Сб, 2024-04-27, 10:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 21 » Після Ялти обговорять у Брюсселі перспективи відносин Україна-ЄС
13:14
Після Ялти обговорять у Брюсселі перспективи відносин Україна-ЄС
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Обговорення перспективи відносин Україна-ЄС після Ялти продовжиться у Брюсселі - в Європейському парламенті відбудеться міжнародна конференція, присвячена цьому питанню, передає "Інтерфакс-Україна".

Конференцію під назвою "Україна, двадцять років: виклики майбутньому" організував Європейський політичний центр у співпраці з парламентською групою Альянсу лібералів та демократів Європи (АЛДЄ).

Організатори зазначають, що Україна, як країна стратегічної важливості, після проголошення незалежності має на меті перетворитися на сучасну демократичну країну. Розвиток тісніших відносин із Заходом став одним із пріоритетів, причому європейська інтеграція стала стратегічною метою, яку підтримують і політична еліта та бізнес, і суспільство в цілому.

Україна та ЄС перебувають на завершальній стадії переговорів щодо угоди про асоціацію, яка передбачає зону вільної торгівлі, а також у процесі імплементації плану дій з лібералізації візового режиму.

Ці та інші питання будуть предметом обговорення учасників конференції, серед яких європейський комісар з питань політики розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле, перший віце-прем'єр України Андрій Клюєв, голова групи АЛДЄ, екс-прем'єр Бельгії Гі Ферхофстадт, лідер "Фронту Змін" Арсеній Яценюк, президент наглядової ради Національного банку України Петро Порошенко та інші.

Крім того, у Брюсселі 19-23 вересня триває 18-й раунд переговорів між Україною та Європейським Союзом щодо створення зони вільної торгівлі (ЗВТ). Українську делегацію на переговорах очолює уповноважений Кабінету міністрів з питань європейської інтеграції Валерій Пятницький.

Для України принципово важливе закріплення перспективи членства в Європейському Союзі в Угоді про асоціацію, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

Раніше на запитання, чи увійде до Угоди про асоціацію згадка про перспективу членства України в Європейському Союзі або про ст.49 Європейського договору, що гарантує таку перспективу, Фюле заявив: "Не ввійде. Я сподіваюся, цей факт не стане проблемою, яка виявиться перешкодою для підписання українською стороною Угоди про асоціацію".

ЗМІ повідомляли, що Київ ще 2008 року зобов'язався відмовитися від претензій нагадувати про перспективу членства в ЄС, що було однією з умов початку переговорів за Угодою про асоціацію.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 758 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ