Пн, 2024-05-06, 03:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 13 » Підкоривши південь, прихильники Бакієва готують похід на Бішкек
22:49
Підкоривши південь, прихильники Бакієва готують похід на Бішкек
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Комітет підтримки скинутого президента Киргизстану Курманбека Бакієва оголосив, що зараз на їхньому боці 25 тисяч мешканців півдня республіки, які готові об'єднатися в Джалал-Абаді і рухатися на північ країни, щоб "розібратися з тимчасовим урядом".
Ввечері 13 травня прихильники Бакієва захопили будівлі адміністрацій трьох південних областей - Ошської, Джалал-Абадської і Баткенської. За останніми даними, будівлю адміністрації Бактенської області шляхом переговорів вдалося звільнити, передає Газета.Ru.

В тимчасовому уряді республіки заявили, що вони контролюють ситуацію в країні та пообіцяли заарештувати організаторів заворушень протягом доби. Події на півдні нова влада розцінила "як спробу реваншу бакієвських сил".

Також стало відомо, що прихильники Бакієва захопили найбільший аеропорт на півдні країни. Йдеться про аеропорт Джалал-Абад.

"Вони засипали злітно-посадкову смугу камінням і гравієм - мабуть, побоюючись прибуття підкріплення від діючої влади з інших регіонів", - сказав представник Джалал-Абадської обладміністрації.

Реакцією теперішньої влади на заворушення стало порушення кримінальної справи проти загарбників будівель обладміністрацій. "За даним фактом 13 травня прокуратурою Оською області порушено кримінальну справу за масові заворушення та хуліганство", - повідомили в прес-службі відомства.

Раніше на південь країни вирушив в.о. міністра оборони Киргизстану Ізмаїл Ісаков, якого в терміновому порядку призначили спецпредставником тимчасового уряду в Оській, Джалал-Абадській і Баткенській областях.

Зазначимо, 7 квітня на хвилі мітингів опозиції до влади в Киргизстані прийшов тимчасовий уряд. Жертвами зіткнень прихильників опозиції з силами правопорядку тоді стали 86 людей, більше 1500 отримали поранення.

Президент Бакієв залишив країну і склав повноваження. Наразі він перебуває в Мінську: бєларуський лідер Олександр Лукашенко відмовився видавати його новій владі, хоча та направила запит про екстрадицію екс-президента.

Бєларуські дипломати виїхали з Бішкеку, рятуючись від "екстремістських елементів"

Дипломати бєларуського посольства у Киргизстані, розташованого в Бішкеку, виїхали з республіки з міркувань безпеки, повідомили в МЗС Бєларусі.

"Посол Бєларусі в Киргизстані Віктор Денисенко відкликаний до Мінська для консультацій, а співробітники посольства відряджені до Мінська", - зазначив начальник управління інформації МЗС Бєларусі Андрій Савіних.

При цьому він додав, що від'їзд дипломатів з Бішкека є тимчасовим заходом і пов'язаний виключно з загрозою їхньому життю і безпеці, передає РИА "Новости".

"Загроза виходить від екстремістських елементів, які діють в Киргизстані і які ніхто не контролює", - зазначив Савіних. Він додав, що бєларуські дипломати повернуться до Киргизстану, як тільки ситуація в цій країні стабілізується.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1016 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ