Нд, 2024-04-28, 07:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Серпень » 25 » Санкції проти Ірану США таємно послабили, що нашкодило росії, – Bloomberg
21:08
Санкції проти Ірану США таємно послабили, що нашкодило росії, – Bloomberg
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Ірану дозволили експортувати більше нафти туди, куди її продає росія.

США за таємною домовленістю з Іраном неофіційно зняли з нього частину санкцій, аби іранська нафта могла активніше виходити на світовий ринок і потіснити російську нафту. Про це пише видання Bloomberg.

"Місяці таємної дипломатії між двома країнами привели до прогресу в обміні полоненими, розблокуванні заморожених активів і, можливо, навіть у збагаченні Іраном урану. Здається, вони також досягли неофіційної домовленості щодо потоків нафти", – йдеться у статті.

На правах анонімності офіційні особи США розповіли журналістам, що вони поступово послабили певні санкції щодо продажу іранської нафти. Тегеран відновив видобуток до найвищого рівня з моменту введення заборони п'ять років тому і постачає до Китаю найбільше сирої нафти за останнє десятиліття. Іранські чиновники впевнені, що незабаром вони накачуватимуть ще більше.

Завдяки цьому на світовому ринку зросла пропозиція, що тягне ціни донизу. А це вже зокрема може бути вигідним для президента США Джо Байдена, якому належить почати передвиборчу кампанію.

"Це традиційна гра в енергетичну дипломатію: укладати угоди, щоб отримати додаткові барелі. Економічні інтереси США та Ірану збігаються, коли справа доходить до збільшення кількості барелів на ринку", — сказала Хеліма Крофт, керівник глобальної товарної стратегії RBC Capital Markets LLC у Нью-Йорку.

Видання зазначає, що Вашингтон все ще не терпітиме покупки іранської нафти його партнерами (Південною Кореєю, Японією чи європейськими країнами), але він спокійно ставиться до розширення продажів у Китай.

Тегеран пропонує Пекіну великі знижки на свою нафту, щоб конкурувати з російськими поставками, від яких відмовилася Європа. За словами трейдерів, два основних сорти в Ірані наразі торгуються зі знижкою до марки Brent понад 10 доларів за барель.

Також Тегеран змушений конкурувати з росією за так званий "тіньовий флот" старих танкерів, адже "білі" перевізники через санкції не можуть співпрацювати з Іраном. Експерти мають сумнів, що росії та Ірану вистачить на двох усього тіньового флоту, що доступний на ринку.

Санкції проти Ірану

Як раніше писали ЗМІ, США готові послабити санкції проти Ірану в обмін на згоду припинити поставляти дрони в росію. США вимагають, щоб Іран припинив поставки в москву не тільки дронів, але і запчастин до них.

Тим часом Євросоюз започаткував новий режим санкцій проти Ірану через його підтримку агресивної війни росії проти України. Зокрема під заборону потрапив експорт з Євросоюзу до Ірану компонентів, які використовуються у конструюванні і виробництві безпілотних літальних апаратів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 154 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ