Вт, 2024-04-30, 04:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 3 » Перед виборами президента в Росії настав "день тиші"
14:06
Перед виборами президента в Росії настав "день тиші"
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

У президентській виборчій кампанії в Росії настав день тиші. Він стартував опівночі з 2 на 3 березня за місцевим часом. Цього дня законом заборонена будь-яка агітація. Це має дати виборцям можливість зробити усвідомлений вибір без жодного тиску ззовні, зазначають Вести.ru.

Хоча час заборони на агітацію має назву "день тиші", тривалість цього періоду сягає майже двох діб. Він завершується лише після того, як на всій території країни зачиняться виборчі дільниці: близько 21.00 (за Москвою) 4 березня.

Заборона не поширюється лише на інформаційну діяльність виборчих комісій різного рівня. Вони мають право закликати виборців до активності, роз'яснювати правила голосування, положення закону тощо.

За оцінкою ЦВК РФ, в ході останніх виборчих кампаній не відзначалося серйозних порушень дня тиші. Єдина важлива проблема - так зване транскордонне мовлення. Ідеться про те, що прогнози або результати екзит-полів "достроково" озвучуються в ефірі телерадіокомпаній інших держав, які приймає країна, де безпосередньо проходять вибори. Такі ситуації особливо часто виникають в Європі. І пошуки способів протидії не раз були темою обговорення на міжнародних конференціях організаторів виборів.

ЦВК Росії ще напередодні рапортував про стовідсоткову готовність до проведення голосування. Попередні підсумки голосування тут обіцяли оголосити вже вранці 5 березня. На підбиття офіційних результатів закон відводить 10 днів.

Президентська кампанія стартувала 26 листопада і тривала більше трьох місяців. На пост голови російської держави претендують п'ять кандидатів. Цього разу президента Росії вперше обирають на шестирічний термін.

Нагадаємо, 4 грудня 2011 року в Росії відбулися вибори у Державну Думу, на яких перемогла провладна партія "Єдина Росія" з результатом 49,9%. В ході голосування надходили численні повідомлення про порушення і фальсифікації, після чого з 10 грудня в Москві і низки російських міст стали відбуватися акції опозиції "За чесні вибори". Учасники акцій незадоволені тим, що Володимир Путін знову балотується в президенти.

В Україні готові до виборів президента Росії

Всі виборчі дільниці на території України готові до голосування громадян Росії на президентських виборах. Про це повідомила прес-секретар російського посольства Олена Хоменко 3 березня, передає "Інтерфакс-Україна".

"Всі дільниці готові до голосування, в стані готовності також виїзні урни, привезені бюлетені для голосування", - сказала вона.

В цілому, за інформацією російського диппредставництва, для голосування громадян Росії на президентських виборах, які відбудуться 4 березня поточного року, в Україні будуть функціонувати 9 виборчих дільниць.

Перша дільниця розташована в Києві з виїздом до Чернігова і Черкас, друга - у Львові з виїздом до Івано-Франківська, третя - в Одесі з виїзними пунктами в Миколаєві і Херсоні, четверта - в Сімферополі з виїзними пунктами в Євпаторії, Керчі та Ялті, п'ята - у Севастополі, шоста - у Феодосії, сьома і восьма - у селищах Кача і Гвардійське відповідно, дев'ята - у Харкові з виїздом до Донецька, Луганська, Запоріжжя і Дніпропетровська.

Громадяни РФ, які постійно проживають або тимчасово перебувають цього дня на території України, мають можливість з 8.00 до 20.00 за місцевим часом взяти участь в голосуванні на цих виборчих дільницях.

Посольство Росії очікує, що явка виборців, які перебувають на території Україні, в ході президентських виборів 4 березня буде щонайменше на 30% вища порівняно з попередніми парламентськими. На консульському обліку в Україні перебувають близько 100 тисяч російських громадян.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 980 | Додав: adminA | Теги: Росії настав день тиші перед вибора
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ