Нд, 2024-05-05, 10:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Вересень » 23 » Перший кінофестиваль проводиться у Луксорі. Беруть участь 20 країн
15:44
Перший кінофестиваль проводиться у Луксорі. Беруть участь 20 країн
Інші останні Новини кіно: анонси, скандали, актори на сайті holosUA.com/
Понад шістдесят кінокартин з двадцяти країн буде представлено на першому Фестивалі єгипетського і європейського кіно, який проходить в популярному серед туристів місті Луксор на півдні Єгипту, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на оргкомітет фестивалю.

"Луксорський кінофестиваль не лише буде сприяти культурному взаємозбагаченню Єгипту і європейських країн, але й покаже всьому світу, що Єгипет з кожним днем стає все більш стабільним і безпечним", - сказав на церемонії відкриття фестивалю відомий єгипетський кінорежисер Мухаммед Кальюб.

Фільмом відкриття фестивалю стала комедія відомого британського продюсера Пола Вебстера "Риба моєї мрії". Одну з головних ролей у цій стрічці зіграв популярний єгипетський актор Амру Вакед. На батьківщині Вакеду, який вже встиг відзначитися вдалими роботами в Голлівуді, пророкують майбутнє зірки світового кінематографа, уродженця "країни фараонів" - Омара Шаріфа.

Особливу увагу публіки привернула художня картина місцевих авторів під назвою "Після битви", що оповідає про недавні революційні події в Єгипті. Стрічка, яка викликала палкі суперечки серед єгиптян, розповідає про долю людини з бідного каїрського кварталу, учасника подій, які увійшли в сучасну історію Єгипту як "битва на верблюдах". Герой фільму, катає на конях іноземців біля підніжжя пірамід Гізи, разом зі своїми колегами по цеху намагається розігнати натовпи протестуючих на столичній площі Тахрір під час народного повстання проти режиму Хосні Мубарака на початку 2011 року.

Таким чином жителі близьких до пірамід районів хотіли покласти край революційній вакханалії, що негативно впливає на приплив іноземних туристів, що позбавляло їх і без того невеликого заробітку. Спроба закінчується провалом, а невдачливого вершника записують у прихильники президента Мубарака, який через декілька днів зречеться влади.

У жанрі короткометражних фільмів на суд журі виставлено і російську стрічку під назвою "Перемога".

Однією з головних тем бесід серед гостей фестивалю стала доля єгипетського кінематографа після приходу до влади в країні ісламістів. Неодноразові спроби провести ревізію всієї кінофундації країни і знищити сотні картин або вирізати невідповідні релігійним нормам кадри всерйоз турбують діячів єгипетського мистецтва.

Багато поколінь єгипетських кіноглядачів минулої весни шокувало звинувачення популярного в країні коміка Аделя Імама в образі ісламу, яке актор нібито завдав, знявшись у ряді картин. Радикали зажадали для 71-річної зірки трьох місяців каторжних робіт. Справа досі слухається в різних судових інстанціях.

"Я налаштована песимістично щодо майбутнього і боюся за Єгипет через спроби позбавити його своєї ідентичності, агресії проти всього того, що пов'язане з творчістю і думкою. Ті, хто це роблять, ведуть Єгипет в невігластво, в далеке минуле", - сказала популярна єгипетська актриса Ільхам Шахін.

Каїр вже понад півстоліття називають "Голівудом арабської кінематографії". У "кращі" роки Єгипет входив до десятки країн світу за кількістю випущених фільмів. Місцева індустрія кіно досі, незважаючи на труднощі, з якими зіткнулася країна, має великий вплив на багатомільйонну аудиторію глядачів по всьому арабському світу. Щороку в столиці країни проходить найстаріший на Близькому Сході Каїрський міжнародний кінофестиваль.

Раніше повідомлялось, що гран-прі Севастопольського міжнародного кінофестивалю присуджено стрічці "Любов" режисера Міхаеля Ханеке (Німеччина, Австрія, Франція). В основному конкурсі приз за найнкращу акторську роботу отримали Олег Васильков і Азамат Нігманов (фільм російського режисера Олексія Мізгирьова "Конвой"). Приз за кращу режисуру - в Уеса Андерсона за фільм "Королівство повного місяця" (США).


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини кіно: анонси, скандали, актори | Переглядів: 963 | Додав: adminA | Теги: кінофестивал, 20 країн, Луксорі
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ