Нд, 2024-04-28, 01:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Травень » 23 » Порошенко вручив звільненому "кіборгу" Кузьміних орден "За мужність". ВІДЕО
16:51
Порошенко вручив звільненому "кіборгу" Кузьміних орден "За мужність". ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко вручив орден "За мужність" звільненому у п`ятницю, 22 травня, з полону командирові 90-го батальйону 81-ї бригади Олегу Кузьміних.

"Ми своїх не кидаємо! З великим задоволенням потиснув руку Олегу Кузьміних і вручив йому орден "За мужність", - написав у Твіттері глава держави.

Як повідомляє прес-служба президента, під час зустрічі з військовослужбовцем та його родиною Порошенко підкреслив: "Україна своїх не залишає! Ми щодня боремося за звільнення, життя кожного українського героя. І ми так робитимемо й надалі – кожен буде повернутий".

Президент високо оцінив мужність та героїзм Кузьміних як під час захисту України, так і під час перебування у полоні. "Я пишаюся вашим бойовим духом. Ви показали, що означає бути сильним українським воїном. Для мене, як для президента, Ваше звільнення з полону було надзавданням", – сказав Порошенко.

Він зазначив, що питання звільнення військового з полону вирішувалося на найвищому рівні. Зокрема, глава держави порушував його під час перемовин у "Нормандському форматі", українська сторона обговорювала у рамках роботи Тристоронньої контактної групи. Порошенко також особливо відзначив наполегливість та рішучість дружини Олега Кузьміних Тетяни, яка заради визволення чоловіка зверталася до різних структур, фактично "стукала у кожні двері". Значну роль також зіграли волонтери.

Вручаючи військовослужбовцю високу військову державну нагороду – орден "За мужність" ІІІ ступеня, президент відзначив високий рівень професіоналізму Кузьміних як командира батальйону. Глава держави пригадав про свою першу зустріч з комбатом на Житомирському полігоні, а також відзначив мужність героя під час захисту Донецького аеропорту та гідність, з якою він тримався, перебуваючи у полоні бойовиків.

Порошенко також пригадав своє спілкування з одним із підлеглих Кузьміних на презентації документального фільму "Аеропорт". За словами президента, на запитання про те, якої допомоги потребує військовослужбовець, що відновлював здоров`я після тяжкого поранення, той попросив главу держави лише про одне – посприяти звільненню командира батальйону. "Я бачив очі ваших хлопців, яких ви готували, бачив, наскільки вони рішучі і, головне, що вони готові йти за своїм командиром. Коли через 4 місяці вашого полону хлопці просять президента лише про одне – звільнення свого командира – така армія є непереможна", – підкреслив Порошенко.

"Для мене ця нагорода за мужність є однією з найвищих, найпочеснішою в Україні. Вона надається тим людям, які роблять все можливе для того, щоб українська армія, Збройні Сили були кращими в світі", – заявив президент.

"Ви є прикладом не тільки для власних дітей, дружини, але і зразком для всіх українців, як треба себе тримати", – наголосив глава держави.

Звертаючись до дружини та доньок комбата, Порошенко наголосив: "Головне – ми всіх своїх захищаємо. Так, як Ваш батько всіх захищав, так і держава Україна захищає своїх героїв і бере з них приклад. З поверненням додому".

У свою чергу, Кузьміних зазначив: "Я вдячний тим, хто сприяв моєму поверненню додому і, в першу чергу, тим, з ким я виконував бойові завдання, бо багатьох із них вже немає серед живих. Хочу сказати їх батькам і дружинам – це все не дарма. Любіть свою Батьківщину, любіть свою країну – вона того варта. Не падайте духом і залишайтеся завжди вірними своїй присязі".

За даними прес-служби президента, з 1 грудня 2014 року особовий склад 90-го батальйону 81-ї окремої аеромобільної бригади під керівництвом Кузьміних утримував позиції в селищі Піски та здійснював оборону Донецького аеропорту. Батальйон здійснював штурмові дії, під постійними обстрілами бойовиків забезпечував "кіборгів" боєприпасами та матеріально-технічними засобами, евакуйовував поранених. Кузьміних вміло організовував відвід підрозділів батальйону та заняття нових вигідних позицій з мінімальними втратами серед особового складу. Після зруйнування перекриття та несучих стін будівлі нового терміналу ДАПу комбат забезпечив евакуацію поранених та особисто виніс 9 військовослужбовців, яким було вчасно надано медичну допомогу та врятовано життя.

21 січня штурмова група під керівництвом підполковника Кузьміних виконувала чергове бойове завдання в районі Донецького аеропорту, де потрапила в засідку бойовиків та була захоплена у полон.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 739 | Додав: adminA | Теги: орден За мужність. ВІДЕО, звільненому кіборгу Кузьміних, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ