Нд, 2024-04-28, 16:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Жовтень » 12 » Щодо передачі Україні $300 млрд заморожених російських активів США активізували зусилля, - WP
11:22
Щодо передачі Україні $300 млрд заморожених російських активів США активізували зусилля, - WP
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Високопосадовці США активізували свої зусилля, щоб змусити західні уряди використати приблизно 300 мільярдів доларів заморожених резервів центрального банку рф для допомоги Україні.

"Активізація зусиль щодо використання цих активів для України відбувається на тлі того, що уряди США та Європи, які підтримують Україну, стикаються з новими внутрішньополітичними перешкодами на шляху реалізації своїх планів щодо спрямування коштів платників податків на військові потреби, хоча офіційні особи наполягають на тому, що ці питання не пов'язані між собою.

кремль має приблизно 300 мільярдів доларів, заморожених на різних банківських рахунках у західних країнах, але експерти попереджають, що отримання цих грошей призведе до юридичних проблем і великих фінансових ризиків", - зазначає WP.

Американські посадовці наполягають на тому, що російські банківські резерви не можуть замінити нову надзвичайну військову та фінансову допомогу з боку США, якої потребує Україна. Навіть найбільш оптимістичні прихильники такої ідеї вважають, що потрібно місяці, а то і понад роки на те, щоб ці гроші дійшли до Києва. А більша частина російських резервів зберігається в Європі, де керівники центральних банків висловили "серйозні застереження" щодо можливого впливу такої конфіскації на економіку.

Зазначається, що якби Вашингтон діяв самостійно, він міг би використати лише 5 мільярдів доларів – невелику частину від усієї суми російських активів, які зберігаються по усьому світу. Але в адміністрації Байдена знаходять все більше аргументів для того, аби заохотити Захід перенаправити російські активи, попри бажання деяких американських офіційних осіб, щоб ці гроші були використані "не для фінансування війни, а лише для відновлення".

Використання російських активів мало б очевидну політичну перевагу, оскільки не завдавало б більших витрат західним платникам податків. За словами особи, знайомої з обговоренням, США стали набагато більш відкритими для не тільки конфіскації, але й використання російських активів.

Інший анонімний співрозмовник заявив, що на міжнародному рівні зростає консенсус щодо того, хто збирається за це платити.

"Чи це відповідальність Заходу, чи кремль теж має зіграти свою роль?" - зауважив він.

WP зазначає, що досі залишаються "величезні юридичні та фінансові перешкоди". Крім того, деякі фінансові експерти побоюються, що у разі конфіскації заморожених російських активів, інші уряди вирішать вивести свої гроші з ЄС.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 300 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ