Сб, 2024-04-27, 16:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 12 » Президент УПЛ Данилов перед Мішелем Платіні звинуватив Григорія Суркіса в корупції
16:29
Президент УПЛ Данилов перед Мішелем Платіні звинуватив Григорія Суркіса в корупції
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/


Президент української футбольної Прем'єр-ліги Віталій Данилов, виступаючи на Генеральній Асамблеї Асоціації європейських професійних футбольних ліг (ЕПФЛ), перед президентом УЄФА Мішелем Платіні і всіма присутніми, по суті, звинуватив президента ФФУ Григорія Суркіса в корупції.
Виступ Віталія Данилова на Генеральній Асамблеї ЕПФЛ

"Українська Прем'єр-ліга підтримує ініціативи УЄФА і ЕПФЛ про запровадження і розвиток програми "Фінансовий фейр-плей", яка покликана створити умови для здорової конкуренції між клубами і встановлення прозорих механізмів їх функціонування.

Все це чудово, але, на жаль, "фейр-плей" як поняття не стосується до українського футболу. У нас склалася унікальна ситуація: ніде в світі аналогів такої немає.

Президент національної асоціації є рідним братом президента одного з провідних клубів Прем'єр-ліги. Вже це ставить інші клуби в нерівні умови. І календар, і суддівство, і застосування дисциплінарних санкцій - усе на догоду одному клубові. Про це вже багато років говорять учасники змагань.

Бізнес-партнер цих братів не лише володіє клубом Прем'єр-ліги і контролює два інших клуби Прем'єр-ліги, а й є віце-президентом національної асоціації, що відповідає за призначення арбітрів. Станом на сьогодні ця людина тричі зверталася до судів загальної юрисдикції з футбольних питань з позовами проти Прем'єр-ліги, засновником якої він, до речі, є. Наші неодноразові звернення до національної асоціації дати оцінку діям свого віце-президента були проігноровані.

Всупереч нормам ФІФА члени дисциплінарних органів є штатними працівниками національної асоціації, отримують заробітну плату в національній асоціації, також є делегатами та інспекторами, за що отримують додаткову винагороду від національної асоціації. Багато керівників і члени комітетів національної асоціації також є делегатами та інспекторами матчів.

Яскраво виражений конфлікт інтересів, породжений бізнесовими та родинними зв'язками серед керівників національної асоціації, призвів до катастрофічної ситуації в українському футболі. Перш за все, в суддівстві.

Саме тому, що клуби цих осіб можуть і безпосередньо впливають на суддівський корпус, Прем'єр-ліга звернулася в національну асоціацію з пропозицією створити рівновіддалений від усіх футбольних клубів інститут арбітражу.

Ми в жодному разі не мали наміру забрати собі ці повноваження, а лише хотіли прозорості у відносинах. Пропонувалося створити Колегію арбітрів під загальним і оперативним контролем національної асоціації. У ситуації, що склалася, це було б дієвим методом у подоланні порушень принципів "фейр-плей" у суддівстві. Нинішній стан справ, схоже, влаштовує національну асоціацію, оскільки, надсилаючи документи у ФІФА, вона спотворила суть не тільки робочих документів, а й самої ідеї.

І останній кричущий випадок, який красномовно характеризує реальний стан речей у нашому футболі. Мова про скандал навколо матчу "Металіст" - "Карпати", про договірний характер якого знав президент національної асоціації. Тільки зараз, після проведеного футбольним клубом "Карпати" внутрішнього розслідування, про це дізналася вся футбольна громадськість. Національна асоціація півтора року приховувала цей факт і нічого не робила для його розслідування.

У своєму короткому виступі я торкнувся лише малої частини тих проблем, які існують в українському футболі. Тому від імені клубів Прем'єр-ліги прошу вас, шановний пане Платіні і шановний сер Річардс, створити компетентну комісію та направити її з офіційним візитом в Україну. Щоб на місці ознайомитися з тривожною ситуацією і дати свою оцінку тому, що відбувається, оскільки на національному рівні ми вичерпали всі можливості її рішення".

Нагадаємо, Прем'єр-ліга від початку була створена в організаційно-правовій формі, не передбаченій законом України. Через що Ігор Коломойський і подав до суду. "Статус, який має Прем'єр-ліга, в цивільному кодексі нам виявити не вдалося", - заявив він. 6 липня Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив правоту президента "Дніпра", постановив ліквідувати організацію.

ФФУ, у свою чергу, порадила ПЛ привести свій статут у належний стан. У жовтні оновлена редакція головного документа ПЛ у порядку, встановленому законодавством України, пройшла офіційну процедуру державної реєстрації, хоча Данилов обіцяв привести статут до належного стану ще до початку вересня.

Перед цим ФФУ документально закріпила своє схвалення змін і доповнень до статуту ПЛ. Виконком ФФУ погодився з усіма без винятку нормами пропонованого документа. За це проголосувало більшість членів уповноваженого органу національної федерації під час засідання, проведеного в факсовому режимі.

Віталій Данилов, президент Прем'єр-ліги, тоді заявив: "Ми раді, що всі зміни, запропоновані загальними зборами Прем'єр-ліги, затверджені. Це означає, що об'єднання чекає на новий, більш ефективний період роботи".

У підсумку, після всіх змін, Київський апеляційний адміністративний суд скасував рішення про ліквідацію української Прем'єр-ліги.

Тільки пан Данилов цього всього на асамблеї говорити не став. А того, що окремого від національної федерації футболу комітету арбітрів немає і бути не може, і справа тут не в Суркісі, а в тому, що це прямо суперечить статуту ФІФА (ст.13 пар.1 (e), а також циркуляру ФІФА №493 від 21 грудня 1992 р.), президент української прем'єр-ліги, мабуть, просто не знає.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 1151 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ