Пт, 2024-04-26, 17:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Головна » 2009 » Грудень » 14 » Шансів на порятунок українських моряків Salla 2 не залишилося. ВІДЕО
12:38
Шансів на порятунок українських моряків Salla 2 не залишилося. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Рятувальники втратили надію знайти живими шість українських моряків у Середземному морі. Вранці 13 грудня з лікарні в Хайфі були виписані четверо членів екіпажу, яких напередодні ввечері витягли з води ізраїльські рятувальники. Один українець вже переведений з реанімації, його стан не викликає побоювань. Ще один моряк перебуває в лікарні в Бейруті, передає ТСН.ua.

Врятовані моряки вже 14 грудня повинні бути вдома. Обставини загибелі корабля далі вивчатимуть страхові компанії. Моряками зараз займається українське посольство.

Українські моряки з затонулого корабля Salla ІІ протягом майже доби боролися з вітром і хвилями у відкритому морі в одних рятувальних жилетах. У першому своєму інтерв'ю українці розповіли про подробиці трагедії.

За словами головного механіка судна Андрія Карася, корабель почав тонути під час шторму в ніч на суботу. Вода в машинному відділенні піднялася до такого рівня, що він вже не міг стояти на ногах - його підтримували товариші.


"Ми знали, що буде важко вижити вночі в холодному морі, в шторм. Ми тримали один одного за руки. Спочатку нас було вісім, але деякі замерзли на смерть", - розповів Карась. "Ми залишилися вчотирьох, це був жах", - додав він.

Моряки вистрибнули в море в рятувальних жилетах, лише на деяких з чоловіків була термічна білизна, що допомогло зберегти тепло.

Місце, де затонуло судно, було безлюдним, нікого не було видно аж до самого горизонту. Тільки під вечір моряки побачили вертоліт рятувальників і почали подавати йому сигнали, поки їх не помітили.

"Те, що допомогло нам вижити, - це була віра в Бога і надія, що хтось прийде на допомогу", - кажуть українці.

Вони подякували військовим, які у важких погодних умовах змогли швидко витягти їх з води і підняти на борт вертольота. Врятовані розповіли, що сильний вітер розігнав шлюпки, тому їх довго не могли знайти.

Всього на борту судна знаходилися 13 чоловік. Тіло одного з моряків було знайдено в неділю ввечері. Ще шестеро українців досі вважаються зниклими безвісти, їх пошуки тривають. У рятувальній операції беруть участь 4 гелікоптери та 2 літаки ВПС Ізраїлю, ракетний крейсер, кораблі ізраїльської берегової охорони, а також корабель НАТО з сил швидкого реагування і два вертольоти британського ВМФ.

Керівник центру пошуків і рятувальних операцій на воді Бенні Розанскі у інтерв'ю ізраїльським ЗМІ розповів, що судно було у поганому технічному стані. Його неодноразово ремонтували в портах, куди воно заходило, у тому числі і в ізраїльських. Також є інформація, що екіпажу судна часто затримували заробітну плату.

Українські моряки, розповідаючи про обставини катастрофи та стан корабля, уникають категоричних оцінок. Причина, кажуть, банальна - негода.

Вантажне судно Sala II подало сигнал SOS приблизно о 21:45 за місцевим часом 11 грудня. На момент аварії Sala II йшло під прапором африканської держави Того. Його власником є кіпріотська фірма. У перший день пошуків вдалося знайти одного моряка.

13 грудня ізраїльські військові, а також представники миротворчий місії ООН в Лівані заявили, що врятовані ще 5 українських моряків з суховантажу Sala II.

Відомо, що судно було перейменовано в Sala II всього два місяці тому, до того воно називалося Mira.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1307 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ