Сб, 2024-04-27, 23:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 31 » США продовжать змушувати країни відмовлятися від іранської нафти
11:05
США продовжать змушувати країни відмовлятися від іранської нафти
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

США продовжать змушувати іноземні держави відмовлятися від закупівель іранської нафти шляхом введення однобічних санкцій, заявив президент Барак Обама.

Конгрес США два місяці тому наділив адміністрацію правом застосовувати додаткові однобічні санкції до іноземних фінансових інститутів і компаній, що укладають операції з Іраном. Метою цього кроку було скорочення фінансування іранської економіки через примус іноземних держав до відмови від закупівель іранської нафти, а також ізоляція Центробанку Ірану, передає РИА "Новости".

"Я прийняв рішення..., що (нафтовидобувні) країни, окрім Ірану, в даний час забезпечують достатні постачання нафти для того, щоб істотно обмежити закупівлі (країнами - споживачами вуглеводнів) іранської нафти, що здійснюються безпосередньо у Ірану або через іноземні фінансові компанії. Я продовжу здійснювати контроль, аби гарантувати здатність ринку пристосуватися до скорочення закупівель нафти і нафтопродуктів з Ірану", - сказано в листі Обами, направленому у п’ятницю держсекретарю США, а також міністрам енергетики і фінансів.

Раніше Білий дім заявляв, що не припинить чинити тиск на Іран, навіть через примус іноземних держав до відмови від закупівель іранської нафти. Нарівні з погрозами, США застосовують і практику "заохочень" - 20 березня держсекретар Хіларі Клінтон повідомила, що Вашингтон "передумав" застосовувати санкції відносно 11 країн і їх фінансових компаній, що добровільно відмовилися від закупівель нафти з Ірану. Серед тих, хто не потрапить під тиск США - Бельгія, Чехія, Франція, Німеччина, Греція, Італія, Японія, Нідерланди, Польща, Іспанія і Великобританія.

Водночас, Клінтон зазначила, що застосування санкцій до цих країн припиняється лише на 180 днів, після чого США знову перевірять їх на відповідність своїм умовам.

Зазначимо, Японія має намір продовжити імпортувати іранську нафту, незважаючи на те, що США та ЄС ввели проти Тегерана санкції, що передбачають скорочення імпорту пального з Ірану, заявив посол Японії в Ірані Кініці Кумано.

Як повідомлялося, 23 січня Рада ЄС заборонила імпорт в Євросоюз сирої нафти і продуктів нафтохімії з Ірану. Заборона стосується імпорту, купівлі та транспортування цих продуктів, а також діяльності банківського сектора і страхового бізнесу, що належать до них.

Крім того, Рада заборонила експорт до Ірану устаткування і технологій для галузі з Євросоюзу. Рада ЄС також заборонила здійснювати нові інвестиції в іранські нафтохімічні підприємства або співпрацювати з ними в рамках спільних підприємств. Уже укладені контракти можуть діяти до 12 липня 2012 року. Перегляд заходів щодо ембарго на нафту та похідні від неї продукти відбудеться до 1 травня поточного року.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 894 | Додав: adminA | Теги: іранської нафти, США, країни відмовлятися
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ