Пн, 2024-04-29, 06:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 26 » Президент Грузії Саакашвілі порівняв Росію з крокодилом
15:01
Президент Грузії Саакашвілі порівняв Росію з крокодилом
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Президент Грузії Михайло Саакашвілі провів у вівторок телеміст з населенням країни. Він знову засудив "окупацію Абхазії і Південної Осетії" і порівняв Росію з "крокодилом, який хоче проковтнути Грузію". За його словами, теракт у московському аеропорту "Домодєдово" - це наслідок згубної політики РФ на Кавказі. При цьому він підкреслив, що тероризм не має жодного виправдання, і висловив співчуття у зв'язку із загибеллю людей, повідомляє NEWSru.com.

Проект під назвою "Президент відповідає на запитання" був організований російськомовним "Першим інформаційним кавказьким" телеканалом, який цього дня відновив своє супутникове мовлення. Передачу вели двоє телеведучих, у студії була присутня аудиторія. Група журналістів була запрошена в окрему студію.

У ході телемосту населення ставило запитання президенту по електронній пошті та телефону. Крім того, були включення з регіонів. Прямий ефір тривав протягом майже трьох годин.

Оцінюючи грузинсько-російські відносини, Саакашвілі назвав Росію "ворогом і окупантом". "Я не радію, коли кажу ці слова, але той, хто вторгся в твій дім і вбиває твоїх громадян, хто вигнав з домівок твоїх громадян, людською та правовою мовами називається "ворогом і супротивником", - зазначив президент Грузії.

Одним з головних досягнень останнього часу він вважає те, що термін "окупація" утвердився щодо Абхазії і Південної Осетії. "Наші землі захоплені дикими варварами. Поки хоча б одна людина є вимушеним переселенцем, Грузія не зможе вважатися повноцінною країною, і особисто я дуже сердитий, - сказав Саакашвілі. - Я й себе вважаю вимушеним переселенцем, бо Абхазія - це мій дім. З жодною людиною чи групою людей у мене немає такого відчуття солідарності, як з цими людьми".

Разом з тим він сказав, що з нетерпінням чекає того моменту, коли можна буде перестати вживати ці терміни стосовно Росії. "Цей час настане тоді, коли частини Грузії будуть звільнені - це неминучий процес. Окупація завжди закінчується деокупацією", - зазначив Саакашвілі.

Поки що, за його словами, Росія "є імперією, яка перебуває в стадії ослаблення". Згадавши представників грузинської опозиції, які зустрічаються з Володимиром Путіним у Москві, глава держави заявив: "Мене ніхто б не випередив у переговорах з керівництвом Росії, якщо це було б можливо. Часто я сам себе запитую, чи був шанс для переговорів? Ми маємо справу з політичним менталітетом на рівні рептилії, на рівні крокодила, у якого відкритий рот і який хоче проковтнути тебе, тому що далі ми будемо від цього крокодила, то швидше дійдемо до землі обітованої".

"Війна не скінчилася. Нічого не скінчилося, на жаль, - продовжив він. - Якщо будемо консолідовані й будемо розвиватися, цю війну ми насправді виграємо". Як сказав Саакашвілі, "загарбника путінського масштабу у Грузії не було після шаха Аббаса" (перський шах XVI-XVII століть, великий воєначальник, підпорядкував собі більшу частину Грузії).

Грузинський лідер назвав "проявом сутності КДБ", коли російський прем'єр Путін із задоволенням слухає на день народження грузинську пісню "Тбілісі", каже, що любить грузинів, і водночас "вбиває кілька сотень дітей і бомбить тисячі жителів".

Північний Кавказ Саакашвілі назвав "гетто", де, за його словами, місцеве населення зазнає репресій. Але "існує принцип бумеранга", сказав він, і "велика трагедія сталася в Москві". Разом з тим він підкреслив: "Тероризм не має жодного виправдання, бо гинуть безневинні люди. Людське життя є недоторканним, і, звісно, все це треба засудити, мені по-людськи дуже шкода цих людей".

За його словами, політика Грузії, яка має на увазі налагодження тісних контактів з народами Північного Кавказу, зокрема і через спрощення візового режиму, має на меті завоювати їхню прихильність. "Часто мої західні колеги запитують: "Ну навіщо тобі потрібен Північний Кавказ? Мовляв, чи не буде це головним болем?". Я питаю: "Шановні, коли наступного разу наш друг Володимир Путін відправить на нас 50 тисяч озброєних чеченців, ваші солдати приїдуть і будуть захищати нас від них?". Зараз ми повинні працювати, щоб цього не сталося", - підсумував Саакашвілі.

Нещодавно Саакашвілі заявив, що російські миротворчі війська, які контролюють територію Абхазії, не пускають у регіон громадян "неправильного" етнічного походження, навіть тих, хто жив у регіоні до конфлікту.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 898 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ