Пн, 2024-05-06, 09:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Грудень » 16 » Секретне досьє про зв'язки Трампа з росією у США таємниче зникло — CNN
11:08
Секретне досьє про зв'язки Трампа з росією у США таємниче зникло — CNN
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

В січні 2017 року розвідка стверджувала, що путін наказав провести «кампанію впливу» з метою підірвати шанси на обрання Гілларі Клінтон і підтримати Трампа.

 У США загубили і майже три роки не можуть знайти секретне досьє про зв'язки Трампа з росією. Документи в цьому досьє були настільки секретними, що навіть конгресмени та їхні помічники, які мають найвищий рівень доступу, могли дивитися їх тільки в штаб-квартирі ЦРУ – у спеціальній ізольованій кімнаті.

І попри все це папка з матеріалами, що лягли в основу розслідування про втручання росії у вибори США в 2016 році, що містить інформацію про російських агентів, зібрану Сполученими Штатами та країнами НАТО, зникла в останні дні президентства Дональда Трампа.

Про це пише CNN з посиланням на інформацію, отриману від півтора десятка людей, знайомих з подією.

Попри всі зусилля, знайти досьє не вдалося. Спецслужби, пов'язані із захистом нацбезпеки, минулого року повідомили керівникам сенатського комітету з розвідки про зниклі матеріали та зусилля щодо їх пошуку.

Досьє, як кажуть очевидці, – це була папка близько 25 см завтовшки. Це збірка необробленої інформації, яку, зокрема, ФБР потім використало для розслідування втручання росії у вибори та допомогу президентській кампанії Трампа.

 У доповіді, опублікованій у січні 2017 року, розвідка стверджувала, що владімір путін наказав провести «кампанію впливу» з метою підірвати шанси на обрання Гілларі Клінтон та підтримати Трампа.

Як президент, Трамп не раз намагався розсекретити документи з папки з метою довести, що розслідування спецслужб – це «полюванням на відьом». Однак його власні радники постійно виступали проти їх повної публікації.

За день до закінчення його повноважень, на початку 2021 року, Трамп таки випустив указ про розсекречення більшої частини досьє. Протягом двох днів у Білому домі було підготовлено численні відредаговані копії матеріалів; їх планувалося поширити серед республіканців у Конгресі та журналістів правого спрямування.

 Але одразу після розсилки юристи Білого дому наказали повернути їх назад та відредагувати ще сильніше, щоб приховати важливу розвідувальну інформацію.

За кілька хвилин до інавгурації Джо Байдена голова адміністрації Трампа Марк Медоуз доставив до Міністерства юстиції останню відредаговану копію. Міністерство відтоді оприлюднило не всі документи. Додаткові копії з різним ступенем редактури були надіслані Національному архіву.

У цьому хаосі оригінальна папка з необробленими даними зникла.

«Обставини її зникнення покриті таємницею», – пише CNN. Не виявили її і серед секретних документів, які Трамп незаконно вивіз до своєї флоридської резиденції Мар-а-Лаго, а ФБР вилучило під час обшуку минулого року.

Нагадаємо, за даними розвідки, росія розробляє план нападу на країни НАТО, який має увійти в силу після успішного завершення війни в Україні. Зазначається, що у США і в Польщі знають про ці плани росії.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 280 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ