Пн, 2024-04-29, 20:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 24 » Парламент Ємену оголосив надзвичайний стан в країні і закрив місцеве бюро каналу Al-Jazeera
09:47
Парламент Ємену оголосив надзвичайний стан в країні і закрив місцеве бюро каналу Al-Jazeera
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Парламент охопленого протестами Ємену схвалив введення в країні режиму надзвичайного положення. Як повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на арабські телеканали, ініційований президентом Алі Абдаллою Салехом законопроект був ухвалений більшістю присутніх на екстреному засіданні Палати депутатів парламентаріїв.

Влада країни оголосили про введення строком на 30 днів режиму НП після розправи над маніфестантами в минулу п'ятницю, коли прихильники чинної влади, серед яких були снайпери, відкрили шквальний вогонь по учасниках мітингу на одній із столичних площ. Загинули понад 50 осіб, десятки були поранені.

Тоді було заявлено, що вбивства повинні були запобігти подальшій ескалації насильства в республіці, де неспокійно вже майже два місяці. Серед головних вимог опозиції - негайна відставка Салеха, який керує країною вже понад 30-ти років.

Сам же Салех в середу запропонував провести в країні дострокові вибори голови держави до кінця 2011 року. Про це мовиться в документі, який він передав опозиції як компромісний варіант розв'язання політичної кризи в країні.

Згідно з його ініціативою, виборам голови держави повинні передувати загальнонаціональний референдум за новою конституцією країни і парламентські вибори з подальшим формуванням нового уряду. Офіційно термін повноважень Салеха закінчується в 2013 році.

Також єменська влада закрили бюро катарського телеканалу Al-Jazeera в Сані і позбавили акредитації його кореспондентів. У вівторок співробітники єменських сил безпеки увірвалися в бюро телеканалу і конфіскували всю апаратуру.

Al-Jazeera постійно вела репортажі з Ємену, освітлюючи протестні виступи опозиції, що відбуваються в республіці. Не виключено, що телеканал і далі передаватиме інформацію про події в Ємені, використовуючи відеосюжети інших ЗМІ.

Керівники арабських держав, в яких проходили і проходять зараз народні акції протесту, неодноразово звинувачували Al-Jazeera в тому, що вона необ'єктивно висвітлює події. Крім того, вони вважають, що телеканал підбурює людей до заколоту, оскільки, починаючи ще з подій в Тунісі, постійно передає заклики простих жителів різних країн повалити правлячі режими.

Напередодні декілька генералів заявили, що підтримують опозицію, а один з них, в чиєму підпорядкуванні опинилася бронетанкова дивізія, ввів в столицю танки для захисту учасників антиурядових демонстрацій.

Заколот в Збройних силах очолив командувач 1-ою бронетанковою дивізією генерал Алі Мухсен аль-Ахмар, який всі ці роки вважався "правою рукою" президента Алі Абдалли Салеха.

Командиром президентської гвардії, яка залишається головною опорою режиму, є син президента - Ахмед Салех. Зовсім недавно його готували в лідери країни.

За даними газети "Аль-Ахалі", вже близько 70% командного складу армії, поліції і інших силових структур перейшло на сторону протестного руху. У Сані у вівторок відразу 200 правоохоронців відмовилися виконувати накази і долучилися до рядів опозиції.

Демонстрації тривають в Ємені вже кілька місяців, опозиція вимагає відставки президента країни, який займає вищу посаду вже 32 роки. На всій території Ємену продовжує діяти надзвичайне положення, введене владою строком на 30 днів, щоб запобігти ескалації насильства.

Опозиція заявляє про готовність розглядати який-небудь план виходу з кризи тільки в тому випадку, якщо він передбачає негайну відставку Салеха, мандат якого закінчується в 2013 році.

Спостерігачі вважають, що ситуація в Ємені розвивається за сценарієм інших арабських країн, де недавно відбулися народні революції, які призвели до падіння правлячого режиму, - в Єгипті і Тунісі. В даний час війна між чинною владою і озброєними бунтівниками триває в Лівії.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 964 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ