Чт, 2024-05-02, 20:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Головна » 2013 » Лютий » 15 » Росію атакували метеорити. ВІДЕО
09:56
Росію атакували метеорити. ВІДЕО
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Вранці 15 лютого жителі Уралу стали очевидцями незвичайного явища, яке неабияк їх перелякало. У небі, згідно розповідями очевидців, пролунали вибухи, і на землю посипалися палаючі уламки. У Челябінську почалися проблеми зі стільниковим зв'язком, проведено часткову евакуацію. Падіння об'єктів, схожих на уламки повітряних суден, бачили і в Свердловській області. В МНС, втім, досить швидко встановили дійсну природу події. А накуовці підтвердили - мало місце дуже рідкісне явище, пише NEWSru.com.

"За попередніми даними, спалахи, які побачили місцеві жителі, викликані метеоритним дощем", - повідомили в МНС.

Незабаром, правда, інформація була скорегована.

"Над Уралом зафіксований не метеоритний дощ, як повідомляли раніше. А метеорит. Він згорів при проходженні через нижні шари атмосфери, - заявили в МНС, зазначивши, що радіаційний фон в регіоні залишається в нормі. - Метеорит на цьому ніяк не відбився".

У диспетчерській службі челябінського аеропорту "Кольцово" підтвердили інформацію про НП: "Було незрозуміле явище, був спалах з рухом чогось схожого на метеорит або комету. Аеропорт працює в нормальному режимі".

Правоохоронні органи також погодилися з версією про метеорит.

"Зафіксовано падіння об'єкта, який попередньо визначений, як метеорит. Можливо, при проходженні через верхні шари атмосфери він розпався на кілька шматків, - зазначило інформоване джерело. - Місцеві жителі (в Єкатеринбурзі) також звернули увагу на падіння палаючих об'єктів. Деякі взяли їх за повітряні судна. Однак ні одне повітряне судно не зазнало аварії на Уралі, всі летять за розкладом і в штатному режимі ".

У Челябінську була проведена часткова евакуація. Поліція міста переведена на посилений режим несення служби, введений план "Фортеця", всі стратегічні і життєво важливі об'єкти міста були взяті під додаткову охорону.

Найбільше інформації про пошкодження, викликаних цим атмосферним явищем, було на Південному Уралі. Що стосується Челябінська, то, як повідомили очевидці, вибухи прогриміли в районах Челябінського тракторного заводу і Ленінському. Був спалах і п'ять вибухів: у будинках вибиті стекла з вікон, пошкодило автомобілі. Також пропав сигнал стільникового зв'язку. Один осколок влучив у Цинковий завод Челябінська, була зруйнована частина стіни будівлі.

"У нас незначні пошкодження. Ніхто не постраждав. Паніки немає", - повідомили на заводі.

В одному з будинків міста Еткуль, який розташований за 30 км від Челябінська, виявилися вм'яті залізні ворота, обійшлося без постраждалих. Але не пощастило деяким жителям самого обласного центру. Так, повідомляється про постраждалих від осколків скла в школі номер 130 Челябінська.

Експерти згодні з попередніми висновками правоохоронців та рятувальників. Так, директор Коуровської обсерваторії Поліна Захарова прокоментувала ранковий інцидент і висловила думку, що це був всього лише спорадичний метеор - що досить рідкісне явище. За її словами, цей метеор, не пов'язаний з потоком, вони просто блукають в атмосфері і іноді падають. Ранковий метеор до поверхні землі не долетів, вибухнув у повітрі, саме тому його бачили як мешканці Челябінська, так і Єкатеринбурга. За словами експерта, місцевим жителям пощастило, що метеор вибухнув високо.

Метеор - явище, яке виникає при згорянні в атмосфері Землі дрібних метеорних тіл. Його слід відрізняти від метеоритів - метеором називається не об'єкт, а саме явище, слід, що світиться метеороіда. І це явище називається метеором незалежно від того, відлетить Чи метеороід з атмосфери назад в космічний простір, згорить в ній за рахунок тертя або впаде на Землю метеоритом.

"Це добре, що він не долетів, не впав нікому на капелюх. А от увечері все буде страшніше, ми чекаємо проходу великого астероїда - всього в 28 тисячах км від землі", - іронізує експерт.

Уральцям, втім, не до сміху, ранок останнього робочого дня для них виявився, всупереч очікуванням, зовсім не радісним.

"У мене серце напевно колотиться 200уд\ хв! .. Я бачила цей жахливий спалах червоно-оранжевого кольору! До цих пір болять очі ... У сусідніх будинках вибило хвилею від падіння скло! Я вимкнула все, світло .. дітей на диван посадила і чекала ... боже мій ... я думала все - війна почалась", - ділиться враженнями мешканка Челябінська на одному з місцевих форумів.

Чоловіки в коментарях менш емоційні, але слова про яскравий спалах підтверджують: "Слід у небі досі як від літака, світло було яскравіше сонця", "Яскраво горів. Відразу картинка намалювалася "Війна світів".

До речі, першими рідкісне небесне явища мали задоволення спостерігати жителі Казахстану. Жителі невеликого селища Борки Мендикарінського району Костанайської області рано вранці побачили, як "вогненна куля звалилася на землю".

"Я рано вранці вийшла на вулицю і побачила, як в небі спалахнув яскравий зелений спалах, потім почула гул і вогненна куля з шаленою швидкістю стала рухатися по небу. Спочатку вона рухалася прямо , але потім різко змінила траєкторію і стала рухатися до землі. Я злякалася, а потім почула удар. Ми побігли і побачили в районі цегельного селища воронку і шматок породи", - розповіла мешканка Борок.

Метеорит пройшов від Казахстану через південь Тюменської області, Курганську і Свердловську області - так траєкторію небесного тіла описали в Уральському регіональному центрі МНС.

Раніше повідомлялося, що метеоритний дощ пройшов в західній китайській провінції Цинхай, вага найбільш великого знайденого метеорита становила 12,5 кілограмів.







За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1522 | Додав: abel | Теги: Челябенск, Урал, метеорити, Росія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ