Пн, 2024-04-29, 11:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 11 » Португалія може стати третьою країною єврозони, яка звернеться по фінансову допомогу до ЄС
15:35
Португалія може стати третьою країною єврозони, яка звернеться по фінансову допомогу до ЄС
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Португалія

Європейський центробанк почав скуповувати державні облігації Португалії. Цей крок посилив чутки, які циркулюють на ринку, про те, що Португалія стане третьою країною єврозони, яка буде вимушена звернутися до влади ЄС по фінансову допомогу.

За словами трейдерів, ЄЦБ почав купувати десятирічні облігації Португалії в понеділок. Офіційно ці повідомлення підтвердження не отримали. За деякими даними, ЄЦБ також готується далі скуповувати облігацій Греції та Ірландії, уряди яких торік домовилися з ЄС і МВФ про отримання кредитів на загальну суму майже 200 млрд євро.

На думку багатьох експертів, Португалія стане третьою країною єврозони, яка буде вимушена звернутися по фінансову допомогу до європейської влади. За деякими даними, вона може потребувати від 50 млрд до 100 млрд євро, щоб уникнути дефолту за своїми борговими зобов'язаннями.

В неділю з'явилася неофіційна інформація, що Німеччина і Франція, як і низка інших країн єврозони, намагаються переконати Лісабон прийняти фінансову допомогу. Цей крок буде позитивно розцінений інвесторами і має зменшити прибутковість португальських бондів, що зростають останнім часом.

Водночас згода на допомогу від ЄС і МВФ обернеться для Португалії необхідністю ухвалення програми жорсткої економії, виконання якої контролюватиметься Брюсселем. Раніше подібні антикризові заходи урядів Греції і Ірландії викликали серйозне невдоволення місцевого населення і супроводжувалися масовими акціями протесту і страйками.

Європейські міністри фінансів обговорять хід боротьби з бюджетною кризою в ЄС на своїй майбутній зустрічі 17-18 січня. Офіційно питання допомоги Португалії не внесено до порядку денного, проте джерела Reuters стверджують, що неформальні переговори з цього питання вже почалися.

Скупка облігацій з боку ЄЦБ - технічно цілком очікуваний крок. З травня 2010 року відомство Жана-Клода Тріше, щоб заспокоїти інвесторів, придбало загалом бондів проблемних країн єврозони на 74 млрд євро.

Як повідомлялося, країни єврозони і Європейський Центральний банк чинять тиск на Португалію з метою умовити її звернутися по фінансову допомогу до Євросоюзу і МВФ. Про це повідомило джерело в Мінфіні Німеччини.

За словами джерела, за допомогою Лісабону європейські фінансисти хочуть уникнути прохання про допомогу від країни зі значно більшою економікою. "Якщо Лісабон використає кошти з фонду допомоги, це сприятливо позначиться на сусідній Іспанії, тому що її економіка дуже сильно прив'язана до Португалії", - заявило джерело.

Появі цього повідомлення передувала заява голови Центробанку Німеччини Акселя Вебера про те, що в разі потреби ЄС готовий збільшити обсяг фонду фінансової допомоги, заснованого Євросоюзом і МВФ, з нинішніх 750 млрд євро на 100 млрд євро. Така необхідність може виникнути у випадку "найгіршого сценарію розвитку подій" з борговими проблемами Греції, Ірландії, Іспанії та Португалії.

У 2010 році відразу кілька європейських країн зіткнулися з борговою кризою. Зокрема, труднощі з обслуговуванням боргу виникли у Греції, яка вимушена була взяти багатомільярдний кредит у ЄС і МВФ. Крім того, великий обсяг боргу накопичився в Іспанії та Португалії. Щоб підтримати ці країни, Європейський ЦБ регулярно купує на ринку місцеві державні облігації.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 880 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ