Сб, 2024-04-27, 18:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 9 » Правозахисники побачили, що в Україні почастішали випадки насильства в міліції
12:52
Правозахисники побачили, що в Україні почастішали випадки насильства в міліції
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
.

Протягом 2010 року в Україні значно збільшилася кількість порушень прав людини з боку Міністерства внутрішніх справ: почастішали повідомлення про тортури та інші форми незаконного насильства, до яких вдаються правоохоронці, іноді з летальними наслідками.

Згідно зі щорічною доповіддю українських правозахисних організацій, за 2010 рік надійшло близько 50 повідомлень про смерть у міліції (у 2009 році - 21 повідомлення), передає "Дзеркало тижня".

Згідно з моніторингом, проведеним Харківським інститутом соціальних досліджень і Харківською правозахисною групою, кількість людей, потерпілих в 2010 році від незаконного насильства в міліції, становила 780-790 тисяч (у 2009 році - 604 тисячі).

Засобами масової інформації тільки обласного та національного рівня було оприлюднено понад 350 критичних публікацій щодо порушень свободи мирних зібрань з боку органів внутрішніх справ за перші 100 днів нового керівництва МВС. Характер і масштаб цих порушень не залишає сумнівів, що незаконні дії міліції здійснювалися за наказом керівництва МВС.

У виданому Харківською правозахисною групою доповіді "100 днів нового керівництва МВС" доведено, що не менше 60% фактів вилучення зброї, боєприпасів і вибухових речовин регулярно фальсифікуються.

На думку правозахисників, суть проведених за останні кілька місяців "реформаторських" заходів не залишає ілюзій і виразно демонструє - міліції не подобається громадська активність, і вона має намір істотно її обмежити.

"Доведеться також констатувати, що публічно проголошені МВС тези про необхідність співпраці з громадськістю не мають практичного втілення і залишаються лише популістськими гаслами", - зазначають правозахисники.

Водночас в доповіді констатуються масові порушення прав самих працівників міліції, "які повністю залежні від керівництва, часто змушені працювати по 10-14 годин без відшкодування, отримуючи зовсім невелику зарплату". Також в МВС часті випадки порушення трудових прав працівників, зазначають правозахисники.

Раніше уповноважений Верховної Ради України з прав людини Ніна Карпачова заявила, що щороку до неї надходить близько 5 тис звернень про порушення прав громадян співробітниками міліції, переважно - про факти жорстокого ставлення, тортур, а також неналежного розслідування справ і незаконного притягнення до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, у січні цього року на Харківщині помер чоловік, який вистрибнув з вікна 4-го поверху адміністративного будинку Лозівського міського відділку міліції. Його підозрювали у незаконному зберіганні наркотиків.

У грудні 2010 року на Житомирщині після допиту в міліції 61-річний злодій знепритомнів. Працівники міліції відразу викликали карету швидкої медичної допомоги та почали надавати першу невідкладну допомогу. Коли прибули медичні працівники, вони констатували біологічну смерть.

9 вересня 2010 р. після допиту у Львівському райвідділку міліції помер Михайло Стадник. Як постановила експертиза, причиною смерті стала черепно-мозкова травма.

19 травня минулого року в районному відділенні міліції Шевченківського району міста Києва загинув студент Ігор Індило. У київській міліції заявили, що хлопець помер через те, що кілька разів падав, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння. Проте, за даними розтину, у шлунку та кишечнику загиблого було виявлено кров'янисті маси, що може свідчити про результат зовнішнього втручання. Пізніше в суді показали відео останніх годин життя студента, який загинув у міліції.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 973 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ