Пт, 2024-04-26, 16:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 21 » Штаб АТО фіксує деескалацію. ВІДЕО
13:44
Штаб АТО фіксує деескалацію. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Впродовж минулої доби в зоні проведення АТО загиблих серед українських військових немає. Про це сьогодні 21 вересня на брифінгу в Києві повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовий не загинув і не зазнав поранення", - сказав Мотузяник.

За його словами, ситуація в зоні проведення АТО зберігає тенденцію до деескалації - кількість обстрілів суттєво зменшилась. При цьому Мотузяник зазначив, що зменшення кількості обстрілів з боку бойовиків почалося тоді, коли на Донбас почали приїжджати представники дипломатичних місій Євросоюзу.

Водночас упродовж минулої доби, як зазначив представник Міноборони, на Донецькому напрямку зафіксовано 5 ворожих обстрілів. Разом з тим вперше за останні місяці не було обстрілів біля Авдіївки, Донецького аеропорту і прилеглих до нього населених пунктів.

На Маріупольському напрямку було зафіксовано 8 обстрілів. "На Луганському напрямку режим дотримання тиші зберігався зразково", - сказав Мотузяник.

Тим часом Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook повідомляє, що Росія продовжує перекидати на окуповані території Донбасу військову техніку, боєприпаси і паливно-мастильні матеріали.

Зокрема, до Дебальцевого перевезли 150 тонн боєприпасів до САУ та 70 тонн до 122-мм РСЗВ "Град"; до Донецька – три танки Т-64, сім вантажних автомобілів "КамАЗ" та "Урал", чотири бронеавтомобілі "Тигр" на платформах та п’ять цистерн з паливно-мастильними матеріалами; до Іловайська – шість танків на платформах, які в подальшому переміщені у напрямку міста Харцизьк; до міста Ровеньки – 12 цистерн з дизельним пальним (600 тонн); до Амвросіївки – 27 паливозаправників.

"Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, САУ, артилерійських систем калібром понад 100 мм та 122 мм РСЗВ "Град" у районах н.п. Первомайськ, Гольмівський, Донецьк, Мануйлівка та Новоазовськ.

Окупанти заплуталися у власній брехні

18 вересня один із спікерів угруповання "ДНР" Едуард Басурін заявив, що "українськими військами по території "ДНР" було випущено 42 міни калібру 80 мм".

Тим часом координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук в своєму Facebook зазначив, що, що "на озброєнні ЗСУ та інших збройних формувань України ніколи не було і немає мінометів калібру 80 мм".

Таким чином окупанти намагаються звинуватити сили АТО в зриві Мінських домовленостей.

Раніше Головне управління розвідки Міноборони України повідомляло про підготовку окупантам "постановочних диверсій проти власних сил і на об'єктах цивільної інфраструктури з подальшим звинуваченням сил АТО в їх вчиненні".

Нагадаємо, наприкінці серпня на черговому засіданні контактної групи в Мінську була досягнута домовленість про "безстрокове припинення вогню" на Донбасі з 1 вересня. Проте вже 2 вересня в штабі АТО повідомили, що бойовики порушили режим тиші.

14 вересня в Києві глави МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр і Франції Жан-Марк Еро заявили, що приїхали з "обіцянкою з Москви" припинити вогонь на Донбасі з 15 вересня. А після встановлення режиму тиші, за їхніми словами, Київ має приступити до виконання політичних умов Мінських угод.

15 вересня в Кремлі заявили, що не обіцяли режиму припинення вогню на Донбасі, оскільки, мовляв, "не є стороною конфлікту".

16 вересня президент Петро Порошенко попередив, що без виконання Росією своїх зобов`язань у сфері забезпечення безпеки на Донбасі Україна "не зробить ані кроку вперед".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 785 | Додав: adminA | Теги: штаб АТО, деескалація
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ