Чт, 2024-05-02, 23:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 14 » Сніг знерухомив Європу: через рясні снігопади сходять лавини
15:50
Сніг знерухомив Європу: через рясні снігопади сходять лавини
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Країни Центральної та Східної Європи продовжують боротьбу з аномально низькими температурами і рясними снігопадами, які не припиняються другий тиждень.

У Румунії через сильні снігопади минулої ночі заблоковані найбільші автостради. Найбільше постраждали східні повіти країни, де оголошено оранжевий код небезпеки. Серед них Бреїла, Келераш, Галац і Вранча - там закрито всі дороги, а в повіті Бузеу, де деякі міста накрило сніговим покривом завтовшки кілька метрів, оголошена надзвичайна ситуація.

Залізничне сполучення також перерване, тут скасовані рейси 349 поїздів. В окремих районах країни температура опустилася до мінус 10 градусів. У центральній частині Румунії відрізаними від світу, без світла та зв'язку залишаються десятки населених пунктів.

У понеділок, 13 лютого, після аномально низької температури у Болгарії пройшов сильний снігопад, також порушивши транспортне сполучення і залишивши без електрики 12 тисяч будинків у західній частині країни.

Лавина заблокувала ділянку дороги Кюстенділ - Софія, в результаті чого були скасовані кілька автобусних рейсів у напрямку столиці, знадобилося кілька годин, щоб розчистити головний шлях до Софії, передає ИТАР-ТАСС.

Через снігопади шість пасажирських потягів не змогли продовжити рух або узагалі не вийшли на лінію. Влада організувала транспортування пасажирів автобусними маршрутами.

У столичному аеропорту відправлення і прибуття рейсів відбувалися із запізненнями у зв'язку з необхідними зимовими процедурами: очищенням злітної смуги і обробкою лайнерів засобами проти замерзання.

У Софії рясні опади викликали серйозні порушення в роботі міського транспорту. Влада міста оштрафувала фірми-підрядники, які не виконали своїх обов'язків із прибирання снігу, в результаті чого багато житлових кварталів стали практично непрохідними для пішоходів і автотранспорту.

Режим надзвичайного стану через сильні снігопади було оголошено і в Чорногорії, яка звернулася по допомогу до НАТО. У вівторок очікується прибуття спецтехніки зі Словенії та Греції. Рух транспорту в різних частинах країни періодично припиняється, є серйозні проблеми в енергопостачанні, скасовані заняття в школах.

Тим часом у Баварських Альпах на територіях вище 1800 м оголошено небезпеку сходження лавин, що відповідає третьому рівню загрози за п'ятибальною шкалою.

В Альгойських Альпах нижче 1800 м небезпека помірна, там оголошено другий рівень. Ситуацію посилюють поступове підвищення температури, посилення снігопадів і північно-західний вітер. Місцева влада закликає туристів і гірськолижників бути особливо обережними.

Нагадаємо, що в Європі нині встановилася "сибірська зима", що призвела до багатьох жертв, зупинення роботи аеропортів і судноплавства.

У Болгарії, де морози досягають 25 градусів, від переохолодження померли вже п'ять осіб. Більшість з них знайшли недалеко від своїх будинків.

Також у зв'язку з ускладненням погодних умов на півночі Болгарії далі утруднюється/a> ситуація з транспортним сполученням в регіоні. Міжнародний пасажирський потяг напрямку Русе - Київ - Москва, який мав 6 лютого пройти по маршруту, було затримано до 12 лютого.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 953 | Додав: adminA | Теги: Сніг знерухомив Європу
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ