Пт, 2024-04-26, 14:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Червень » 2 » Скасовано податок на пенсії, втричі більші за мінімалку
20:49
Скасовано податок на пенсії, втричі більші за мінімалку
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування пенсій".

Як повідомляє БізнесЦензор, за ухвалення урядового законопроекту № 4542 в другому читанні і в цілому у четвер 2 червня проголосували 274 народних депутата.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, основним завданням законопроекту є скасування оподаткування пенсій для всіх категорій громадян.

Зараз податком за ставкою 15% оподатковується частина пенсії, яка перевищує розмір трьох мінімальних зарплат.

Як пояснила перед голосуванням голова комітету з питань податкової політики Ніна Южаніна, після ухвалення закону обкладатися податком будуть тільки пенсії, які перевищують 10 тисяч гривень на місяць за ставкою 18%.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, його схвалення зменшить надходження до бюджету на 800 млн грн в 2016 році.

Оподаткування пенсій скасовано як для працюючих, так і для непрацюючих пенсіонерів у розмірі до 10 прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність.

"Звільняємо від оподаткування пенсії тих пенсіонерів повністю, але вносимо соціальну справедливість", - цитує Южаніну агентство "Інтерфакс-Україна".

Для пенсії, які перевищують 10 прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність, ставка податку становитиме 18% на суму перевищення даного розміру.

За словами Южаніної, наразі 10 таких мінімумів становить 10 тис 740 гривень.

Водночас, згідно з даними на офіційному сайті Міністерства фінансів, з 1 травня 2016 року розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, встановлений в розмірі 1 тис 130 грн, а з 1 грудня планується його підвищення до 1 тис 208 грн. Таким чином, максимальний розмір пенсії, яка не підлягає оподаткуванню, з ухваленням закону складе 11,3 тис грн, а з 1 грудня 2016 року - 12 тис 80 грн.

Розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, складав 1 тис 74 грн раніше, ще до прийняття закону в першому читанні - з 1 вересня 2015 до 30 квітня 2016 року.

Нагадаємо, за оцінкою Мінсоцполітики, ініційоване урядом скасування оподаткування пенсій торкнеться майже 300 тисяч пенсіонерів, які зараз платять податок з пенсії.

Як повідомлялося, 19 травня Верховна Рада 307 голосами ухвалила за основу законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування пенсій.

"Цей законопроект передбачає скасування оподаткування як невисоких, так і надвисоких пенсій - і 30 тис. і 50 тис. грн. Ми до другого читання доопрацюємо його так, щоб зберегти справедливість і залишити оподаткування надвисоких пенсій", - прокоментувала тоді Южаніна.

Раніше закон передбачав, що пенсії, розмір яких перевищує три мінімальні зарплати, які встановлені на 1 січня звітного податкового року, а також пенсії з іноземних джерел, з яких не сплачено податки, підлягають оподаткуванню в розмірі 15% від суми перевищення зазначеного розміру.

З 1 травня 2016 року розмір мінімальної заробітної плати встановлено в розмірі 1,450 тис. грн, з 1 грудня підвищується до 1,600 тис. грн. Станом на 1 січня 2016 року становив 1,378 тис. грн.

Як повідомлялося, середній розмір пенсії на 1 травня 2016 року становив 1900 грн, і для його збільшення необхідно вирішити проблему дефіциту Пенсійного фонду.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 953 | Додав: adminA | Теги: податок, пенсії, втричі більші за мінімалку, касування
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ