Пт, 2024-04-26, 08:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 4 » Табачник продовжує "чистку" в ректорських рядах: посаду втратив керманич Одеського університету
19:29
Табачник продовжує "чистку" в ректорських рядах: посаду втратив керманич Одеського університету
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Міністр освіти і науки Дмитро Табачник звільнив Валентина Сминтину з посади ректора Одеського національного університету ім. Мечникова. Про це одеському інформагентству "Репортер" повідомили співробітники університету.
За їхніми словами, виконувачем обов'язків ректора призначено директора Інституту соціальних наук професора Ігоря Коваля.

При цьому вибори на посаду ректора університету відбудуться у вересні поточного року.

У свою чергу, депутат від НУ-НС Леся Оробець, коментуючи це звільнення, заявила, що Міносвіти "відроджує репресивну практику 30-х років", повідомляє прес-служба "Єдиного Центру".

"Мета, нарешті, збігається - забезпечити керованість з боку міністерства над найбільшими вишами напередодні виборів. Отже, усуваються найбільш самостійні керівники вищих навчальних закладів", - зазначила вона.

Як відомо, раніше Табачник звільнив ректора Донецького національного університету академіка НАН України Володимира Шевченка.

МОН "збиває" з ректорів гроші на нові вікна у міністерстві

Також керівництво Міністерства освіти і науки вимагає від ректорів вишів перерахування коштів на ремонт центральної будівлі МОН. Про це пише УНІАН з посиланням на свої джерела.

За їхніми даними, існує "відпрацьований механізм" перевірок вишів за нинішнього керівництва.

"Інспектору, який їде перевіряти той чи інший ВНЗ, іноді завчасно дають установку привезти негативний звіт. Потім представники МОН звертаються до ректора, наголошуючи на поганому стані справ в університеті, але кажуть, що ситуацію можна "зам'яти", якщо цей ректор зробить "добру справу" - і заплатить за "ремонт вікон, дверей" тощо", - пише видання.

Так, наприкінці червня в.о. ректора Вінницького національного технічного університету Борис Мокін заявляв, що заступник міністра освіти Євген Сулима пропонував йому перерахувати благодійний внесок у сумі 59 тисяч гривень на рахунок Харківської фірми "Модерн ХХІ".

За словами Мокіна, Сулима "запропонував" йому проплатити заміну вікон у міністерстві і вручив відповідну платіжку, продиктувавши контакти посередника, з яким треба було зв'язатися, щоб здійснити оплату.

За словами ректора, аналогічні платіжки отримали в той день також ректор Харківського національного автодорожнього університету професор Туренко, ректор Одеського національного морського університету професор Морозова, ректор Криворізького державного педагогічного університету професор Буряк, ректор Тернопільського національного педагогічного університету професор Кравець та ще кілька ректорів.

УНІАН пише, що згодом Мокіну зателефонував міністр Табачник, "вибачився за дії свого заступника й пообіцяв розібратись та визначити міру його покарання після того, як той повернеться з відрядження".

Як відомо, депутат від НУ-НС Оробець направила депутатське звернення до Генпрокуратури та МОН з проханням розібратися в ситуації з Мокіним і Сулимою.

Прокуратура передала звернення до МВС. А в МОН за наказом Табачника від 6 липня створили комісію з проведення службового розслідування.

Пізніше Мокін розповів, що його викликали у міністерство, де на зустрічі з членами комісії з проведення службового розслідування його звинуватили в нецільовій витраті 11 мільйонів гривень.

Також, за словами ректора, його звинуватили у тому, що його дружина "купила в салоні іномарку й подарувала сину". Мокін ці звинувачення відкидає.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1023 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ