Чт, 2024-05-02, 18:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 1 » Протести в Європі: студенти вже захоплюють вокзали
09:33
Протести в Європі: студенти вже захоплюють вокзали
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Велику Британію та Італію охопили студентські акції протестів.

В Об'єднаному Королівстві проводять вже третій за рахунком етап маршів проти підвищення вартості вищої освіти). У вівторок, 30 листопада, в Лондоні на Парламентській площі зібралися кілька тисяч студентів столичних вишів. З метою недопущення безладів у центрі британської столиці зосередилися посилені наряди поліції, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Мітингувальники виступають проти намірів уряду скоротити на 40% фінансування університетів. Утворену "прогалину" влада планує компенсувати за рахунок підвищення плати за навчання. Нині плата підданих Великобританії за вищу освіту становить у середньому близько 3,3 тис фунтів (5,6 тис дол) на рік. Однак з 2012 року уряд має намір підвищити її до 9 тис фунтів (14,5 тис дол).

У той же час в Італії десятки тисяч старшокласників, ліцеїстів та студентів, а також викладачі і професори університетів, які підтримують їх вимоги, вже протягом двох місяців ведуть безперервну боротьбу проти аналогічної реформи. Її пов'язують з ім'ям міністра освіти Італії Маріястеллою Джелміні.

До парламентського Палацу Монтечіторіо в Римі прийшли тисячі маніфестантів. Їм вдалося заблокувати сили охорони правопорядку. Рух транспорту в центрі столиці фактично паралізовано.

У Мілані студентам вдалося на якийсь час зайняти два залізничні вокзали. Аналогічну акцію провели молодіжні групи у Венеції. У Болоньї близько семи тисяч старшокласників і студентів блокували рух по швидкісній автомагістралі загальнонаціонального значення А14. Масові маніфестації відбуваються у Неаполі, Палермо, Барі. У Мілані і Брешії відбулися невеликі сутички маніфестантів з поліцією.

Зазначимо, що в Україні студентські протести проти платних послуг на початку жовтня зібрали по всій країні понад 20 тис студентів. У 14 містах відбулися широкомасштабні акції. Студенти піднялися спільно проти соціальних утисків влади.

А ось 25 листопада десятки людей було поранено в Римі в результаті зіткнень між поліцією і студентами, які протестують проти держреформи освіти.

Не зважаючи на серйозне посилення підрозділів правоохоронних органів, достатньо великій групі маніфестантів вдалося пройти до будівлі Сенату італійського парламенту.

Студенти тримали в руках транспарант "Тут покоїться державна освіта" і пластикові щити з назвами книг класиків світової літератури. Вони спробували прорватися в Палаццо Мадама, де засідає Сенат. Шлях їм перекрили службовці парламенту і озброєні карабінери.

У той же час, в центрі Лондона також пройшла студентська демонстрація. Учасники акції протестували проти планів британського уряду різко підвищити плату за вищу освіту. Демонстрація завершилася без серйозних наслідків.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 811 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ