Сб, 2024-04-27, 04:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Грудень » 24 » Сили АТО увійшли до Новолуганського та встановили блокпост
23:29
Сили АТО увійшли до Новолуганського та встановили блокпост
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

 Збройні Сили України в п'ятницю 23 грудня встановили блокпост на південній околиці селища Новолуганське Бахмутського району Донецької області, що на лінії розмежування на Світлодарській дузі.

"Це дозволить безперешкодно забезпечувати майже 4 тис жителів селища продуктами харчування та необхідними товарами споживання, відновити медичне забезпечення, упорядкувати процедуру перевезення підприємствами необхідних товарів і паливно-мастильних матеріалів. Крім того, це прискорить процедуру пропуску громадян для відвідування своїх родичів", - повідомляється на офіційному сайті Міністерства оборони.

У повідомленні наголошується, що блокпост був встановлений за "численними зверненнями жителів селища, внутрішньо-переміщених осіб, підприємств та приватних підприємців".

Тим часом, командир батальйону "Донбас-Україна" В'ячеслав Власенко підтвердив інформацію. За його словами, ЗСУ взяли під контроль панівні висоти і зайшли в населений пункт.

Як зазначає журналіст і волонтер Родіон Шовкошитний у Facebook, "сепарський опорник тепер на відстані пострілу з АК".

"Нарешті! Новолуганське – під контролем ЗСУ! Повністю! Тепер вже по факту, а не лише на бумагах АТЦ! Інформація достовірна. Перевірена через місцевих, через 54 брг і через СБУ... Все трималося в таємниці. Зайшов "Донбас" Філіна. Оборудують блок-пости", - йдеться у його повідомленні.

Окрім того, журналіст Андрій Цаплієнко повідомив у своєму Facebook: "46-й батальйон "Донбас-Україна" увійшов у Новолуганське. Командир говорить, село контролюємо повністю. Контрабандисти зажурилися".

"Є надія, що цей бат покладе край тому принизливому контрабандному руху, який допустив через зону своєї відповідальності 3 бат та розвідка "Тумана" 54 брг, в яких по сусідству інший батальйон бригади веде запеклі бої!", - зауважує Шовкошитний.

До слова, сьогодні, 23 грудня, спливає термін ультиматуму, який тиждень тому - 16 грудня - бійці добровольчих батальйонів заради звільнення полонених висунули бойовикам, пригрозивши блокадою: "Якщо протягом семи днів усі українські військовополонені не будуть відпущені або ж обміняти, то ми починаємо тотальну блокаду окупованих територій". "Ми перекриємо постачання будь якої контрабанди як туди, так і назад", - сказав другий командир батальйону "Донбас" Анатолій Віногродський.

Так, нагадаємо, що українська сторона віддає 15 осіб зі списку бойовиків у надії, що Росія розблокує процес звільнення 58 українських заручників, яких утримують на непідконтрольних територіях. Бойовики-"ДНРівці" заявили, що у відповідь на передачу Києвом 15 полонених нікого не віддадуть.

Сьогодні, 23 грудня, член гуманітарної підгрупи ТКГ Ірина Геращенко поінформувала, що питання про звільнення бойовиками заручників було знову зірвано.

Додамо, що 21 грудня члени тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на сході України узгодили режим повного припинення вогню з 00.00 суботи 24 грудня на Донбасі в зв'язку з майбутніми святами.

З 18 грудня в районі Світлодарської дуги точаться потужні бої: в районі населеного пункту Луганське окупанти двома атаками намагалися вибити передові підрозділи сил АТО із займаних позицій. Українські військові прийняли бій і відкинули противника. Ворог був змушений відступити, кинувши при цьому військове майно і спорядження російського виробництва. Тоді повідомлялося, що п'ятеро українських бійців загинуло, більш як десятеро зазнали поранень, один потрапив у полон. В окупантів втрати серйозніші: було знищено й поранено близько 50 бойовиків. 20 грудня українські військові відбили третій наступ бойовиків на Світлодарській дузі.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що українські військові, контратакуючи, просунулися вперед і зайняли нові позиції, "які надали їм додаткову перевагу над ворогом у цьому секторі оборони".

23 грудня повідомлялося, що за минулу добу в результаті бойових дій у зоні АТО на Донбасі двоє військовослужбовців ЗСУ загинули. Речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко уточнив, що один військовий загинув в Авдіївці в результаті обстрілів, інший – в Луганському. "Тричі бойовики намагалися атакуватинаші позиції в районі Світлодарської дуги, та кожного разу змушені були, забираючи поранених, відступати", - заявили 23 грудня у штабі АТО.

Президент Петро Порошенко 23 грудня висловив сподівання, що "тиша" на Донбасі стане сталою. Він наголосив, що Україна підтверджує готовність виконати як цю, так і інші Мінські домовленості. "Закликаю Росію забезпечити неухильне дотримання режиму припинення вогню, а також імплементацію інших домовленостей, зокрема щодо невідкладного звільнення заручників та незаконно утримуваних осіб, у тому числі на російській території", - додав президент.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 947 | Додав: adminA | Теги: Блокпост, сили АТО, Новолуганське
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ