Чт, 2024-05-02, 12:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 3 » Стець: депутатів треба замінити навченими мавпочками - ефект той самий, а народу дешевше
10:50
Стець: депутатів треба замінити навченими мавпочками - ефект той самий, а народу дешевше
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Якщо факт фальсифікації голосування в парламенті змін в Конституцію про терміни повноважень Верховної Ради України і президента підтвердиться, то у відставку повинні піти парламент, глава держави і прем'єр-міністр. Про це заявив народний депутат з фракції НУ-НС, член "Народної самооборони" Юрій Стець.

"Для мене це був шок", - підкреслив Стець.

Якщо інформація підтвердиться, тоді, на думку політика, мають відбутися нові вибори, на яких "весь народ України повинен консолідуватися і визначитися: кого він хоче бачити в парламенті, щоб більше подібних речей не допускати", повідомляє "Ліга".

- Гримчак стверджує, що всі голосування Ради з часів харківських угод неконституційні

На думку нардепа, якщо буде доведено факт підтасовування голосування за зміни в Конституцію, то це великий міжнародний скандал. "Нам буде важко пояснити всьому міжнародному співтовариству, чим Україна хоч трохи відрізняється від так званої латиноамериканської демократії, або "демократії", яку сповідує Бєларусь (не хочу кривдити братів-слов'ян, але там, очевидно, демократії просто не існує)", - зазначив "самооборонець".

"Якщо це дійсно так, то влада перейшла всі межі безрозсудства, і виникає питання: а навіщо тоді взагалі проводити будь-які вибори і витрачати на них кошти? Якщо законопроекти голосуються таким чином, то тоді однаково, хто сидить у Верховній Раді, - дешевше буде завести із зоопарку або з цирку мавпочок, яких дуже легко навчити натискати потрібну кнопку. Тоді навіть Чечетов насправді не потрібен", - зазначив Стець.

Депутат підкреслив, що не пам'ятає подібних випадків у світовій практиці, і якщо виявиться, що карткою депутата Володимира Ар'єва проголосував інший народний обранець, то він скоїв кримінальний злочин і повинен сісти у в'язницю. "А та політична сила, до якої він належить, повинна зникнути з політичної карти України. Замовчування цього факту або відмова провести повне розслідування не буде сприйнята жодною країною Європи і світу", - додав він.

"Я думаю, що, враховуючи останні події в Україні, це рано чи пізно мало відбутися, оскільки влада зрозуміла, що її прихід означає насправді не владу, а безвладдя, коли будь-які події, починаючи від стрілянини на вулицях і закінчуючи подібним голосуванням за зміни в Конституцію, відбувається тільки тому, що цього хоче який високопоставлений чиновник", - відзначив депутат.

Гримчак стверджує, що всі голосування Ради з часів харківських угод неконституційні

Суворе виконання конституційної норми про те, що кожен з депутатів Верховної Ради України повинен голосувати в сесійному залі особисто, необхідне для збереження парламентаризму. Про це заявив депутат з фракції НУ-НС, член партії "Народна самооборона" Юрій Гримчак.

Депутат нагадав, що в парламенті і раніше ухвалювалися незаконні і неконституційні рішення, як, наприклад, голосування "тушками" або голосування за харківські угоди, коли в залі було зареєстровано 211 депутатів, а "за" проголосувало 236.

"Тоді говорилося про те, що картки відсутніх депутатів були в залі. Але сьогодні у нас є новий приклад: навіть якщо ти носиш свою картку з собою, як це роблять всі депутати "Народної самооборони", то це зовсім не захищає тебе від того, що завтра ти не "прийдеш" і твоя картка не "проголосує" за якесь рішення", - відзначає Гримчак.

Політик підкреслює: "Фактично на сьогодні зусиллями голови Верховної Ради Литвина, а також провладної більшості ми отримали таку ситуацію, коли твоя особиста картка депутата ВР "голосує" без тебе".

"У нас є рішення Конституційного суду про те, що кожен депутат повинен голосувати сам. Відповідно, Голова Верховної Ради повинен виконати свою функцію і забезпечити голосування депутатам особисто, оскільки жоден з депутатів не може бути упевненим, що завтра він не опиниться в такій же ситуації, в якій опинився Володимир Ар'єв. І чи є сьогодні гарантія, що в усіх інших голосуваннях голосують не картками депутатів з їхньої згоди, наприклад, а якимись лівими картками", - зазначив Гримчак.

Політик вважає, що рішення ВР, починаючи від харківських угод, незаконні і неконституційні. "На сьогодні парламент фактично не працює, тому що не виконує норм Конституції. Найвищий законодавчий орган держави подав приклад зневаги Конституцією", - резюмував Гримчак.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада змінила Конституцію, призначивши парламентські вибори на жовтень 2012 року.

Того ж дня "самооборонець" Ар'єв на своїй сторінці в Facebook написав, що коли в парламенті проходило це голосування, він перебував у США зі своєю карткою для голосування, проте його голос опинився в списку тих, хто проголосував "за". Як доказ Ар'єв виклав фотографію: він з власною карткою для голосування в руках біля терміналу авіакомпанії Delta в аеропорту міста Вашингтон. Пізніше було опубліковано фото авіаквитків Ар'єва Київ-Відень і Відень-Вашингтон.

У свою чергу, "регіонал" Олександр Єфремов заявив, що "нунсівця" бачили в залі. Він також висловив сумнів, що з такою швидкістю можна повернутися з-за океану.

А депутат від Партії регіонів і представник голови держави в парламенті Юрій Мірошниченко висловив думку, що в опозиції немає шансів оскаржити в Конституційному суді рішення з приводу продовження повноважень Верховної Ради і президента, оскільки практика порушення Конституції повсякденна.

Проте сьогодні депутати фракцій "БЮТ-Батьківщина" і "Наша Україна - Народна самооборона" заявили, що найближчим часом звернуться до Конституційного суду (КС) про визнання неконституційним рішення парламенту щодо внесення змін до Основного закону, які продовжили термін повноважень президента і Верховної Ради.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 926 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ