Сб, 2024-04-27, 00:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 10 » Сущенка можуть обміняти на російського шпигуна. ВІДЕО
20:50
Сущенка можуть обміняти на російського шпигуна. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Не виключено, що затриманого Росією у Москві власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" Романа Сущенка обміняють на затриманого нещодавно в Рівному агента головного розвідувального управління генерального штабу збройних сил Російської Федерації. Таку думку висловив відомий російський адвокат Микола Полозов у ефірі "112 Україна", пише Укрінформ.

"Я вважаю, що обмін можливий... Для спецслужб важливе не стільки громадянство, скільки користь та необхідність того чи іншого шпигуна чи агента. Тому, на мій погляд, цей схоплений СБУ шпигун може стати матеріалом для обміну Сущенка", - сказав Полозов.

Він нагадав, що Росія майже завжди не поспішає з допуском консула до того чи іншого політв’язня. Зокрема, додав правозахисник, до Надії Савченко свого часу українського консула також не пускали понад тиждень.

Полозов повідомив, що на сьогодні адвокат неправомірно затриманого журналіста "Укрінформу" Марк Фейгін перебуває в СІЗО "Лефортово", де планує зустрітися з журналістом.

"Потрапити до підзахисного у "Лефортово" є великою проблемою. Там існують спеціальні технології, які відрізняються від інших СІЗО. "Лефортово" не підпорядковується московському управлінню служби виконання покарання, а підпорядковується безпосередньо федеральній службі. Вони встановили свої правила, які ніхто зрозуміти не може", - наголосив Полозов.

Він розповів, що у цьому СІЗО у всіх адвокатів забирають посвідчення, а потім самі вирішують, кого пустити, а кого не пускати до підзахисних.

"У "Лефортово" утримують велику кількість людей, які цікавлять ФСБ, так звані "статусні" кримінальні справи, і, на мій погляд, це штучне обмеження права на відвідування консулом чи зустріч з адвокатом. Але влада не хоче на це впливати", - сказав Полозов.

Водночас, відповідаючи на запитання щодо перспектив справи Сущенка, він наголосив, що у правах, які пов’язані з переслідуванням українських політичних в’язнів на території Росії чи в Криму, суду немає взагалі як інституту.

"Є люди у мантіях, які виконують завчасно встановлене замовлення, тому, на мій погляд, якщо ми говоримо про якісь юридичні перспективи, то ми лукавимо", - додав правозахисник.

На його думку, справа Сущенка має отримати максимальний медійний розголос.

"Єдиний спосіб визволити - міжнародний тиск на керівництво РФ, бо зсередини тиснути немає сенсу", - вважає Полозов.

Стало відомо, що 9 жовтня співробітники контррозвідки Служби безпеки України затримали в Рівному агента головного розвідувального управління генерального штабу збройних сил Російської Федерації. Шпигуном виявився громадянин України, який постійно проживає в Росії. Він мав завербувати одного зі старших офіцерів штабу Сухопутних військ ЗСУ.

За передачу документів з грифом "таємно" та "цілком таємно", що стосуються бойової підготовки, озброєння, мобілізаційного розгортання та військового співробітництва Збройних Сил України з іноземними партнерами, агент ГРУ повинен був запропонувати українському офіцеру та його родині російське громадянство, а також гроші. Сума залежала від актуальності та важливості військових секретів.

Кореспондент "Укрінформу" у Франції Роман Сущенко був затриманий 30 вересня у Москві, де перебував із приватним візитом. Його звинуватили у шпигунстві, заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР спростували звинувачення ФСБ.

Після закритих слухань 1 жовтня суд ухвалив рішення про його арешт на два місяці - до 30 листопада. Всупереч міжнародним нормам та двостороннім домовленостям між Україною і Росією, Сущенку було відмовлено в основному праві побачитись з адвокатом та українським консулом.

7 жовтня слідство в РФ пред'явило українському журналістові офіційне звинувачення в шпигунстві.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 732 | Додав: adminA | Теги: Сущенко, російський шпигун, обмін
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ