Пт, 2024-04-26, 13:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Січень » 6 » Південні області готуються до сніжної стихії та закриваються для фур
23:37
Південні області готуються до сніжної стихії та закриваються для фур
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

У зв'язку зі складними погодними умовами, що очікуються на Херсонщині 6, 7 та 8 січня 2017 року через переміщення активного південного циклону, вантажний транспорт у місто Херсон у зазначені дні не пускатимуть, а відправлятимуть до місць відстою, щоб перечекати негоду.

Про це повідомила у четвер 5 січня прес-служба облдержадміністрації з посиланням на інформацію, оприлюднену на позаплановому засіданні міжвідомчого оперативного штабу регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

"Сьогодні було скликано позапланове засідання міжвідомчого оперативного штабу регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому обговорили готовність територіальних та об'єктових спеціалізованих служб цивільного захисту до оперативного реагування на надзвичайні ситуації, пов'язані з ускладненням погодних умов у період з 6 по 8 січня. Начальник служби автодоріг в області Микола Савченко доповів, що в області підготовлено 85 одиниць техніки, яка буде використовуватись в зимовому утриманні доріг Херсонщини, у необхідному обсязі є піщано-соляна суміш, сіль, пісок. Для вантажного транспорту на в'їзді до м. Херсона буде організовано об'їзд, який перенаправлятиме вантажівки до місць відстою, щоб перечекати негоду", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили під час засідання оперативного штабу, такі місця відстою буде облаштовано на трасі М 14: Т-подібне перехрестя у с. Чорнобаївка з місцем відстою "Чорнобаївський ринок"; на трасі Р 42: район с. Жовтневе – біля автозаправки; на трасі М 14: м. Олешки – біля автозаправок "Близнюки".

Згідно з інформацією Херсонського обласного центру з гідрометеорології, у зв'язку з переміщенням активного південного циклону 6, 7 та 8 січня 2017 року на території Херсонської області та міста Херсона очікуються складні погодні умови - сильний сніг, налипання мокрого снігу, ожеледь, сильні хуртовини, на дорогах ожеледиця, снігові замети, снігові накати. Очікується посилення північного вітру до 15-20 м/с, місцями - пориви 25-30 м/с, а також різке зниження температури повітря. 7 січня впродовж доби - до 10-15 градусів морозу, 8 січня вночі - до 15-20 градусів морозу, вдень - до 8-13 градусів морозу. 9 січня на Херсонщині очікується послаблення та припинення небезпечних погодних явищ.

Через негоду рух на трасах обмежує й Одещина

На трасах Одеської області через негоду з 8-ї ранку 6 січня буде обмежено рух вантажних, великовагових та великогабаритних транспортних засобів.

Про це повідомляє Управління безпеки дорожнього руху ДПД Національної поліції України.

"У зв’язку з погіршенням погодних умов 6 січня з 8:00 ранку буде обмежено рух вантажних, великовагових та великогабаритних транспортних засобів на автомобільних дорогах загального користування Одеської області", - йдеться в публікації.

Національна поліція України просить водіїв із розумінням поставитися до ситуації, завчасно спланувати маршрути руху, бути готовими до очікування ліквідації наслідків негоди дорожніми службами.

Нагадуємо, на автодорогах державного значення діють спеціально обладнані майданчики для відстою транспорту.

На Миколаївщині готуються зустрічати снігову стихію

Миколаївщина готується зустріти снігову стихію: у стан підвищеної готовності приведено всі служби, визначено 29 місць перекриття дорожнього руху, здійснюється оповіщення про негоду, завозяться продукти харчування, працівники соцзахисту проводять подвірний обхід у селах.

Про це йшлося під час сьогоднішньої наради в облдержадміністрації з питань погіршення погодних умов на території області, повідомляє "Укрінформ".

"ОДА вживає всіх необхідних заходів для забезпечення життєдіяльності Миколаївщини та безпеки її жителів. Всі служби переведені в режим цілодобової роботи в умовах надзвичайної ситуації. Підприємствам транспорту, енергозабезпечення, житлово-комунального господарства, торгівлі, закладам охорони здоров'я рекомендовано організувати свою роботу з урахуванням погіршення погодних умов", - сказав заступник голови Миколаївської ОДА Вячеслав Бонь.

Проведено роботу щодо мобілізації важкої техніки для розчищення доріг, яка знаходиться у користуванні приватних підприємств. Також за потреби буде задіяна техніка військових частин.

Відповідні служби забезпечено пально-мастильними матеріалами для роботи снігоприбиральної техніки та посипними сумішами. Термінали та великі підприємства попереджені про те, щоб під час негоди на автодорогах області не було напливу вантажного транспорту.

За інформацією в.о. начальника Служби автодоріг області Сергія Ткаченка, чотири сусідні області, які межують з Миколаївщиною, підтримують запропонований план дій стосовно можливого перекриття доріг. Дорожні служби спільно з Нацполіцією визначили 29 місць перекриття дорожнього руху в Миколаївській області.

Як повідомлялося, в четвер 5 січня зранку близько 200 кв. м снігу зійшло на трасу державного значення біля с. Ділове на Рахівщині. Рух по одній смузі перекрито, рятувальники розчищають дорогу від снігу.      

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 963 | Додав: adminA | Теги: фури, сніжна стихія, південні області
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ