Нд, 2024-04-28, 19:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Жовтень » 20 » Щодо Ізраїлю та України - Байден виступив зі зверненням: ключові тези
11:00
Щодо Ізраїлю та України - Байден виступив зі зверненням: ключові тези
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

У пʼятницю Байден направить до Конгресу терміновий запит на фінансування допомоги Ізраїлю та Україні.

Президент США Джо Байден виступив зі зверненням з питань Ізраїлю та України. Він заявив, що вже у пʼятницю направить до Конгресу терміновий запит на фінансування допомоги Ізраїлю та Україні.

"Це розумна інвестиція, яка буде давати дивіденди для американської безпеки на покоління вперед", – наголосив він. Деталі щодо цієї допомоги президент США розкривати не став, проте додав, що вона буде "безпрецедентною".

Основні моменти виступу:

"Ми не забуваємо про братські могили, про тіла, знайдені зі слідами тортур. Зґвалтування використовувалися росіянами як зброя. Тисячі і тисячі українських дітей були вкрадені росією у їхніх батьків".

"ХАМАС і путін представляють різні загрози. Але у них є дещо спільне: вони хочуть повністю знищити сусідню демократію. Для ХАМАС мета існування – знищення Ізраїлю і вбивство євреїв. Водночас путін заперечує, що Україна має або колись мала державність. Він стверджує, що срср створив Україну".

"Чому це важливо для Америки? Історія вчить, що коли диктатори не платять за агресію, вони приносять ще більше хаосу, терору та більше руйнувань. Вони продовжують, і загроза для Америки та світу зростає".

"Якщо ми не зупинимо жагу путіна до влади і контролю над Україною, він не обмежиться тільки Україною. путін вже погрожує "нагадати" Польщі, що частина їхніх земель була "подарунком росії". Колишній президент рф назвав Естонію, Латвію і Литву "балтійськими провінціями росії". Це наші союзники по НАТО".

"Якщо ми відступимо і дозволимо путіну стерти незалежність України, чи не будуть агресори по всьому світу хотіти зробити так само?".

"Українці досягають успіху. Коли путін вторгнувся в Україну, він думав, що захопить Київ і всю Україну за лічені дні. Минуло більше року – путін провалився. І він продовжує провалюватися. Київ все ще стоїть. Україна відвоювала понад 50% територій, які росія колись окупувала".

"Ми не можемо дозволити і не дозволимо терористам як ХАМАС і тиранам як путін перемогти. Я відмовляюся це допускати. У такі моменти ми повинні пам'ятати, хто ми. Ми – Сполучені Штати Америки. І немає нічого, що нам не під силу, якщо ми робимо це разом".

Допомога Україні від США

За час повномасштабної війни рф проти України США надали нашій країні допомоги на понад 60 млрд доларів. Левова частина цих коштів – саме військова допомога.

Нещодавно США передали Україні далекобійні ракети ATACMS, мова про які йшла більше року. Їх передали таємно – про постачання стало відомо вже після того, як ракети були використані для удару по аеродромах в окупованому Луганську та Бердянську (Запорізька область).

У Пентагоні, коментуючи передачу цих ракет Україні, не стали розкривати точну кількість. Однак генерал Патрік Райдер наголосив, що ATACMS будуть використовуватися тільки на суверенній території України.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 406 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ