Чт, 2024-05-02, 14:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 5 » Президентом Росії обрали Путіна, другого туру виборів не буде
13:06
Президентом Росії обрали Путіна, другого туру виборів не буде
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Голова ЦВК РФ Володимир Чуров, ґрунтуючись на попередніх результатах виборів, оголосив, що Володимира Путіна обрано президентом РФ у першому турі, повідомляють РИА "Новости".

За даними ЦВК після обробки 99,3% протоколів, Путін набирає 63,75% голосів, Геннадій Зюганов - 17,19%, Михайло Прохоров - 7,82%, Володимир Жириновський поки що набирає 6,23%, Сергій Миронов - 3,85%.

"Президентом РФ, за попередніми даними, обраний Володимир Володимирович Путін", - сказав Чуров на прес-конференції у понеділок.

Після того як глава ЦВК зробив цю заяву, члени виборчкому зааплодували, їх підтримали присутні в прес-центрі ЦВК спостерігачі та журналісти.

За останніми даними ЦВК, явка виборців перевищила 64 відсотки. Це значно вище, ніж на президентських виборах 2008 року, тоді проголосували 43 відсотки виборців.

Як повідомлялося, Володимир Путін за даними екзит-полів набрав 59,3% голосів виборців.

Нагадаємо, спостерігачі повідомляли про масові порушення на виборах - зокрема, підвезення виборців на дільниці, де ті голосують за відкріпними посвідченнями і додатковим списками.

Але у виборчих комісіях проблем майже не побачили і розповідають про заздалегідь заготовлені провокаційні скарги. Для порівняння: правозахисна асоціація "Голос" нарахувала 2492 порушення, у ЦВК Росії повідомили, що у відомство надійшло лише 86 скарг.

Майже 100% виборців Чечні проголосували за Путіна

За попередніми даними міської виборчої комісії Москви, прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна на виборах підтримали 48,25% мешканців столиці, тоді як у Чечні аналогічний показник сягнув 99,73% голосів.

У російській столиці обробили понад чверть протоколів. Згідно з отриманими даними, другим за популярністю політиком у москвичів став Михайло Прохоров з 19,39% підтримки.

Впритул до нього наблизився лідер КПРФ Геннадій Зюганов, що набрав 18,96%. За лідера ЛДПР Володимира Жириновського, за попередніми даними Мосміськвиборчкому, віддано 6,5% голосів, за лідера "Справедливої Росії" Сергія Миронова - 4,97%.

Явка по Москві, за попередніми даними, становила 61,71%. Значно кращими виявилися показники Путіна в неспокійній колись Чечні. Там російського прем'єра обирають у президенти майже одноголосно. Згідно з інформацією тамтешнього виборчкому, явка виборців становить 99,59%.

Високі результати Путін отримав також в Інгушетії, де за нього проголосували 92,07% виборців (за результатами обробки даних 83 зі 130 виборчих комісій) і в Карачаєво-Черкесії з 90,54% голосів (після обробки третини бюлетенів). У Дагестані за нього проголосували 92,81%. За межами Північного Кавказу найбільшу підтримку виборців Путін, за даними ЦВК РФ, отримав у Туві, де за нього проголосували 90,33%.

Понад 80 відсотків голосів, за попередніми даними, Путін набирає в Татарстані, Башкортостані і Мордовії.

У Криму Путін отримав 77% підтримки

Більш як 77% з майже 17 000 громадян Росії, які проголосували в Криму на президентських виборах, підтримали Володимира Путіна. Про це повідомив генеральний консул Росії у Сімферополі Володимир Андреєв.

"Опрацьовано всі бюлетені, друге місце - у Геннадія Зюганова, за нього проголосували 1335 осіб (7,8%)", - сказав Андрєєв. Решта кандидатів набрали в Криму менше тисячі голосів. На третьому місці - Михайло Прохоров, за якого віддали голоси 5,7% росіян, що перебувають у Криму. Четверте місце посів Володимир Жириновський, відстаючи від Прохорова на кілька сотих відсотка. Сергій Миронов набрав 1,4% голосів.

Моряки російського Чорноморського флоту та інші громадяни Росії, що перебувають у Криму, голосували на 13 виборчих дільницях. Дев'ять функціонували в Севастополі, який є головною військовою базою Чорноморського флоту Росії.

Дільниці були відкриті також у Сімферополі, Феодосії і двох селищах, де базується авіація ЧФ, - Гвардійському і Качі.

Виборчі дільниці в містах Криму охороняла українська міліція. Порядок і безпеку на дільницях, розташованих у частинах і гарнізонах Чорноморського флоту РФ, моряки забезпечували самотужки.

У Німеччині найбільше голосували за Путіна та Прохорова

У Німеччині, де на консульському облікові стоїть півмільйона росіян, виборчі дільниці у день президентських виборів у Росії були переповнені, повідомляє ТСН.

Люди стояли у черзі, щоб виконати свій громадянський обов'язок. Явка була рекордно високою. Це підтверджують і представники виборчих комісій, і незалежні спостерігачі. Таку активність пояснюють заворушеннями і протестами в Росії.

Спостерігач, який проводив опитування на виході з виборчої дільниці, повідомив, що лідерами голосування стали кандидати у президенти Володимир Путін та Михайло Прохоров.

"Буквально протягом 20-30 хвилин кандидат Прохоров став стрімко підвищувати кількість відданих за нього голосів. Однак кандидат Путін стабільно, чітко набирає голоси", - повідомила спостерігач Юлія Рахманн.

Отже, російський прем'єр Путін переміг у Німеччині, де в посольстві РФ у Берліні було організовано дві виборчі дільниці. На першій за Путіна проголосували 1130 виборців, за Прохорова - 689, за колишнього спікера Ради Федерації Сергія Миронова - 110.

За лідера ЛДПР Володимира Жириновського голоси віддали 73 виборця, за ватажка комуністів Геннадія Зюганова - 259. На другій дільниці: за Путіна - 1545, за Прохорова - 1078, за Зюганова - 305, за Миронова - 154 і за Жириновського - 76.

Путін, пустивши сльозу, закликав всіх об'єднатися навколо інтересів Росії

Прем'єр Росії, кандидат у президенти Володимир Путін закликає всіх об'єднатися навколо інтересів Росії.

Про це він сказав на мітингу на Манежній площі в Москві в неділю ввечері, куди він прийшов разом з нинішнім президентом країни Дмитром Медведєвим.

Путін подякував усім, хто "сказав "так" великій Росії".

"Ми перемогли у відкритій і чесній боротьбі. Але це були не тільки вибори президента Росії. Це був дуже важливий тест для всіх нас, для всього народу - тест на політичну зрілість, самостійність, незалежність", - зазначив Путін.

"Ми показали, що нам дійсно ніхто нічого не може нав'язати. Ніхто і нічого. Ми показали, що наші люди справді в змозі легко відрізнити бажання до новизни, до оновлення від політичних провокацій, які ставлять перед собою тільки одну мету - розвалити російську державність і узурпувати владу", - додав він.

За словами Путіна, "російський народ сьогодні показав, що такі варіанти сценарію на нашій землі не пройдуть".

"Завдяки підтримці переважної більшості наших виборців ми здобули чисту перемогу. Ми будемо працювати чесно і напружено. Ми досягнемо успіхів. І ми закликаємо всіх об'єднатися навколо інтересів нашого народу і нашої батьківщини", - сказав кандидат у президенти РФ.

Під час виступу Путіна складалося враження, що він плакав.

Перед виступом на сцену вийшов Медведєв, який висловив упевненість у перемозі Путіна.

"І ця перемога дуже потрібна всім нам. Вона потрібна нашій країні, кожному з нас. І ми цю перемогу нікому не віддамо", - сказав Медведєв.

Володимир Путін вважає абсолютним пріоритетом у міжнародних відносинах СНД.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, яким буде його перший міжнародний візит після вступу на посаду президента Росії, Путін заявив: "Абсолютний пріоритет - СНД".

"Але не забуваємо і про інші країни", - зазначив він.

Відповідаючи на питання кореспондентів, чи багато буде по-іншому після вступу його на посаду президента, Путін сказав: "Постараємося".

Путін також розповів, спілкуючись з прихильниками у виборчому штабі, що сльози на очах під час мітингу на Манежній площі у нього з'явилися не від емоцій, а від вітру.

У ЦВК РФ не побачили порушень, які могли б вплинути на результати виборів

У ході президентських виборів у Росії не було фактів, які могли б вплинути на підсумки голосування.

Про це заявив у неділю заступник глави МВС РФ Олександр Горовий.

За його словами, з початку кампанії порушено понад 20 кримінальних справ, а також зафіксовано понад тисячу фактів адміністративних правопорушень.

У той же час глава Центрвиборчкому РФ Володимир Чуров в інтерв'ю телеканалу "Росія-24" заявив, що "більш чесних виборів, ніж у Росії, в інших країнах найближчим часом не буде".

"Принаймні доти, доки вони не почнуть переймати наш технічний досвід", - додав він.

Чуров також повідомив, що явка на виборах президента становила в середньому 64%. Він зазначив, що це майже на 5% вище порівняно з явкою на виборах у Державну думу в грудні 2011 року.

Разом з тим, через порушення при складанні списку виборців буде визнано недійсним голосування на одній з дільниць в московському районі Тушино.

До протоколів на цій дільниці прізвища громадян вносилися за два і навіть за один день до виборів замість належних мінімальних трьох.

Натомість лідер КПРФ Геннадій Зюганов заявив, що партія не визнає підсумків виборів президента. За його словами, вибори були нелегітимними. Зюганов відмовляється вітати лідера президентських перегонів. Ще один кандидат у президенти Михайло Прохоров заявив, що не прийме пропозицію Володимира Путіна про будь-які посади.

Бізнесмен сказав, що буде розбудовувати свою партію і боротися за владу. Прохоров також зазначив, що має намір балотуватися і на наступних президентських виборах.

Кандидат у президенти, лідер ЛДПР Володимир Жириновський вважає об'єктивною перемогу Путіна на президентських виборах.

Як сказав Жириновський, він особисто був присутній на виборчій дільниці протягом 4 годин і бачив, що ніяких вкидань не було.

Разом з тим, опозиціонер Ілля Яшин повідомляє у своєму "Живому Журналі", що його викликають до прокуратури з приводу мітингу на Пушкінській площі в Москві, наміченого на 5 березня.

Порушення, які фіксувалися під час виборів президента РФ

Без порушень на президентських виборах не обійшлося, але, на думку спостерігачів, їх було менше, ніж на парламентських виборах у грудні. Поряд з традиційними "каруселями", підкупом виборців застосовувалися і нові технології.

Найпоширенішим порушенням незалежні спостерігачі називають підвезення виборців, повідомляє газета "Коммерсант". У той же час ЦВК поспішив заявити, що серйозних скарг на підсумки виборів не надходило, а глава штабу Володимира Путіна Станіслав Говорухін оголосив ці вибори "найчистішими в історії Росії".

Порушення, до якого досі не вдавалися, виявили комуністи в Нижньогородській області - члени ТВК міста Дзержинська від КПРФ виявили тиснення на бюлетенях у вигляді галочок проти прізвища Володимира Путіна. Дійшовши висновку, що комплекси обробки виборчих бюлетенів (КОВБи) будуть зчитувати тиснення як знак за кандидата, а решта галочки в цьому випадку будуть означати зіпсований бюлетень, комуністи зажадали вилучити мічені бюлетені. Голова ТВК Дзержинська змушений був визнати "факт бракованих бюлетенів у Калінінській і Свердловській ТВК.

У деяких містах були зафіксовані й інші "новітні" порушення - так, голови низки виборчих дільниць запропонували членам виборчих комісій з правом вирішального голосу напередодні виборів підписати чисті бланки підсумкових протоколів підрахунку голосів нібито "задля прискорення процесу". Таку пропозицію, за даними "Коммерсанта", від голів ДВК отримали члени комісій дільниць №№176, 1797, 1624, 123, 448 у Санкт-Петербурзі, а також №1715 у Волгограді і №1014 у селі Олень Волгоградської області.

За даними газети, в хабаровському Інституті мікрохірургії ока не стали винаходити складних способів підтасувань, а просто роздавали своїм слабозрячим пацієнтам бюлетені з галочкою за Путіна.

Спостерігачі попереджають про можливі порушення при голосуванні на заводах, куди не допускають спостерігачів, і за заявками на дому у громадян. Зокрема, підозрілим видався той факт, що з ДВК №1703, що у Приокському районі Нижнього Новгорода, відвезли урни для голосування близько 700 співробітників (при загальній кількості виборців у районі 3,3 тисячі). Дивно завелике число заявок про голосування на дому було зафіксовано в Радянському районі Нижнього Новгорода.

Насторожила виборців і поява ДВК на петербурзькому заводі Климова. Виборець Юрій Стерник попередив про можливі фальсифікації, адже на режимне підприємство не могли потрапити спостерігачі. З'явилася ДВК та на Іжорському заводі в Колпіні.

У Пермському краї на додаткових дільницях, створених на восьми великих підприємствах, проголосували майже 4 тис виборців, повідомив представник об'єднаного штабу спостерігачів краю Денис Галицький. Веб-камери там не працювали, зазначив спостерігач.

"Справедлива Росія" виявила порушення в Москві при голосуванні працівників "підприємств безперервного циклу". За словами голови московського відділення партії Олександра Агеєва, майже на кожній ДВК є такі списки. За попередніми підрахунками, додатково проголосували на цих дільницях 150-800 чоловік, причому, за даними есерів, на ДВК 117, 118, 122 в додаткових списках значаться одні й ті ж люди. Серед таких виборців - працівники заводів, дитсадків, шкіл.

Найчастішим порушенням, як і раніше, були "каруселі". Масове підвезення виборців "найпоширенішим порушенням" в своєму регіоні назвали всі спостерігачі асоціації "Голос". За їхніми даними, на кожній дільниці у "карусельників" були різні "розпізнавальні знаки" - вони вкладали в паспорт календарики, відзначали скріпкою сьому сторінку документа або ставили на столі пляшку "Фанти". Такі "каруселі" зафіксовані у Воротинському районі Нижньогородської області, в Казані, Санкт-Петербурзі.

"Каруселі" на десяти ДВК Північного Тушина в Москві виявили спостерігачі корпусу "За чисті вибори". Під виглядом голосування працівників підприємств безперервного циклу на автобусах підвозили іногородніх громадян, які голосували на різних дільницях. У поліції ці дані спростовують, хоча спостерігачі затримали куратора цієї акції і відібрали у нього документи.

Такі ж "каруселі" спостерігачі від КПРФ виявили і у Владивостоці, де на п'яти автобусах привезли 200 осіб із Спаська-Далекого - всі вони, стверджують комуністи, голосували по кілька разів на різних дільницях.

Автобусами розвозили виборців в Уфі, Санкт-Петербурзі, Іркутську, Якутську, Московській області, Хабаровську, Анапі, стверджують спостерігачі. А в Читі виборчі дільниці об'їжджали на вантажівках близько 100 військовослужбовців з відкріпними посвідченнями.

За свідченнями спостерігачів, у деяких регіонах і містах РФ - Чечні, Абхазії, Анапі, Томську - можна було проголосувати взагалі без будь-яких документів і списків виборців.

На нинішніх виборах, як і колись, спостерігачі виявляли факти підкупу виборців і скупки бюлетенів. Челябінські "справедливороси" виявили, що відвідувачам одного з винних магазинів міста пропонувалося за 200 рублів отримати за відкріпним посвідченням на найближчій виборчій дільниці бюлетень і винести його покупцям. На ДВК №1438 Канавінського району Нижньогородської області зафіксована спроба дачі хабара в розмірі 500 руб члену комісії від ЛДПР Воротнікову за вкидання 85 бюлетенів на підтримку Путіна. Проте ліберал-демократ викрив шахраїв.

У Дагестані вкидання припинив корпус спостерігачів "За чисті вибори". За їхніми даними, масова фальсифікація на дільниці №1402 в Тарумовському районі в селі Тарумовка тривала протягом 16 хвилин.

За вкиданням могли спостерігати всі зареєстровані користувачі сайту webvybory2012.ru, пише "Газета.ru". На дільниці в Тарумовці приблизно за півгодини до закінчення голосування прямо під камерами щонайменше дві людини вводили один за одним бюлетені в КОВБи. Галас з цього приводу оперативно підняла Тіна Канделакі, зателефонувавши голові Народних зборів Дагестану Магомеду Султану. Він заявив пізніше, що було відвернено спробу масових вкидань за КПРФ.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 931 | Додав: admin | Теги: вибори, Путін, президент Росії
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ