Пн, 2024-04-29, 10:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Серпень » 8 » Про закінчення місії LunaH-Map оголосило NASA
07:12
Про закінчення місії LunaH-Map оголосило NASA
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

LunaH-Map був розроблений для картування крижаних відкладень на Південному полюсі Місяця. Він здійснив обліт Місяця незабаром після запуску 16 листопада 2022 року, але через технічні проблеми не вдалося скоригувати курс для досягнення запланованої наукової орбіти навколо Південного полюса Місяця, у тому числі над постійно затіненими областями Місяця. Ця орбіта була розроблена для проведення вимірів на висоті лише 10 кілометрів.

Спроби відновити хід місії закінчив ще в травні, але кубсат продовжував збирати та передавати дані. У заяві наголошується, що незважаючи на те, що LunaH-Map не вдалося скласти карту південного полюса Місяця, кубсат досяг однієї з основних цілей місії. Його спектрометр успішно виявив воду та лід на поверхні Місяця.

"Ми попрощалися з нашим маленьким космічним апаратом, але це не востаннє, коли ви чуєте про нього. Цього та наступного року у нас заплановано безліч статей та презентацій", – написав директор місії LunaH-Map, Крейг Хардгроув.

LunaH-Map був частиною кластера з 10 кубсатів, запущених разом з Artemis як частина програми SIMPLEx (Малі інноваційні місії для дослідження планет) 1 у листопаді 2022 року. Хоча багато хто з кубсатів виконали свої основні завдання, інші також зіткнулися з труднощами. Наприклад, японський космічний апарат Omotenashi не зміг доставити на Місяць мікро-ровер через проблеми зі зв’язком. З кубсатом NASA NEA Scout (Near-Earth Asteroid Scout) не вдалося вийти на зв’язок, через що він не зміг вирушити на сонячному вітрилі до астероїда, що зближується із Землею.

"Ми дуже раді, що команда LunaH-Map змогла використати можливість продемонструвати можливості свого нейтронного спектрометра в польоті, навіть незважаючи на те, що місію не вдалося виконати, як планувалося. Місії SIMPLEx за своєю суттю ризиковані, оскільки вони призначені для перевірки меж того, чого можна досягти за допомогою більш дешевих місій", — сказала Лорі Глейз, директор відділу планетарних досліджень у Штаб-квартирі NASA у Вашингтоні.

Більша місія в рамках Artemis 1 виконана, включаючи політ космічного корабля Orion навколо Місяця та його благополучне повернення на Землю. Зараз NASA працює над другою місією серії, Artemis 2. Це буде обльотна місія з екіпажем із чотирьох астронавтів навколо Місяця, запуск очікується у 2024 році. Місія Artemis 3, з висадкою людини на Місяць, може відбутися вже 2025 чи 2026 року.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 177 | Додав: admin | Теги: NASA, LunaH-Map, Місія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ