Сб, 2024-04-27, 00:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Червень » 3 » Порошенко: прогресу щодо Донбасу немає. Ситуація навіть загострилася
16:00
Порошенко: прогресу щодо Донбасу немає. Ситуація навіть загострилася
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Президент України Петро Порошенко заявляє, що прогрес щодо врегулювання ситуації на Донбасі цього року майже нульовий.

Про це він сказав на прес-конференції у Києві у п'ятницю, 3 червня.

"На жаль, прогрес цього року і за останні два тижні у тому числі по Донбасу майже нульовий. Навпаки, відбулось загострення оперативної обстановки там", - заявив президент.

Порошенко наголосив, що питання введення поліцейської місії на Донбасі узгоджено країнами, що входять до "нормандської четвірки".

"Сьогодні у нас серйозний дипломатичний успіх, тому що не тільки в "нормандському форматі", на вищому рівні ми узгодили загальну згоду щодо введення цієї місії, але вже й у Відні, в ОБСЄ під німецьким головуванням наші німецькі партнери почали дискусію з питання введення поліцейської місії", - сказав він.

Президент наголосив, що ці події дають йому підстави до стриманого оптимізму, "і саме це було для мене базою для ствердження, що, можливо, ми завершимо цей процес у 2016 році".

"На жаль, ми втратили три місяці після цієї заяви, але процес ведеться досить активно", - сказав він.

Також Порошенко заявив, що вибори на Донбасі можуть бути проведені лише за українським законодавством і за умови гарантування безпеки.

"Чи можуть бути проведені вибори на Донбасі, які передбачені Мінськими угодами? За українським законодавством будуть проведені тоді, коли ми забезпечимо, це буде механізм відновлення українського суверенітету в окремих районах Донецької і Луганської областей", - сказав президент.

Він нагадав, що логіка виконань Мінських угод передбачає, що спочатку має бути виконано "компонент безпеки і лише потім набуває чинності політичний компонент".

За словами голови держави, компонент безпеки полягає не в тому, що просто припиняють стріляти – цього недостатньо.

"Повинні бути встановлені на лінії зіткнення постійно діючі ефективні спостережні пункти, які гарантують виконання умов з безпеки. Разом з цим повинні бути встановлені відповідні пости з міжнародних сил, які будуть розміщені... в місцях зберігання зброї і повинні бути встановлені пости на неконтрольованій ділянці українсько-російського кордону", - сказав він.

"Чи можуть бути вибори на окупованих територіях Донбасу? Можуть. Чи можуть бути зараз? Можуть, якщо ці вибори проведе сам окупант", - сказав Порошенко.

Голова держави зазначив, що Україна не визнає виборів на Донбасі, якщо їх будуть проводити окупанти.

"Ми ніяк, ані ми, ані світ, ці вибори не визнаємо, так само як не визнали фейкові вибори 2 листопада 2014 року, також як ми не визнаємо фейковий референдум у Криму, який було проведено окупантом", - наголосив Порошенко.

Як повідомлялося, Порошенко наприкінці березня заявляв про готовність провести вибори на тимчасово окупованій частині Донбасу в присутності міжнародного компонента з питань безпеки.

Однак, за інформацією міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, прогресу у питанні переговорів з поліцейської місії на Донбасі й встановлення контролю на українсько-російському кордоні немає.

1 червня заступник голови АП Костянтин Єлісєєв заявив про те, що російська сторона дала згоду на розгортання збройної поліцейської місії на Донбасі та зазначив, що деякі критики заявляють, ніби Київ видає бажане за дійсне. "Насправді це не так, адже я ще раз наголошую, що у нас є чіткі записи всіх телефонних розмов, які містять згоду президента Росії на розміщення саме збройної поліцейської місії ОБСЄ. Єдине, що я зазначу, що лідери дійсно не обговорювали деталі, оскільки це вже мають робити експерти і фахівці для того, щоб напрацювати і подати відповідні пропозиції на затвердження голів країн "нормандської четвірки", - наголосив Єлісєєв. За його словами, під час останньої телефонної розмови в "нормандському форматі" 23 травня вночі були досягнуті певні домовленості, які, на жаль, не були реалізовані, оскільки Росія заблокувала і проігнорувала всі заплановані в цьому контексті заходи.

Водночас у МЗС РФ заявили зворотне – що Росія на розміщення воєнізованої місії в Україні на Донбасі згоди не давала, і ці питання повинні обговорюватися у відповідних форматах.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 909 | Додав: adminA | Теги: донбас, загострення, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ