Пн, 2024-05-06, 02:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2024 » Січень » 14 » Петицію про позбавлення Орбана голосувати в Раді ЄС євродепутати підтримали
10:59
Петицію про позбавлення Орбана голосувати в Раді ЄС євродепутати підтримали
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Депутат Європейського парламенту та ініціатор петиції щодо позбавлення прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана права голосу в Раді ЄС Петрі Сарвамаа повідомив, що відповідна петиція набрала необхідну кількість голосів.

 “Підписи зібрано! Ми на крок ближче до того, щоб позбавити Орбана права голосу. Зворотний зв’язок був потужним, дякуємо всім, хто підтримав цю історичну петицію. Я зібрав 120 імен за різними партіями та з кількох держав-членів”, – написав Сарвамаа.

У Європарламенті оголосили про петицію у вівторок, 9 січня, й вже в п’ятницю, 12 січня, вона набрала необхідну кількість голосів.

За словами Сарвамаа, тепер “вкрай важливо якнайшвидше оцінити остаточну загальну підтримку ідеї петиції на пленарному засіданні”.

 “Це можливо вже наступного тижня, оскільки наступного тижня парламент голосуватиме за резолюцію щодо Угорщини. Зміст резолюції знаходиться на стадії переговорів, і я вважаю це дуже можливим”, – зазначив він.

Раніше Орбан заблокував запропонований багаторічний пакет допомоги Києву на суму 50 мільярдів євро. Угорський лідер заявив, що гроші для України не повинні надходити з центрального бюджету ЄС, і це було б “поганим рішенням”. Одначе, він пояснив, що уряд у Будапешті не підтримає новий пакет допомоги Європейського Союзу для України, доки блок не виплатить усі кошти Угорщині.

Також нагадаємо, що 14 грудня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан покинув залу, коли решта лідерів приймали рішення розпочати переговори з Україною щодо вступу, повідомили троє дипломатів ЄС. Дипломати зауважили, що жодна країна не проголосувала проти, тож Євросоюз законно погодив рішення.

Згодом Орбан підтвердив свою позицію стосовно початку переговорів, одначе додав, що 26 інших країн ЄС наполягали на початку переговорів з Києвом, тому Угорщина вирішила, що вони можуть йти своїм шляхом.

Міністри закордонних справ України та Угорщини зустрінуться, щоб організувати зустріч президента України Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

Угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан уникає використання терміну “війна” для опису повномасштабного російського вторгнення в Україну, яке призвело до великої кількості жертв.

У разі відставки Шарля Мішеля з посади президента Європейської Ради, можливо, тимчасовим керівником стане прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Це станеться у випадку, якщо лідери ЄС не зможуть оперативно дійти згоди щодо нового кандидата на цю посаду. Угорщина очолюватиме Раду ЄС з липня до грудня 2024 року.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 362 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ