Сб, 2024-04-27, 14:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Серпень » 26 » СБУ затримала 10 російських військових з документами та зброєю. ФОТО. ВІДЕО
08:49
СБУ затримала 10 російських військових з документами та зброєю. ФОТО. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Поблизу населеного пункту Дзеркальний Донецької області спільна група ЗС України та СБУ затримала десять військовослужбовців 331 полку 98 свірської дивізії Повітряно-десантних військ Росії. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Згідно з повідомленням, мова йде про російську військову частину 71211.

"Російські військовослужбовці затримані із особистими документами та зброєю. Вони дали свідчення, що батальйон десантників 23 серпня ц. р. був передислокований залізничним транспортом до Ростовської області РФ, а близько 3 години ночі 24 серпня підрозділ був піднятий по тривозі і отримав наказ здійснити марш у складі колони з кількох десятків БМД", – йдеться у повідомленні.

"Лише офіцерському складу було повідомлено, що російська техніка вторгнеться на територію України", – додали в СБУ.

Порушено кримінальну справу.

Міністр оборони України Валерій Гелетей просить родичів російських військовослужбовців поцікавитися, чи не знаходяться вони на території України. Про це він написав у своєму Facebook у зв'язку з затриманням десяти військовослужбовців 331 полку 98 Свірської дивізії Повітряно-десантних військ Збройних сил РФ (в \ ч 71211).

"Я звертаюся до родичів російських військовослужбовців. Негайно дізнайтеся, де насправді знаходяться ваші рідні. Заберіть їх з України, де вони змушені гинути за приватні інтереси групи кремлівських чиновників, яким байдужа доля ваших родичів і вашої країни", - підкреслив міністр.

"Сьогодні Збройні Сили України захопили в полон багато російських військовослужбовців. Офіційно вони знаходяться на навчаннях в різних куточках Російської Федерації. Реально - беруть участь у військовій агресії проти України", - написав Гелетей.

"Їх рідні давно не можуть вийти з ними на зв'язок і не знають нічого про їх місцезнаходження. Терористи засипають тіла загиблих будівельною технікою, не залишаючи навіть написів на хрестах", - додав він.

Також стали відомі прізвища та фото полонених російських військовослужбовців, які оприлюднює УНІАН. Так, затримані Архипов Сергій Олександрович, Горяшін Андрій Валерійович, Почтоєв Єгор Валерійович, Генералов Олексій Миколайович, Савастеєв Володимир В'ячеславович, Романцев Іван Ігорович, Смирнов Сергій Олексійович, Мільчаков Іван Васильович.

За інформацією Міноборони, 24 серпня біля селища Дзеркальне в Донецькій області, яке знаходиться в 20 км від кордону з Росією, були затримані 10 військовослужбовців контрактної служби зі складу 331 парашутно-десантного полку (Кострома) 98-ої повітряно-десантної дивізії Повітряно-десантних військ Збройних Сил Російської Федерації.

До складу групи також входили артилерійський дивізіон, розвідрота та підрозділи забезпечення загальною кількістю 350-400 осіб, близько 30 бойових машин десанту, 18 артилерійських установок "Нона" та інші автотранспортні засоби загальною кількістю до 60 одиниць. За результатами допиту встановлено, що вказані військовослужбовці тижнем раніше залізничним ешелоном були відправлені з Костроми в Ростов-на-Дону.

Затримані були одягнені у військову форму російського зразка, без ознак, маскувальні халати. На техніці розпізнавальні знаки зафарбовані зеленим кольором, замість них нанесені білі кола.

Особовому складу повідомили про початок батальйонних тактичних навчань. В ніч на 24 серпня підрозділ був піднятий по тривозі і почав здійснення маршу в сторону території України в режимі радіомовчання.

Група перетнула кордон і йшла на Іловайськ.

2 бронемашини відстали від групи, одна з них була знищена. Командир взводу старший лейтенант Михайло Міленко з місця події зник, залишивши підлеглих, які вирішили пробиватися до своїх, але через деякий час потрапили в оточення і були змушені без бою здатися силам АТО.

Нагадаємо, станом на 25 серпня сили АТО знищили близько 250 російських найманців, 8 ворожих танків, 10 броньованих машин і 3 "Гради".

Раніше, 20 серпня сили антитерористичної операції в бою під Луганськом захопили дві бойових машини десанту Псковської повітряно-десантної дивізії (РФ).

"Це не наша війна": віськовополонені РФ закликали Путіна припинити посилати війська до України

Полонені російські десантники на допитах розповіли про цілі, з якими вони прибули до України. Відео з допитами російських військових з’явилось на Facebook-сторінці прес-центру АТО.

Посилаючи десантників з 98 дивізії в Україну, військове начальство дезінформувало їх.

Зокрема, один із затриманих на сторінці Вконтакті повідомив, що збирається "у відрядження". Про це ж заявив затриманий полонений Смірнов. За його словами, підполковник Немоляєв поінформував лише про майбутні військові навчання.

Зокрема, єфрейтор Романцев на питання, як він розцінює дії Збройних Сил України, які обстріляли їх техніку, відповів, що українцям було невідомо, чиї бойові машини це були. Він також додав, що українські військові захищали свою землю.

У той же час, єфрейтор Мільчаков зізнався, що, якби його воля, він би "нікуди не ліз".

"Я взагалі вважаю, що Україна – незалежна республіка. Якщо там є якісь проблеми, то хай вони всередині вирішуються", - сказав військовий.

За словами військового, їх заслали в Україну, але про цілі їх перебування не сказали.

"Нічого не сказали, сказали, що здійснюємо марш 70 кілометрів. Вихід на три дні", - розповів він.

Полонений сержант Генералов зізнався, що російські військові не знають, що вони роблять в Україні та з якою метою. Він також додав, що російські ЗМІ "дуже багато брешуть" про ситуацію в Україні.

"Це робиться, щоб затуманити людям очі. Росія хоче від України грошей, які колись доставав колишній президент…", - вважає сержант.

Генералов також закликав російську владу припинити засилати до України "хлопців".

"Припиніть, не треба. Навіщо? Це не наша війна. І якби тут не було б нас, нічого б не було", - заявив він.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1022 | Додав: adminA | Теги: зброєю. ФОТО. ВІДЕО, 10 російських військових, документами, СБУ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ