Сб, 2024-04-27, 08:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 29 » Щодо Бєларусі Європарламент ухвалив резолюцію й закликав відібрати у Лукашенка чемпіонат з хокею
19:36
Щодо Бєларусі Європарламент ухвалив резолюцію й закликав відібрати у Лукашенка чемпіонат з хокею
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/

Європарламент у четвер ухвалив резолюцію щодо Бєларусі. Депутати закликали Мінськ негайно звільнити політв'язнів, відмовитися від списку "невиїзних" громадян і перестати переслідувати правозахисників. Крім того, депутати закликали хокейні організації натиснути на Міжнародну федерацію хокею на льоду, вимагаючи перенесення ЧС-2014 в іншу країну, повідомляє "Интерфакс".

Критика Європарламенту пов'язана з порушенням прав людини та основних свобод у Бєларусі, а також з відсутністю глибоких демократичних і економічних реформ. Депутати вимагають від влади країни негайного і безумовного звільнення політичних в'язнів. Згідно з резолюцією, поки не буде звільнено і повністю відновлено в громадянських правах політичних в'язнів, а також за відсутності прогресу в сферах демократії, прав людини і правової держави, "діалог між Європейським Союзом та Бєларуссю не зможе просуватися". У резолюції поіменно названі ті в'язні, яких Європарламент вимагає звільнити в першу чергу. Це голова центру захисту прав людини "Весна" Алесь Беляцький, колишні кандидати у президенти Микола Статкевич і Андрій Санніков, відповідальні за виборчу кампанію кандидатів від опозиції Павло Северинець і Дмитро Бондаренко, політичний в'язень Сергій Коваленко, що почав тривале голодування протесту, яке небезпечно підірвало його здоров'я.

Європейські депутати підкреслили, що "Мінську, замість того, щоб все більше і більше самоізолюватися, варто було б зробити правильний вибір для свого народу і відкритися демократії". Вони висловили глибоке співчуття приведенням у виконання, незважаючи на протести, зокрема міжнародні, смертного вироку Владиславу Ковальову та Дмитру Коновалову, засудженим за вибух у мінському метро, ​​закликали владу Бєларусі видати тіла страчених їхнім родичам і вимагають негайного встановлення мораторію на смертну кару.

У документі висловлюється жаль про складання бєларуською владою списку представників опозиції і правозахисників, яким заборонено виїзд за кордон. Мінськ закликають покласти край подібній практиці, що порушує засадничі свободи громадян Бєларусі. Раніше президент країни Олександр Лукашенко заявив, що має намір подібну практику продовжувати і розвивати.

Резолюція підтримує розширення обмежувальних заходів, вжитих Радою ЄС щодо Бєларусі 23 березня, і пропонує йому взяти до уваги останні дипломатичні ускладнення з цією країною і погіршення в ній ситуації з правами людини. Водночас Європарламент просить Єврокомісію надати фінансову і політичну підтримку організаціям громадянського суспільства та незалежним ЗМІ Бєларусі.

Нарешті, Європарламент закликав "національні федерації хокею на льоду країн-членів Євросоюзу та інших демократичних країн чинити тиск на Міжнародну федерацію хокею на льоду, зокрема на прийдешньому в травні конгресі в Гельсінкі, щоб вона переглянула своє попереднє рішення і вивчила можливість довірити проведення < a href="/world/15mar2012/bpikot.html">чемпіонату світу з хокею, який має відбутися в Бєларусі в 2014 році, іншій країні, доки не буде звільнено всіх політичних в'язнів".

Минулого тижня президент Бєларусі Олександр Лукашенко заявив, що перенесення в іншу країну чемпіонату світу з хокею 2014 року, який повинен пройти в Мінську, вдарить по іміджу федерації хокею і світового спорту. "Я чув ці розмови, але не більше того. Це суто політизований процес, він нічого не має спільного зі спортом. І якщо таке станеться, то це буде удар по іміджу федерації хокею щонайменше, а може, по всьому світовому спорту, - вважає Лукашенко. - Бєларусь цей чемпіонат світу заслужила, вона його вистраждала. І ми дуже багато зробили до цього чемпіонату. І я впевнений: якщо чемпіонат у Мінську відбудеться, всі журналісти скажуть, що такого ніколи не було і ще довго не буде. Ми з усією привітністю усією країною будемо працювати на цей чемпіонат".

"Переживати нам рано за те, відбудеться у нас чемпіонат світу чи ні. Рішення прийнято: чемпіонат світу повинен бути тут. "Якщо це рішення буде скасовано - повірте, зайвий раз окремі люди покажуть, чого вони варті", - зазначив Лукашенко. За його словами, "це (розмови про перенесення чемпіонату) безсторонній факт з боку окремих чиновників нашої планети, перш за все - американців і окремих європейців". "Ті, хто пропонує не проводити чемпіонат світу в Бєларусі - є окремі ділки, правда, які до спорту не мають жодного стосунку, вони-то і ключки, і шайби не бачили", - упевнений президент. За його словами, " маємо тест для всієї Міжнародної федерації хокею". "Подивимося, що спорт є спорт, а політика є політика, і як вони не пов'язані одне з одним. Поживемо - побачимо", - сказав Лукашенко.

"Резолюція Європарламенту підтверджує стереотипне мислення європарламентарів, їхня оцінка ситуації в країні є однобокою і далекою від реальності", вважає начальник управління інформації - прес-секретар МЗС Бєларусі Андрій Савіних. "На жаль, ми бачимо стереотипну поведінку, далеку від реальності, - заявив він. - Хотілося б нагадати європейським парламентарям, що дзвінкі декларації не можуть замінити здоровий глузд. А однобоке сприйняття реальності може лише відстрочити, але не скасовує необхідність пошуку алгоритму конструктивної взаємодії" .


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 875 | Додав: adminA | Теги: Бєларусі, відібрати, резолюцію, хокею, Лукашенка чемпіонат, Європарламент
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ