Вт, 2024-05-07, 01:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 15 » Свіжий конфлікт: Київ збирається обкласти новими податками базу ЧФ РФ у Криму
11:38
Свіжий конфлікт: Київ збирається обкласти новими податками базу ЧФ РФ у Криму
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

До переліку розбіжностей Росії та України крім цін на газ, небажання Києва вступати в Митний союз і заборони на постачання в Росію українського сиру додався намір України обкласти новими податками базу Чорноморського флоту в Севастополі, пише газета "КоммерсантЪ-Украина".

У вівторок в Нижньому Новгороді пройшли переговори голів МЗС України та Росії Костянтина Грищенка і Сергія Лаврова, в ході яких сторони серед інших питань обговорювали і тісно пов'язану з газовою темою тему перебування в Криму Чорноморського флоту РФ.

"Україна вимагає обкласти податками низку об'єктів бази (Чорноморського флоту), які використовуються не за прямим призначенням, або повернути ці об'єкти Севастополю", - повідомило виданню джерело в українській делегації.

За його словами, Київ має намір також обкласти митом частину ввезених для потреб флоту РФ товарів. "Представники РФ кажуть нам, що везуть одні онучі. А раптом насправді там яхти? Треба розібратися", - вказав співрозмовник газети.

Не змогли міністри укласти перемир'я і в сирній війні, яка почалася тиждень тому. Ще 7 лютого "Росспоживнагляд" заборонив постачання сиру трьом найбільшим українським сироварним підприємствам - в їхній продукції нібито виявлено велику кількість пальмової олії. Втім, за словами джерела в уряді України, дії РФ в Києві розцінили як "заходи тиску на владу України з метою примусити її до вступу в Митний союз".

Оголосивши один одному свої претензії, дипломати сподіваються, що остаточні вирішення усіх суперечок буде знайдено під час чергового засідання міждержавної комісії на рівні президентів. Правда, за словами джерела в українській делегації, Київ вкрай непокоїть тривала відсутність зустрічей у такому форматі. Остання пройшла в далекому листопаді 2010 року. Наступна була призначена на осінь 2011 року, але зірвалася через газовий конфлікт.

"Нам у принципі зрозуміло, з чим пов'язана така тривала перерва. Немає зрушень з найбільш важливих питань, по газу - нема чого підписувати. Це міністри можуть собі дозволити просто так зустрітися і поговорити, а глави держав у передвиборний рік - ні", - поскаржився співрозмовник газети.

Проте Костянтин Грищенко вчора все ж оприлюднив запрошення майбутньому президентові РФ приїхати в Україну. Російські дипломати сподіваються, що до того моменту вдасться узгодити досить солідний пакет документів, щоб був привід для зустрічі.

"Проблеми і розбіжності є, але вони вирішуються, в тому числі і на таких зустрічах, як в Нижньому Новогороді, - пояснив один з російських перемовників. - Драматизувати ситуацію не варто".

За його словами, сторони впритул підійшли до узгодження тексту договору про розмежування морського простору (передбачається, що документ охопить Чорне та Азовське моря, а також Керченську протоку). "Так що, можливо, президентам незабаром буде що підписати", - резюмував дипломат.

Зазначимо, Європейський парламент вважає, що Російська Федерація здійснює безпрецедентний тиск на Україну, щоб змусити її вступити до Митного союзу. Про це йдеться в проекті Резолюції Європарламенту щодо Угоди про асоціацію між ЄС та Україною.

"Російська Федерація здійснює значний тиск на Україну не створювати поглиблену і всеохопну зону вільної торгівлі з ЄС, а долучитися до Митного союзу з Росією, Бєларуссю та Казахстаном", - йдеться в документі.

Раніше президент України Віктор Янукович заявив, що Україна готова співпрацювати з Росією, Бєларуссю і Казахстаном у рамках Митного союзу у форматі "3+1".

Однак пізніше президент РФ заявив, що, незважаючи на зацікавленість у вступі України до Митного союзу, Росія не може погодитися на її входження за певними формулами. "Ми не можемо погодитися на підключення України за якимись там формулами: "три плюс один", "ми двадцять документів підпишемо, а тридцять не будемо". Ні", - заявив Дмитро Медведєв.

Глава РФ додав: "Або нехай вступають цілком, повністю підписують усе за етапами і стають повноправними членами МС й отримують із цього всю користь і виконують усі обов'язки, або тоді це вже інший шлях".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 938 | Додав: admin | Теги: баз ЧФ РФ, Київ, Крим
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ