Пн, 2024-04-29, 09:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Травень » 29 » Розкритикували систему електронних платежів в Україні
12:21
Розкритикували систему електронних платежів в Україні
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У рейтингу країн за рівнем впровадження електронних платежів Україна за останні п'ять років скотилася з 42 на 60 місце. Україна в цьому рейтингу потрапила в четверту категорію - "потрібні поліпшення" (1-а - "дуже добре", 2-а - "добре", 3-я – "задовільно"). Про це пишуть "Економические известия".

Загальний результат країни - лише 28,6 бали зі 100 можливих.

Як зазначає генеральний директор Visa в Росії, країнах СНД і Південно-Східної Європи Стівен Паркер, за минулі п'ять років Україна показала зовсім незначний прогрес у впровадженні СЕП.

Низькі темпи розвитку електронних платіжних систем в Україні, на думку експерта по Україні The Economist Intelligence Unit Тобі Ілза, зумовлені недостатньо розвиненою для цього інфраструктурою і загальною технологічною відсталістю, а також - невисоким рівнем ВВП.

Адже, як показало дослідження, існує тісний зв'язок між рівнем ВВП країни та її позицією в рейтингу, бо саме рівень економічного розвитку, про який свідчить ВВП, і є тією рушійною силою, яка забезпечує і зростання СЕП.

Удосконалюватися Україні радять у таких категоріях, як "інфраструктура" і "політичний контекст".

"Говорячи про недостатність інфраструктури, ми маємо на увазі в першу чергу невисокі показники рівня використання інтернету, доступ до широкосмугових технологій, кількість в країні банкоматів, терміналів і т.д. Серед позитивних результатів у цій категорії можна виділити високий рівень використання мобільних технологій. Це важливий компонент розвитку СЕП", - коментує Ілз.

Крім того, простежується дуже чітка закономірність - електронні платежі розвиваються в односторонньому порядку, від населення і бізнесу до держави, тоді як у зворотний бік - від держави до фіз-та юросіб - повний застій.

Нагадаємо, 26 травня 2012 року повідомлялось, що у червні будуть зменшені комісії, які доводиться платити власникам пластика за зняття грошей у "чужому" банкоматі.

Справа в тому, що з 1 червня MasterCard впроваджує в Україні нову лінійку продуктів Debit MasterCard, за якою така комісія складе всього 2 грн. З середини червня розміри міжбанківського платежу готується знизити і VISA - до 0,5% відсуми, що знімається + 2 грн.

Раніше повідомлялось, що кількість активних платіжних карт (якими розрахувались хоча б раз за останні 12 місяців) в Україні за перший квартал поточного року скоротилась на 6,3% - до 32658000 штук. Також у країні стало менше банкоматів. Їх парк за перший квартал скоротився на 3,1%, до 31 тис 987 штук.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 915 | Додав: adminA | Теги: систему електронних платежів, Україні розкритикували
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ