Сб, 2024-04-27, 18:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 16 » Суд відхилив позов Тимошенко: для порушення кримінальної справи є підстави
19:25
Суд відхилив позов Тимошенко: для порушення кримінальної справи є підстави
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Печерський районний суд Києва підтвердив законність ухвали Генеральної прокуратури про порушення кримінальної справи стосовно екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко щодо газових контрактів.

- Рішення за позовом Тимошенко буде оскаржено в Апеляційному суді, каже її адвокат
- Судову систему України перетворено в рабу Януковича, запевняють у "БЮТ-Батьківщина"

Відповідне рішення суд оголосив у понеділок, залишивши таким чином без задоволення позов Тимошенко про незаконність ухвали про порушення справи, передає "Iнтерфакс-Україна".

"Підстави для порушення кримінальної справи достатні. Скаргу залишити без задоволення", - сказала суддя Галина Супрун. Щодо кваліфікації злочинів, які закидають Тимошенко, то, за словами судді, вона визначатиметься в ході судового слідства.

Отже, суд підтвердив, що дії Генеральної прокуратури, яка порушила кримінальну справу, були законними. Засідання з позову проводили протягом трьох днів. Головувала на суді суддя Супрун.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Під час оголошення рішення Тимошенко не була присутня в залі. Численні її прихильники після оголошення ухвали суду почали кричати: "Ганьба!" Що стосується заяви Тимошенко з проханням порушити кримінальну справу проти прокурора, який розслідує її справу, то суд направив цю заяву до Генпрокуратури, оскільки таке питання не належить до компетенції суду.

Рішення за позовом Тимошенко буде оскаржено в Апеляційному суді, каже її адвокат

Захист лідера Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко оскаржить в Апеляційному суді рішення Печерського районного суду Києва про визнання законним постанови Генеральної прокуратури України про порушення кримінальної справи стосовно неї за газовими контрактами 2009 року.

"Звичайно, ми цей шлях повинні пройти. Апеляція буде подана практично найближчим часом", - сказав її адвокат Сергій Власенко, зазначивши, що швидше за все це буде у вівторок.

За його словами, Тимошенко ще з ранку погано почувалася, тому не могла бути присутньою при оголошенні рішення.

"Насправді, сьогодні в Печерському районному суді відбулася екстраординарна ситуація, коли за брудними, абсолютно неарґументованими обвинуваченнями суд підтвердив нібито законність порушення кримінальної справи проти Юлії Тимошенко", - сказав Власенко журналістам після оголошення рішення суду.

При цьому він додав: "Я щиро бажаю, щоб проти цієї судді за такими ж брехливим звинуваченням було порушено кримінальну справу".

На переконання захисника, з юридичної точки зору "це не аргументація, а абсолютне ніщо".

"Це просто бажання сховатися за абсолютно формальними ознаками, а частково за неформальними ознаками лише для того, щоб виконати ті вказівки, які зазначена суддя отримала", - сказав Власенко.

При цьому він наголосив, що ні Тимошенко, ані він сам "не очікували правосуддя від Печерського суду", як і не очікують правосуддя від Апеляційного суду, куди вони будуть звертатися. Власенко зауважив, що необхідно пройти всі ці інстанції для того, щоб можна було апелювати до Європейського суду з прав людини. \

Судову систему України перетворено в рабу Януковича, запевняють у "БЮТ-Батьківщина"

Рішення Печерського райсуду Києва про законність порушення "газової справи" проти Юлії Тимошенко свідчить про те, що суди в Україні служать "персонально президенту". Про це заявляє фракція "БЮТ-Батьківщина", реагуючи на відмову суду задовольнити скаргу Тимошенко на порушення проти неї кримінальної справи щодо укладення газових контрактів із Росією в 2009 році.

"Ми передбачали подібний розвиток подій і не покладали надій на справедливе рішення Печерського суду. Але те, що давно є очевидним для нас, про що ми не припиняли говорити весь час від початку політичних репресій в Україні, сьогодні стало очевидним для всієї країни і для світової спільноти", - заявляють депутати "БЮТ-Батьківщини".

"Судову систему України перетворено в рабу Януковича", - роблять висновок вони.

Фракція заявляє, що захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко наводив суду "більш ніж переконливі аргументи" на користь незаконності порушення справи проти екс-прем'єра.

Йдеться про документи з Генпрокуратури та Міністерства юстиції, вже опубліковані у ЗМІ.

Зокрема, це лист міністра юстиції Олександра Лавриновича голові СБУ Валерію Хорошковському, в якому йдеться, що прем'єр-міністр не має затверджувати директиви на переговори "Нафтогазу України".

Також у справу у відношенні Тимошенко підшито відповідь заступника керівника ГПУ Віктора Кудрявцева на депутатський запит, у якій мовиться: "Директиви делегації НАК "Нафтогаз України" на переговори з ВАТ "Газпром"... не можуть розглядатися в розумінні директив уряду, затвердження яких регулюється законодавством України".

Таким чином, за словами депутатів партії Тимошенко, "абсурдність винесеного сьогодні рішення у здравомислячих людей не викликає сумнівів".

"Сьогодні Печерський суд, сам того не бажаючи, виніс звинувачення не Юлії Тимошенко, а персонально Віктору Януковичу. Оскільки красномовно довів факт знищення правосуддя в Україні", - вважають у фракції "БЮТ-Батьківщина".

"Тимошенко доводитиме свою правоту в європейських судах, а реформа української судової системи стане першим державним пріоритетом відразу після звільнення Україні від Януковича", - заявляють у "БЮТ-Батьківщина".

Нагадаємо, 19 січня 2009 року голова правління НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина й керівник ВАТ "Газпром" Олексій Міллер підписали контракт купівлі-продажу газу на 2009-2019 роки.

У квітні 2011 року ГПУ порушила кримінальну справу щодо Тимошенко "за перевищення влади і службових повноважень при укладанні газових контрактів у 2009 році". Збитки, завдані екс-прем'єром, слідство оцінює на більш ніж 1,5 млрд грн.

Екс-прем'єр Тимошенко впевнена: якби слідчі не полінувалися вивчити минулі і нинішні ціни на газ, їм довелося б не порушувати справу, а подати її до нагороди.

4 травня 2011 року звернулася до Печерського районного суду Києва щодо визнання незаконною постанову Генеральної прокуратури про порушення проти неї кримінальної справи щодо газових угод 2009 року. 10 травня Печерський суд прийняв скаргу до розгляду.

Раніше захист Тимошенко прогнозував, що позов не задовольнять.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 967 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ