Вт, 2024-04-30, 10:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 23 » Польща висунула звинувачення у справі про загибель Качиньського
15:39
Польща висунула звинувачення у справі про загибель Качиньського
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У справі про авіакатастрофу літака президента Польщі під Смоленськом з'явилися перші офіційні підозрювані. Польська прокуратура висунула звинувачення двом представникам керівництва 36-го авіаційного спецполку ВПС Польщі, відповідальним за підготовку пілотів президентського Ту-154М, що розбився під Смоленськом 10 квітня 2010 року, передає РИА "Новости".

За словами представника військової окружної прокуратури Мартіна Максьяна, звинувачення стосуються невиконання службових обов'язків, пов'язаних з організацією польоту і стосуються підготовки екіпажу президентського Ту-154М.

"Прокурори вирішили висунути звинувачення двом офіцерам, які в квітні 2010 року займали керівні посади в 36-му спецполку", - сказав Максьян на прес-конференції у Варшаві.

Він також повідомив, що за подібні дії офіцерам загрожує тюремне ув'язнення до трьох років. Імена офіцерів поки не називаються. Своєї провини вони не визнали.

Раніше прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск розформував полк транспортної авіації, де проходили підготовку пілоти, що керували літаком президента країни Леха Качиньського. Від обов'язків були відсторонені три генерали ВПС і ще десять високопоставлених військових з цього полку.

29 липня уряд Польщі опублікував остаточний звіт у зв'язку з розслідуванням катастрофи Ту-154 президента Леха Качиньського під Смоленськом.

В доповіді сказано, що однією з причин трагедії стало те, що літак занадто пізно став заходити на друге коло. При цьому наголошується, що освітлення на аеродромі в Смоленську було незадовільним, а диспетчер давав неправильні команди.

Комісія перевірила організацію польоту, навчання екіпажу, хід польоту і обслуговування на аеродромі в Смоленську. Прилади, згідно з дослідженнями, були справними і працювали нормально.

"Не було можливості автоматичного відходу на друге коло. Літак був справний технічно до моменту зіткнення із землею", - йдеться в польській доповіді.

При цьому в доповіді зазначається, що навчання спецполку Польщі, який обслуговує літаки керівництва країни, не відповідало стандартам.

В завдання Комісії державної авіації Польщі, яка займалася розслідуванням авіакатастрофи, входило встановлення обставин і причин інциденту, також надання рекомендацій, які мають запобігти подібним катастрофам у майбутньому. Думок про провину і відповідальність за авіакатастрофу в звіті не міститься.

Міністр оборони Польщі Богдан Кліх подав у відставку після публікації заключного звіту польської слідчої комісії про причини катастрофи.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 912 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ