещені ключі - від Раю і Риму, символ влади верховного понтифіка.

У Ватикані нагадують, що сама інтронізація проходить в День Святого Йосипа-тесляра.

Пряму трансляцію з інтронізації Папи Римського Франциска веде телеканал Russia Today.

Як повідомлялося, церемонію інтронізації нового Папи Римського уперше в історії відвідає вселенський патріарх Варфоломій - архієпископ Константинопольський.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 1077 | Додав: adminA | Теги: престол, Папа Римський
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ