Сб, 2024-04-27, 12:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Грудень » 26 » Передвиборче жеребкування політичних партій провів виборчком Таїланду
13:42
Передвиборче жеребкування політичних партій провів виборчком Таїланду
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Підготовка до дострокових виборів у парламент Таїланду проходить на тлі нових зіткнень опозиції з поліцією. Після двох тижнів затишшя противники чинної влади зробили спробу штурму місцевого виборчкому, передає NEWSru.com.

У цей час у ньому проходило жеребкування серед політичних партій, які хочуть взяти участь у виборах. Процедура проводилася в будівлі спортивного стадіону таїландсько-японської дружби, де виборчком брав документи від кандидатів.

У четвер, 26 грудня, рано вранці до стадіону під'їхали 15 автобусів і дві вантажівки з протестуючими, повідомляє Bangkok Post. За оцінками Reuters, всього таким чином біля стадіону зібралося близько 500 осіб.

Поліція закликала опозиціонерів не намагатися проникнути в будівлю, де знаходилися члени виборчої комісії та представники політичних партій. Коли ж опозиціонери все ж спробували це зробити, правоохоронці застосували сльозогінний газ, гумові кулі і водомети. Демонстранти у відповідь кидали в правоохоронців каміння.

За даними Reuters, зіткнення було не дуже серйозним і в результаті нього ніхто серйозно не постраждав. Проте протестуючим все ж вдалося перерізати ланцюг, що утримує ворота біля входу на стадіон, після чого вони виламали їх за допомогою будівельного крана.

Втім всередину стадіону опозиціонери, судячи з усього, так і не потрапили. Замість цього вони заблокували всі входи і виходи. В результаті членам виборчкому, які перебували всередині, і представникам партій, а також п'яти спостерігачам від ЄС, довелося вибиратися з будівлі по повітрю - на вертольотах.

За іншими даними, кілька людей у ході зіткнень все ж постраждали. Серед них 23 опозиціонера і троє поліцейських, повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на мерію Бангкока і урядовий Центр забезпечення правопорядку. Більшість маніфестантів постраждали від сльозогінного газу і гумових куль, застосовуваних поліцією. Що стосується поліцейських, один з них отримав кульове поранення в плече, ще двоє постраждали від сльозогінного газу з каністр, кинутих маніфестантами. Всі постраждалі доставлені в лікарні.

Незважаючи на влаштовану опозицією акцію, жеребкування все ж відбулося. За його підсумками комісія прийняла документи у 30 політичних партій. Ще дві політичні сили відмовилися від реєстрації, документи ще двох не були прийняті з різних причин.

Масові заворушення в Таїланді тривають з жовтня. За цей час в ході зіткнень п'ять людей загинули, ще близько 200 отримали поранення. Протестувальники вимагають відставки прем'єр-міністра країни Йінглак Чинават, яку вони вважають маріонеткою її старшого брата - поваленого екс-прем'єра Таксіна Чинавата, що знаходиться в даний момент у вигнанні за кордоном. Під тиском демонстрацій Йінглак Чинават раніше достроково розпустила парламент, а її уряд автоматично став тимчасовим до проведення нових виборів, які призначені на 2 лютого 2014 року.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1041 | Додав: adminA | Теги: виборчком Таїланду, жеребкування політичних партій
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ