Нд, 2024-04-28, 12:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 10 » Посол США вважає найбільшою проблемою для інвесторів в Україні "кумівство" в економіці
14:48
Посол США вважає найбільшою проблемою для інвесторів в Україні "кумівство" в економіці
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Посол США в Україні Джон Теффт заявляє, що найбільшою проблемою, з якою стикаються в Україні американські інвестори, є "кумівство" в економіці. Про це він заявив в інтерв`ю газеті "День".

На думку Теффта, реформи в Україні просуваються, але очевидно, що США хочуть, аби вони просувалися якнайшвидше. "Чи є ще в країні кумівство, зокрема, в економіці? Звісно. Це саме ті проблеми, з якими стикаються тут американські компанії. Знову ж таки, ми ділимося нашими думками дуже відверто", - сказав він.

- Україна повинна прийняти такий антикорупційний закон, щоб не залишилася жодної "лазівки", вважають у США

За словами посла, одне із питань, яке обговорювали віце-президент США Джо Байден і президент України Віктор Янукович, - це збільшення американських інвестицій в Україну. "Це як в інтересах України, так і в наших інтересах. Чесно кажучи, американські компанії, які перебувають тут довгий час і мають реальні проблеми, будуть одними з перших, хто інвестує ще більше грошей у вашу країну. Але вони відчувають величезні ризики, вони не бачать тут чесності і транспарентності", - додав він.

Теффт запевнив, що США хочуть, аби американські компанії займалися в Україні бізнесом. Посол зауважив, що в нього немає точних даних щодо того, скільки інвесторів пішло з України. "Ми знаємо, що були деякі інвестиції, а також те, що деякі підприємці пішли з України. Я знаю, що деякі присутні тут компанії хотіли б вкладати більше коштів. Але їх зупинило те, як з ними поводяться, вони не хочуть ризикувати", - додав Теффт.

Нагадаємо, що згідно із рейтингом Transparency International щодо рівня корумпованості, Україна в 2010 році посіла 134-те місце. А у 2009 році Україна була у цьому рейтингу на 146-му місці серед 180 країн світу. Разом з Україною 146-ту позицію розділили Камерун, Еквадор, Кенія, Росія, Сьєрра-Леоне, Східний Тимор і Зімбабве.

Зазначимо також, що в GRECO (Група держав Ради Європи проти корупції) заявили, що Україна "докладає найменших зусиль у питаннях боротьби з корупцією".

Україна повинна прийняти такий антикорупційний закон, щоб не залишилася жодної "лазівки", вважають у США

Посол США в Україні Джон Теффт вважає, що Верховна Рада України має ухвалити такий антикорупційний закон, який би не мав жодної "лазівки" для корупційних дій.

За словами посла, США вважають, що боротьба з корупцією є надзвичайно важливою і готові допомогти. "Я ще не бачив остаточні результати розгляду Верховною Радою антикорупційного законодавства. Ми вважаємо, що це законодавство мусить включати дуже суворі вимоги і не мати в собі лазівок, які можуть використовувати люди, щоб продовжувати корупційну діяльність", - сказав Теффт.

За його словами, Україні потрібне добре антикорупційне законодавство і практичне лідерство у вирішенні цієї проблеми. "І тому дуже важливим є ухвалення та імплементація відповідного законодавства. Я сподіваюсь, що Верховна Рада ухвалить закон, який буде, як ми часом кажемо, достатньо зубастий. Усі корпорації каратимуться за порушення законодавства. Буде покарання за корупцію. Політики і чиновники, а також їхні родичі декларуватимуть доходи", - сказав посол.

Теффт додав, що, згідно з американським законодавством про етику держслужбовця, він декларує кожного року не лише свої доходи, але й доходи своєї дружини. "Ми вважаємо такий підхід дуже важливим для державної служби. Адже громадськість може побачити надходження і витрати держслужбовця і таким чином переконатися, чи є він чесним", - наголосив посол США.

Зазначимо, що 4 березня Верховна Рада України розглянула і підтримала 33 статті антикорупційного законопроекту і відправила на доопрацювання частину положень, в яких мова йде про декларацію про доходи і витрати держчиновників. Продовження розгляду законопроекту запропоновано на наступне пленарне засідання сесії, яке відбудеться 15 березня.

Нагадаємо що 17 грудня президент Віктор Янукович вніс до Верховної Ради закон про засади запобігання і протидії корупції в Україні. Законопроект розроблено Національним антикорупційним комітетом за активної підтримки Мін'юсту.

Національний антикорупційний комітет, створений у лютому 2010 року, розробив Національну стратегію із запобігання і протидії корупції на 2011-2014 роки, яка передбачає проведення змін за 15 напрямами, які покликані мінімізувати корупційні прояви. Пакет законів, спрямованих на подолання корупції, було схвалену ще у червні 2009 року. Однак набуття чинності цих законів вже двічі переносили: з початку цього року - на 1 квітня, а потім – на 1 січні 2011 року.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 930 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ